начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Обида в Facebook.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обида в Facebook.

Мнениеот mortimur » 16 Яну 2015, 17:14

Здравейте,

Преди всичко да пожелая на всички успешна и щастлива 2015 година, изпълнена със здраве!

Сега на въпроса. Вчера, в групата във Facebook на един от факултетите на университета, в който преподавам, след като отговорих на неадресирана обида по повод на преподавателите, гласяща "явно имат договор с Курилово", на което моят отговор беше "Да, ако са твърде тежки пациенти за там, ги пращат студенти при нас. Добре, че не всички са по тази разменна програма", един от студентите в последващ коментар ме нарече "торба с лайна", на което аз отговорих "Когато влезнеш в часовете ми догодина, ще разбереш как се чувства човек, който е осъзнал каква глупост е направил.".
В следствие на това около час по-късно от моят профил спрях да виждам публикацията, както и да имам достъп до профила на въпросният студент, но не преди да направя няколко снимки на екрана. Всичко щеше да се размине до там, тъй като смятах, че публикацията е изтрита, но се оказа, че тя е само скрита от моят профил, а се вижда свободно от всички други регистрирани в социалната мрежа потребители, дори и да не са членове на групата или приятели на автора на публикацията. Поради тази причина реших да предприема действия срещу въпросният студент, в които все още окончателно не съм решил дали да включа и тъжба до съда, но със сигурност ще бъде наказан по правилника на университета. Имам няколко свидетеля (поне трима други студенти и жена ми) и снимките на екрана.
Конкретните въпроси, които имам към вас са:
1. Какви са сроковете за завеждане на подобна тъжба? Преди да я заведа бих искал да се срещна лично с него и да преценя дали наистина заслужава да бъде въвлечен в тази процедура или бих могъл да отдам обидата на моментно неразумно поведение.
2. Въпросните снимки на екрана могат да бъдат обявени за нищожни, тъй като е лесно да бъдат манипулирани. Как мога да потвърдя тяхната автентичност? Ако се заверят при нотариус по някакъв начин? Предполагам, че ще мога да разпечатам снимките от екрана и при самият нотариус?
3. Тъй като обидата е нанесена по интернет, той винаги може да претендира, че някой друг е писал от неговият профил в мрежата. Как може да се противодейства на това?
4. По какъв начин да го опиша в тъжбата? Като студент на университета, имам достъп до пълните му данни, но това няма ли да е ползването им по незаконен начин? От интернет и публичното пространство имам само име и фамилия, както и каква специалност и кой курс е, както и негова снимка.
Благодаря ви предварително за отделеното време!
mortimur
Нов потребител

Re: Обида в Facebook.

Мнениеот TheOldMan » 16 Яну 2015, 22:34

И как мислите ще свърши цялата тая данадания, която ще вдигнете? При качеството на работа на правораздавателната и правоохранителната ни система вероятно ще се радвате на пенсията си, преди да се раздвижи нещо. Ма тогава ще са изтекли всички давностни срокове...
Другия вариант е да почнете да си търсите правата в частно дело. Ще платите на адвокат, ще платите за всякакви експертизи, проверки, вещи лица, ще се тръшкте по вратите на интернет провайдерите да ви дадат логове от системите, с които да докажете това или онова ... за тия пари можете да наемете тумба роми, които всяка вечер да пишат "торба с л*йна" на вратата на студента в продължение на поне 5 години... :) Пък и ще го скъсате на изпита - ей така, за кеф...
Представяте ли си на колко още места би могло да пише нещо обидно за вас - във Фейсбук и не само. Обаче да не можете да го видите щото са ви блокирали, или просто защото не знаете че това го има написано. За всяко писание ли ще водите дела? Ами ако пропуснете някое - ужас... така ще си остане ненаказано...
Успокойте се, преглътнете малко гордостта си, и забравете случката - не мисля че е на вашето ниво да се обиждате от каруцарски изцепки. Или ако решите да слизате на това ниво - публикувайте на вашаат стена във Фейсбук че "студента Иван Иванов Стоянов с фак. номер еди-кой-си е торба с ла*на" - така ще сте квит.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 16 Яну 2015, 23:09

Момент сега ... :roll:
При средно статистическия начин на живот, всички ние образуваме от 350 до 800 g. фекалии дневно (да, маржът не е малък :-)), както и средно по 500 ml. газове. В този смисъл, така или иначе, харесва Ви или не - всички сме едни торби с л*йна. Дали ще се каже на отсрещния, че е контейнер, съдържател, производител, или ... торба с тези "неща", е въпрос на възпитание. В този смисъл, не знам дали за липса на възпитание ще може да се заведе дело.

