Здравейте,
Моля за съвет по следния случай:
Познат, инвалид, с премазана ръка при трудова злополука, с инвалидна пенсия от 176 лв, живеещ в общинско жилище, дължи на ДСК около 2000 лв остатък от взет потребителски кредит.
Човек е на ръба на оцеляването и с моя помощ се храни що-годе.
Какво може да направи за да спре плащането на остатъка от кредита. Банката му удържа всеки месец от пенсията около 70 лв.
Благодаря Ви предварително
- Дата и час: 04 Дек 2024, 17:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Длъжник на банка с инвалидна пенсия под средната работна
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Длъжник на банка с инвалидна пенсия под средната работна
Ако спре да плаща, банката ще образува срещу него изпълнително дело. Не препоръчвам да се стига дотам.
- katerinakuch
- Активен потребител
Ако няма имоти да спре да плаща, не може да му вземат нищо, а и вече държавната политика и съдебната такава са да не се допуска плащане на задълженията.
- ivanov_p
- Активен потребител
katerinakuch написа:Ако спре да плаща, банката ще образува срещу него изпълнително дело. Не препоръчвам да се стига дотам.
Добре, аз спирам да плащам. Вие като банка ще образувате изпълнително дело. Човекът живее в общинско жилище, ако имаше собствено - нямаше да живее в първото (не знам дали знаете, за общинските жилища се плаща наем, макар и минимален). И като образувате ИД, към какво ще насочите изпълнението? Към ДЕДОВИЯ МУ!!!
-
teogeo - Активен потребител
Ще натоварят задължението с още поне 300 лв. разноски за издаване на изпълнителен лист и съдия изпълнител, ще му се запорира банковата сметка в ДСК и ще трябва да се прехвърли към Български пощи за да получава пенсията си. Това са последиците.
В бъдеще, при откриване на банкова сметка за получаване на някакви пари или при придобиване на имущество, също ще му бъде запорирано.
В бъдеще, при откриване на банкова сметка за получаване на някакви пари или при придобиване на имущество, също ще му бъде запорирано.
- jimi66
- Младши потребител
jimi66 написа:Ще натоварят задължението с още поне 300 лв. разноски за издаване на изпълнителен лист и съдия изпълнител, ще му се запорира банковата сметка в ДСК и ще трябва да се прехвърли към Български пощи за да получава пенсията си. Това са последиците.
Пич, не ми обяснявай неща, които на самия теб не са ти ясни
-
teogeo написа:jimi66 написа:Ще натоварят задължението с още поне 300 лв. разноски за издаване на изпълнителен лист и съдия изпълнител, ще му се запорира банковата сметка в ДСК и ще трябва да се прехвърли към Български пощи за да получава пенсията си. Това са последиците.
Пич, не ми обяснявай неща, които на самия теб не са ти ясни
Случва се точно така, както Ви е обяснил jimi66.
- katerinakuch
- Активен потребител
Първо, какви ли крупни суми има човекът по банковата си сметка, след като няма какво да яде. Това прочетохте ли го?
Второ, няма нужда да си закрива банковата сметка и да си получава пенсията по пощата. Ако не знаете какво е несеквестируемост - не съм аз човекът, който ще попълва у вас този пропуск.
Хе, пък хеле като получи някакви луди милиони по банковата си сметка или наследи цял етаж от софийски мол - ще си оправят сметките с банката.
Второ, няма нужда да си закрива банковата сметка и да си получава пенсията по пощата. Ако не знаете какво е несеквестируемост - не съм аз човекът, който ще попълва у вас този пропуск.
Хе, пък хеле като получи някакви луди милиони по банковата си сметка или наследи цял етаж от софийски мол - ще си оправят сметките с банката.
-
Когато банка дължи пари, и не може да плаща-дългът се поема от държавата. Случи се пред нас-всички ние данъкоплатците платихме чужд дълг -на банка(която е всъщност някакво си незначително търговско дружество) към нейни вложители.Когато гражданин дължи на банка, обаче не може да поиска държавата да плати вместо него.
На запад, в целия европейския съюз има личен фалит-фалираш,като не можеш да плащаш и дългът изчезва. България е последната държава в ЕС без личен фалит.
Личния фалит е точно за такива ситуации-като в питането от темата, но в дивия запад.
На запад, в целия европейския съюз има личен фалит-фалираш,като не можеш да плащаш и дългът изчезва. България е последната държава в ЕС без личен фалит.
Личния фалит е точно за такива ситуации-като в питането от темата, но в дивия запад.
- 111888
- Потребител
vlstgeorgiev написа:Здравейте,
Моля за съвет по следния случай:
Познат, инвалид, с премазана ръка при трудова злополука, с инвалидна пенсия от 176 лв, живеещ в общинско жилище, дължи на ДСК около 2000 лв остатък от взет потребителски кредит.
Човек е на ръба на оцеляването и с моя помощ се храни що-годе.
Какво може да направи за да спре плащането на остатъка от кредита. Банката му удържа всеки месец от пенсията около 70 лв.
Благодаря Ви предварително
Пуснете си личните съобщения. Мисля, че ще помогнем. И - не, не искам нищо.
-
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|