начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

МДТ проблем

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МДТ проблем

Мнениеот artery » 26 Апр 2018, 11:10

Здравейте,

Имам следния проблем. Имам погрешно начислени данъци за имот със задна дата от община в София. Имотът е деклариран коректно (имам заверено копие на декларацията), но служител/ка в общината е въвела грешно данните и като резултат изчисления данък не отговоря на характеристиките на имота (по-нисък е). След 10 години, при вътрешна проверка в същата (2017 година), някой открива тази грешка и по служебен път, начислява задължения + лихви за 5 години назад до размера на реалния данък.

Тъй като това е формална грешка на общината, търся съвет как да процедирам. Бих искал да заведа дело. Идеи и съвети за специалисти по право с опит в местните данъци?

Благодаря.
artery
Нов потребител

Назад към Данъчно право