Апропо ... Това да не е някой Ю.Ф. ? 8) :wink:

... ето нещо ... "развлекателно"
http://www.detoxcenter.eu/bg/publicatio ... -zdrave-47
(Моля, който вечеря пред компа си в момента, да ме извини за ... фекалната тема) :D

П.П. Това относно влизането в часовете ... някаква мъжкарска заплаха ли е, или ? ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот mortimur » 16 Яну 2015, 23:52

Очаквах по адекватни отговори тук, но явно съм се излъгал. Все пак за пояснение:
1. Няма заплаха към студента, просто му подсказах, че е направил глупост, като си позволява да обижда непознати в социалните мрежи. Не съм мислил да го "скъсам на изпита" заради това. Може останалата част от света да не уважава професията на преподавателите, но аз имам все пак уважение към себе си и към работата, която върша.
2. Именно защото не съм запознат с процедурата (не е Ю.Ф. и не съм в правната сфера изобщо), а предвидената глоба е относително висока, не бях сигурен дали искам да се стига до там, а след поясненията на TheOldMan съвсем се разубедих. Все пак искам да дам урок, а не да му съсипа живота една ли не. Просто във висшето училище, където преподавам има пословично неуважение съм преподавателите, но пък къде ли е по-различно.
3. Просто за заключение - възнамеряваме заедно с декана да го смъмрим и да публикува извинение. СРС бе колкото да му пази страх.
Благодаря за отговорите все пак!
П.п. То дето казваш doc03 аз това го написах докато съм на тоалетната, може пък да е вид дефиниция за Homo Sapiens. :)
mortimur
Нов потребител

Re: Обида ВЪВ Facebook.

Мнениеот doc03 » 17 Яну 2015, 00:42

mortimur написа:Очаквах по адекватни отговори тук, но явно съм се излъгал. ..............................................
.......................................................................................................................................................
П.п. То дето казваш doc03 аз това го написах докато съм на тоалетната, може пък да е вид дефиниция за Homo Sapiens. :)

Че какво му е неадекватното на написаното? Като за тоалетна тема според мен - бива. Или сте очаквал компендиум по право и кратък курс по разследване и доказване на компютърни престъпления?

Е, аз, докато съм на тоалетната, си поставям други (по-адекватни) цели, не драскам из нета, но, предвид големият марж в количествата за 24 часа на онези "неща" (посочени от мен по-горе), наистина е възможно, някои представители на посочения от Вас вид, да отседяват в нужника достатъчно, че дори и някой нАучен труд да нахвърлят по темата ...

П.П. ... мдаааам, прозорлив ще се окаже гореупоменатият от Вас студент ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот pati2 » 25 Яну 2015, 11:53

pati2
Потребител

Мнениеот ivodam » 03 Фев 2015, 18:38

mortimur написа:Здравейте,

Преди всичко да пожелая на всички успешна и щастлива 2015 година, изпълнена със здраве!

Сега на въпроса. Вчера, в групата във Facebook на един от факултетите на университета, в който преподавам, след като отговорих на неадресирана обида по повод на преподавателите, гласяща "явно имат договор с Курилово", на което моят отговор беше "Да, ако са твърде тежки пациенти за там, ги пращат студенти при нас. Добре, че не всички са по тази разменна програма", един от студентите в последващ коментар ме нарече "торба с лайна", на което аз отговорих "Когато влезнеш в часовете ми догодина, ще разбереш как се чувства човек, който е осъзнал каква глупост е направил.".
В следствие на това около час по-късно от моят профил спрях да виждам публикацията, както и да имам достъп до профила на въпросният студент, но не преди да направя няколко снимки на екрана. Всичко щеше да се размине до там, тъй като смятах, че публикацията е изтрита, но се оказа, че тя е само скрита от моят профил, а се вижда свободно от всички други регистрирани в социалната мрежа потребители, дори и да не са членове на групата или приятели на автора на публикацията. Поради тази причина реших да предприема действия срещу въпросният студент, в които все още окончателно не съм решил дали да включа и тъжба до съда, но със сигурност ще бъде наказан по правилника на университета. Имам няколко свидетеля (поне трима други студенти и жена ми) и снимките на екрана.
Конкретните въпроси, които имам към вас са:
1. Какви са сроковете за завеждане на подобна тъжба? Преди да я заведа бих искал да се срещна лично с него и да преценя дали наистина заслужава да бъде въвлечен в тази процедура или бих могъл да отдам обидата на моментно неразумно поведение.
2. Въпросните снимки на екрана могат да бъдат обявени за нищожни, тъй като е лесно да бъдат манипулирани. Как мога да потвърдя тяхната автентичност? Ако се заверят при нотариус по някакъв начин? Предполагам, че ще мога да разпечатам снимките от екрана и при самият нотариус?
3. Тъй като обидата е нанесена по интернет, той винаги може да претендира, че някой друг е писал от неговият профил в мрежата. Как може да се противодейства на това?
4. По какъв начин да го опиша в тъжбата? Като студент на университета, имам достъп до пълните му данни, но това няма ли да е ползването им по незаконен начин? От интернет и публичното пространство имам само име и фамилия, както и каква специалност и кой курс е, както и негова снимка.
Благодаря ви предварително за отделеното време!

