- Дата и час: 02 Дек 2024, 07:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да разбера, че Топлофикация ме съди?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Как да разбера, че Топлофикация ме съди?
Как да разбера, че Топлофикация ме съди? Как може да се провери в Софийски районен съд, че топлофикация е стартирала съдебно производство? Трябва да се проверява в деловодството през няколко дни или има начин и чрез интернет от търсачката на СРС?
- vasilnew1
- Нов потребител
Re: Как да разбера, че Топлофикация ме съди?
Ще получите призовка, на която ще пише номер, дата и час на делото.
- katerinakuch
- Активен потребител
Е, кажете му на човека, че няма да я оставят в разбитата му пощенска кутия. А ще търсят някой от домакинството му, ако него го няма, или срещу подпис ще я оставят на някой съсед да му я предаде. И да се внимава със сроковете, да не се изпуснат, когато вече е връчена призовката, за да може да се възрази в срок. Това само от обща култура...Най-скоро 7 дни след получаването на призовката може да е насрочено заседанието, май де. При оставяне на призовката на съседи, или други членове на домакинството, не съм сигурен, но мисля че се брои за връчена, и сроковете текат от момента в който е предадена на съседа, а не когато той ви я предаде на вас, но това са си мой мисли де
- potrebitel777
- Младши потребител
нещо не си в материята! Е какво като узнаеш ,че топлото е предявило иск? Насрочен е ден,час. Явявяш си ТИ или твоя адвокат! И какво- ще те отсъдят,защото съдът и Топлото са комбина!
Прозовкарите са също в играта! Лепят съобщението/призовката/ на външната врата, правят си протокол за това-ходят по двама -трима! И на връщане махат призовката! Да, ама ти си вече уведомен и съдът признава протокола на Тримата тарикати призовкари.. Ще разбереш едва като получиш призовка от съдия-изпълнител ЗА ДОБРОВОЛНО ПЛАЩАНЕ. Такава е системата
Както казват -със съпругата/съпруга/ може да се разведеш ---но с топлото НИКОГА!!!
Прозовкарите са също в играта! Лепят съобщението/призовката/ на външната врата, правят си протокол за това-ходят по двама -трима! И на връщане махат призовката! Да, ама ти си вече уведомен и съдът признава протокола на Тримата тарикати призовкари.. Ще разбереш едва като получиш призовка от съдия-изпълнител ЗА ДОБРОВОЛНО ПЛАЩАНЕ. Такава е системата
Както казват -със съпругата/съпруга/ може да се разведеш ---но с топлото НИКОГА!!!
- todorst
- Потребител
Е не знам, не съм юрист и не знам какъв е дялът на делата които губят, но... това е топлофикацията все пак Това е крайно неефективна структура. Имат сигурно 10 нива ръководители на отдели, които си гледат техния личен интерес. Управлява се "като държавно му". На никой не му пука за финансовото и състояние, колко и откъде са и загубите и каква и е събираемостта. Гледат как да я източат и хайде следващия купувач(спасител). Както със всичко, винаги си има начин...ами ако не ги е допускал за реални отчети...ами ако не могат да му намерят договора за присъединяване отпреди 20 год...ами ако има неверни или липстващи данни в системата на топлото по отношение на титуляра. Предполагам, че делата се водят на конвейер(от външни кантори), възможни са недоглеждания и пропуски, пропускане на срокове от тяхна страна, заради голямата им натовареност. Това не е като три глави да те сложат на масата и да мислят как да ти вземат имането. Може би гледам с розови очила, но така си мисля.
- potrebitel777
- Младши потребител
Можете да проверите дали Топлофикация Ви съди, като отидете в някой офис на Топлофикация и си кажете аб. номер, или адрес. Ще Ви излезе партидата с дължимите суми - редовна сметка, лихва, блокирана сума, съдебна сметка. Ако Ви съдят - ще кажат за каква сума главница + лихва търсят по съдебен ред + такса за юрисконсулт + държавна такса.
Възможно е и на сайта им с въвеждане на аб. номер да излезе част от тази информация.
На сайта на СРС изписват насрочените дела, вида на делото, час/дата, зала, номер/година, ИНИЦИАЛИТЕ на страните, т. е. ако видиш за някой длъжник съвпадащи на твоите инициали за насрочено дело, ще трябва да запишеш номера и годината на делото и да отидеш в гражданското деловодство и да провериш дали си ти.
Възможно е и на сайта им с въвеждане на аб. номер да излезе част от тази информация.
На сайта на СРС изписват насрочените дела, вида на делото, час/дата, зала, номер/година, ИНИЦИАЛИТЕ на страните, т. е. ако видиш за някой длъжник съвпадащи на твоите инициали за насрочено дело, ще трябва да запишеш номера и годината на делото и да отидеш в гражданското деловодство и да провериш дали си ти.
