начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Как да разбера, че Топлофикация ме съди?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да разбера, че Топлофикация ме съди?

Мнениеот vasilnew1 » 09 Мар 2016, 21:15

Как да разбера, че Топлофикация ме съди? Как може да се провери в Софийски районен съд, че топлофикация е стартирала съдебно производство? Трябва да се проверява в деловодството през няколко дни или има начин и чрез интернет от търсачката на СРС?
vasilnew1
Нов потребител

Re: Как да разбера, че Топлофикация ме съди?

Мнениеот katerinakuch » 09 Мар 2016, 23:15

Ще получите призовка, на която ще пише номер, дата и час на делото.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот potrebitel777 » 10 Мар 2016, 16:12

Е, кажете му на човека, че няма да я оставят в разбитата му пощенска кутия. А ще търсят някой от домакинството му, ако него го няма, или срещу подпис ще я оставят на някой съсед да му я предаде. И да се внимава със сроковете, да не се изпуснат, когато вече е връчена призовката, за да може да се възрази в срок. Това само от обща култура...Най-скоро 7 дни след получаването на призовката може да е насрочено заседанието, май де. При оставяне на призовката на съседи, или други членове на домакинството, не съм сигурен, но мисля че се брои за връчена, и сроковете текат от момента в който е предадена на съседа, а не когато той ви я предаде на вас, но това са си мой мисли де :lol:
potrebitel777
Младши потребител

Мнениеот todorst » 10 Мар 2016, 19:24

нещо не си в материята! Е какво като узнаеш ,че топлото е предявило иск? Насрочен е ден,час. Явявяш си ТИ или твоя адвокат! И какво- ще те отсъдят,защото съдът и Топлото са комбина!
Прозовкарите са също в играта! Лепят съобщението/призовката/ на външната врата, правят си протокол за това-ходят по двама -трима! И на връщане махат призовката! Да, ама ти си вече уведомен и съдът признава протокола на Тримата тарикати призовкари.. Ще разбереш едва като получиш призовка от съдия-изпълнител ЗА ДОБРОВОЛНО ПЛАЩАНЕ. Такава е системата
Както казват -със съпругата/съпруга/ може да се разведеш ---но с топлото НИКОГА!!!
todorst
Потребител

Мнениеот potrebitel777 » 10 Мар 2016, 20:16

Е не знам, не съм юрист и не знам какъв е дялът на делата които губят, но... това е топлофикацията все пак :) Това е крайно неефективна структура. Имат сигурно 10 нива ръководители на отдели, които си гледат техния личен интерес. Управлява се "като държавно му". На никой не му пука за финансовото и състояние, колко и откъде са и загубите и каква и е събираемостта. Гледат как да я източат и хайде следващия купувач(спасител). Както със всичко, винаги си има начин...ами ако не ги е допускал за реални отчети...ами ако не могат да му намерят договора за присъединяване отпреди 20 год...ами ако има неверни или липстващи данни в системата на топлото по отношение на титуляра. Предполагам, че делата се водят на конвейер(от външни кантори), възможни са недоглеждания и пропуски, пропускане на срокове от тяхна страна, заради голямата им натовареност. Това не е като три глави да те сложат на масата и да мислят как да ти вземат имането. Може би гледам с розови очила, но така си мисля.
potrebitel777
Младши потребител

Мнениеот jimi66 » 10 Мар 2016, 22:02

Можете да проверите дали Топлофикация Ви съди, като отидете в някой офис на Топлофикация и си кажете аб. номер, или адрес. Ще Ви излезе партидата с дължимите суми - редовна сметка, лихва, блокирана сума, съдебна сметка. Ако Ви съдят - ще кажат за каква сума главница + лихва търсят по съдебен ред + такса за юрисконсулт + държавна такса.

Възможно е и на сайта им с въвеждане на аб. номер да излезе част от тази информация.