Здравейте,

Приветствам желанието и намерението ви да си търсите правата заради обида в Интернет, защото ситуацията в българското вирутално пространство е просто отвратителна - цари някакво усещане за анархия и безнаказаност и всякакви наглеци раздават наляво и надясно епитети, присъди, лепят етикети, обиждат, псуват, разпространяват клевети, набеждават участниците във всякакви форуми, не само фейсбук.

Начинът за документиране на посегателството върху вашата личност е при нотариус - прави се разпечатка на екрана, която нотариусът заверява. Аз самият съм правил подобно нещо във връзка с незаконно използвана моя фотография - процедурата е същата. После си намерете адвокат с опит в такива дела - вече има такива, неотдавна фирма осъди бивша служителка за злепоставяне точно във фейсбук. Така че не се подвеждайте от горните постинги, има си начин, има си и разумни срокове. Важното е да се започне да се дава отпор на наглостта, простащината и селянията в нета.

Успех и информирайте какво е станало!
ivodam
Потребител

Мнениеот svettoslav » 03 Фев 2015, 20:13

ivodam написа:Начинът за документиране на посегателството върху вашата личност е при нотариус - прави се разпечатка на екрана, която нотариусът заверява. Аз самият съм правил подобно нещо във връзка с незаконно използвана моя фотография - процедурата е същата.

Не съм вещия в нотариалната работа,но такива "заверки" малко ми са странни. какво удостоверява нотариуса? То може и като следовател да го играе в определен момент.Да "заверява" всякакви "документи" и удостоверява всякакви "факти",свързани с всякакви престъпления идр. общественоопасни деяния. Така напр. може да завери и снимки при оглед на труп при убийство...и на аутопсия при ексхумация.

И за да е "легално" всичко от кой компютър трябва да се направи разпечатка на фейсбук? И какво пречи снимката да е манипулирана преди разпечатването и "заверката" и ? И какви по-точно обстоятелства "заверява" за вярност? Освен че удостоверява,че дадената разпечатка е направена в негово присъствие от компютъра на Х ?
Какво доказва това всъщност? Че е направена разпечатка :? А тези данни в компа истинни ли са? как нотариуса ще установява електронно вмешателство,респ. липсата на такова до разпечатката ?

Аз не знам всъщност ...при нотариус ако докараш едно магаре дали няма да го "завери" и "удостовери" и него?
Напр. "Днес видях магаре пред кантората си.С него беше Иван циганина". Не разбирам много от нотариална работа,но всякакви факти да се "удостоверяват".... :? Книжа,документи,връчвания-да,както казва и закона-нотариални и други предвидени в закона действия. Някакси не съм сигурен, че закона някъде визира и "заверяване" на ...кой какво слушал в 14.00ч. по радиото,какво дават по телевизията в 14ч..56 мин..(което е "заснето" и му се прави "разпечатка") ...

Нотариусът се явява един свидетел на това,което е видял и "заверил" и утре,за да има сила това нещо,тр. да се яви,където следва и да разкаже.А "документацията" ще му опресни паметта.

П.П. Има и едни такива други,чисто финикийски причини,с оглед които се заверяват всякакви "документи" , се удостоверяват каквито се сетиш факти с "правно" значение...Вкл. и че магерето пр*днало преди да го снимат,след което се усмихнало доволно и пре-доволно...подир което избягало в неизвестна посока,а на следвищия ден било установено с констативен протокол от пом.нотариуса, който напът за работа възприел в присъствието на двама свидетели-очевидци как се магарето съвкупило с една селска магарица на поляната до хоремага...
Последна промяна svettoslav на 03 Фев 2015, 20:22, променена общо 1 път
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 03 Фев 2015, 20:22