- jimi66
- Младши потребител
Един теоретичен съвет. Като адвокат.
Аз ме тормозиха доста, както и да е - вързах ги на фльонга. Изведнъж почнаха и от БТК да ме тормозят доста - сега са туширани и те. В какво се състои маневрата - може да се направи превантивен удар срещу врага, в кавички естествено, няма да се нападаме с тигани и ютии. Превантивен удар ама усукващ. Как да изцедим силата. Струва си да се замислим. Не знам аз го направих и стана. В момента БТК са на колене и се молят за пощада. Просто ги смлях. Но ме раздразниха до безкрайност.
Аз ме тормозиха доста, както и да е - вързах ги на фльонга. Изведнъж почнаха и от БТК да ме тормозят доста - сега са туширани и те. В какво се състои маневрата - може да се направи превантивен удар срещу врага, в кавички естествено, няма да се нападаме с тигани и ютии. Превантивен удар ама усукващ. Как да изцедим силата. Струва си да се замислим. Не знам аз го направих и стана. В момента БТК са на колене и се молят за пощада. Просто ги смлях. Но ме раздразниха до безкрайност.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Но няма да споделиш в какво се състои превантивния удар?
- nereden
- Младши потребител
ivan_lawyer написа:Един теоретичен съвет. Като адвокат.
ivan_lawyer - писах ви на лични съобщения с въпрос. Благодаря.
- rezuz
- Младши потребител
Може да провериш дали те съдят на страницата на СРС, заповедни производства, като си напишеш името. Проблемът е, че от известно време дават другата страна в съкращения от една буква и топлото вероятно ще излезе като Т.С.А.
Нямаш шансове да спечелиш делото, дори са да пуснали празен лист с твоето име до съда. Единствените превантивни мерки е да се регистрираш с постоянен адрес в провинцията и да те съдят в тамошен съд. В София е безсмислено. Тук се генерират между 20 и 30 млн. лв. годишно от разноски, които се делят между представителите на всички процесуални представители на Топлофикация - съда, Общинска банка, СО, ръководството на топлото. Прекалено много и силни хора ги представляват за да се бориш с тях.
Не знам как е на втора инстанция - СРС, но предполагам, че е същото, както и във ВКС.
Нямаш шансове да спечелиш делото, дори са да пуснали празен лист с твоето име до съда. Единствените превантивни мерки е да се регистрираш с постоянен адрес в провинцията и да те съдят в тамошен съд. В София е безсмислено. Тук се генерират между 20 и 30 млн. лв. годишно от разноски, които се делят между представителите на всички процесуални представители на Топлофикация - съда, Общинска банка, СО, ръководството на топлото. Прекалено много и силни хора ги представляват за да се бориш с тях.
Не знам как е на втора инстанция - СРС, но предполагам, че е същото, както и във ВКС.
- ivanov_p
- Активен потребител
potrebitel777 написа:Е не знам, не съм юрист и не знам какъв е дялът на делата които губят, но... това е топлофикацията все пак Това е крайно неефективна структура. Имат сигурно 10 нива ръководители на отдели, които си гледат техния личен интерес. Управлява се "като държавно му". На никой не му пука за финансовото и състояние, колко и откъде са и загубите и каква и е събираемостта. Гледат как да я източат и хайде следващия купувач(спасител). Както със всичко, винаги си има начин...ами ако не ги е допускал за реални отчети...ами ако не могат да му намерят договора за присъединяване отпреди 20 год...ами ако има неверни или липстващи данни в системата на топлото по отношение на титуляра. Предполагам, че делата се водят на конвейер(от външни кантори), възможни са недоглеждания и пропуски, пропускане на срокове от тяхна страна, заради голямата им натовареност. Това не е като три глави да те сложат на масата и да мислят как да ти вземат имането. Може би гледам с розови очила, но така си мисля.
Oпасно розови очила. Нищо подобно не се случва. Не се заблуждавайте.
Много ефективна структура.
- krem_karamel
- Потребител
Крем Карамелчето е абсолютно права, а по принцип - само защото се оказах търпелива и изчетох всички глупости - СРС си има гише информация, вкл. с посочени телефони на сайта - по имената и ЕГН ще направят и ще ви дадат справка има ли срещу вас нещо, ако да - под кой номер и при кой състав и оттам - в деловодството на състава да видите за какво точно става дума.
Не може да разчитате на търсачката на сайта, защото за дела, заведени преди година, търсенето по имена на страна в исковото производство не дава резултат. В заповедното може да извадите късмет, но, ако не излезе нищо, това не означава, че няма.
Не може да разчитате на търсачката на сайта, защото за дела, заведени преди година, търсенето по имена на страна в исковото производство не дава резултат. В заповедното може да извадите късмет, но, ако не излезе нищо, това не означава, че няма.
-
lexy21 - Активен потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|