На сайта на СРС изписват насрочените дела, вида на делото, час/дата, зала, номер/година, ИНИЦИАЛИТЕ на страните, т. е. ако видиш за някой длъжник съвпадащи на твоите инициали за насрочено дело, ще трябва да запишеш номера и годината на делото и да отидеш в гражданското деловодство и да провериш дали си ти.
jimi66
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Мар 2016, 07:40

Един теоретичен съвет. Като адвокат.
Аз ме тормозиха доста, както и да е - вързах ги на фльонга. Изведнъж почнаха и от БТК да ме тормозят доста - сега са туширани и те. В какво се състои маневрата - може да се направи превантивен удар срещу врага, в кавички естествено, няма да се нападаме с тигани и ютии. Превантивен удар ама усукващ. Как да изцедим силата. Струва си да се замислим. Не знам аз го направих и стана. В момента БТК са на колене и се молят за пощада. Просто ги смлях. Но ме раздразниха до безкрайност.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nereden » 12 Мар 2016, 08:14

Но няма да споделиш в какво се състои превантивния удар?
nereden
Младши потребител

Мнениеот rezuz » 12 Мар 2016, 10:25

ivan_lawyer написа:Един теоретичен съвет. Като адвокат.
Аз ме тормозиха доста, както и да е - вързах ги на фльонга. Изведнъж почнаха и от БТК да ме тормозят доста - сега са туширани и те. В какво се състои маневрата - може да се направи превантивен удар срещу врага, в кавички естествено, няма да се нападаме с тигани и ютии. Превантивен удар ама усукващ. Как да изцедим силата. Струва си да се замислим. Не знам аз го направих и стана. В момента БТК са на колене и се молят за пощада. Просто ги смлях. Но ме раздразниха до безкрайност.

ivan_lawyer - писах ви на лични съобщения с въпрос. Благодаря.
rezuz
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 12 Мар 2016, 10:44

Може да провериш дали те съдят на страницата на СРС, заповедни производства, като си напишеш името. Проблемът е, че от известно време дават другата страна в съкращения от една буква и топлото вероятно ще излезе като Т.С.А.
Нямаш шансове да спечелиш делото, дори са да пуснали празен лист с твоето име до съда. Единствените превантивни мерки е да се регистрираш с постоянен адрес в провинцията и да те съдят в тамошен съд. В София е безсмислено. Тук се генерират между 20 и 30 млн. лв. годишно от разноски, които се делят между представителите на всички процесуални представители на Топлофикация - съда, Общинска банка, СО, ръководството на топлото. Прекалено много и силни хора ги представляват за да се бориш с тях.
Не знам как е на втора инстанция - СРС, но предполагам, че е същото, както и във ВКС.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот krem_karamel » 12 Мар 2016, 11:18

potrebitel777 написа:Е не знам, не съм юрист и не знам какъв е дялът на делата които губят, но... това е топлофикацията все пак :) Това е крайно неефективна структура. Имат сигурно 10 нива ръководители на отдели, които си гледат техния личен интерес. Управлява се "като държавно му". На никой не му пука за финансовото и състояние, колко и откъде са и загубите и каква и е събираемостта. Гледат как да я източат и хайде следващия купувач(спасител). Както със всичко, винаги си има начин...ами ако не ги е допускал за реални отчети...ами ако не могат да му намерят договора за присъединяване отпреди 20 год...ами ако има неверни или липстващи данни в системата на топлото по отношение на титуляра. Предполагам, че делата се водят на конвейер(от външни кантори), възможни са недоглеждания и пропуски, пропускане на срокове от тяхна страна, заради голямата им натовареност. Това не е като три глави да те сложат на масата и да мислят как да ти вземат имането. Може би гледам с розови очила, но така си мисля.

Oпасно розови очила. Нищо подобно не се случва. Не се заблуждавайте.
Много ефективна структура.
krem_karamel
Потребител

Мнениеот lexy21 » 12 Мар 2016, 16:32

Крем Карамелчето е абсолютно права, а по принцип - само защото се оказах търпелива и изчетох всички глупости - СРС си има гише информация, вкл. с посочени телефони на сайта - по имената и ЕГН ще направят и ще ви дадат справка има ли срещу вас нещо, ако да - под кой номер и при кой състав и оттам - в деловодството на състава да видите за какво точно става дума.
Не може да разчитате на търсачката на сайта, защото за дела, заведени преди година, търсенето по имена на страна в исковото производство не дава резултат. В заповедното може да извадите късмет, но, ако не излезе нищо, това не означава, че няма.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