Така.. Първо, вие също сте допуснал грешка, отправяйки макар и завоалирана заплаха. Ако родителите на момчето са по-нахакани можете само да фантазирате какъв кошмар ще настане ако посмеете да го скъсате или пък да го тормозите в часовете догодина. (Моят син още в първи курс съвсем сам беше насмел един такъв, отиде напълно неподготвен на изпита и го накара да му пише 6-ица- на тати гордост, спомням си с умиление :) ). А и с човек с такова поведение по-скоро може да се очаква обратното. Второ - няма как да докажете че именно той ви е отправил обидата - дори хипотетично полицията/ДАНС да ви окажат съдействие (както са длъжни в такива случаи но на практика - само ще ви се изсмеят - разбираемо), да се установи и в процеса да се докаже чрез експертизи първо интернет връзката (на чие име е) - което само по себе си нищо не значи, второ - устройството (ако благоволи да го представи, понеже е просто несериозно да се очаква за такова нещо да се прави обиск на жилище - освен евентуално ако не беше срещу ВИП лице, разбира се), няма как да се докаже че именно той го е написал - винаги може да твърди "май тогава у нас имаше купон много хора бяха не помня кои, някой сигурно се е възползвал", или пък ако е от смартфон с мобилен нет - някой се е възползвал докато е бил без надзор и пр. и пр. Трето - как всъщност беше формулиран коментара - просто "торба с лайна", само тези думи? Е как тогава можете да сте сигурен че са насочени именно към вас, той би могъл да се защити че ей така безадресно ги е хвърлил да опише чувствата си (че обучението по тая специалност или въобще живота е "торба с ..."), а вие сте ги възприел като обида към вас поради прекалена мнителност - т.е. процесът може да се превърне в една публична гавра с вас, по принцип делата за обиди са доста щекотливи. Ако е още по-нагъл би могъл да твърди че казаното не е обидно - както ви показаха по горе. Имаше едно дело в Бургас преди време за отправени реплики 'fuck you' и 'fuck off' - съдът (поне на първа инстанция - не знам дали обжалваха и какво стана) прие че не са обидни (явно лицето не е било случайно..) - потърсете в нета, и в този форум го бяха коментирали.
А що се отнася за наказанието по университетски правилник - на кой ли му пука? Задължаването за извиняване според мен е най-безумната "възпитателна" мярка, която би могла да се измисли. Извинението е нещо, което има смисъл ако е искрено. Първо, няма как да го заставите, второ, и да се съгласи, може да го направи подигравателно, особено ако е публично. А след това - не се чудете ако по коридорите ви се смеят и подвикват зад гърба ви същата фраза (има риск да ви го лепнат за прякор :!: )
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот ivodam » 05 Фев 2015, 12:18

svettoslav написа:
ivodam написа:Начинът за документиране на посегателството върху вашата личност е при нотариус - прави се разпечатка на екрана, която нотариусът заверява. Аз самият съм правил подобно нещо във връзка с незаконно използвана моя фотография - процедурата е същата.

Не съм вещия в нотариалната работа,но такива "заверки" малко ми са странни. какво удостоверява нотариуса? То може и като следовател да го играе в определен момент.Да "заверява" всякакви "документи" и удостоверява всякакви "факти",свързани с всякакви престъпления идр. общественоопасни деяния. Така напр. може да завери и снимки при оглед на труп при убийство...и на аутопсия при ексхумация.

И за да е "легално" всичко от кой компютър трябва да се направи разпечатка на фейсбук? И какво пречи снимката да е манипулирана преди разпечатването и "заверката" и ? И какви по-точно обстоятелства "заверява" за вярност? Освен че удостоверява,че дадената разпечатка е направена в негово присъствие от компютъра на Х ?
Какво доказва това всъщност? Че е направена разпечатка :? А тези данни в компа истинни ли са? как нотариуса ще установява електронно вмешателство,респ. липсата на такова до разпечатката ?

Аз не знам всъщност ...при нотариус ако докараш едно магаре дали няма да го "завери" и "удостовери" и него?
Напр. "Днес видях магаре пред кантората си.С него беше Иван циганина". Не разбирам много от нотариална работа,но всякакви факти да се "удостоверяват".... :? Книжа,документи,връчвания-да,както казва и закона-нотариални и други предвидени в закона действия. Някакси не съм сигурен, че закона някъде визира и "заверяване" на ...кой какво слушал в 14.00ч. по радиото,какво дават по телевизията в 14ч..56 мин..(което е "заснето" и му се прави "разпечатка") ...

Нотариусът се явява един свидетел на това,което е видял и "заверил" и утре,за да има сила това нещо,тр. да се яви,където следва и да разкаже.А "документацията" ще му опресни паметта.

П.П. Има и едни такива други,чисто финикийски причини,с оглед които се заверяват всякакви "документи" , се удостоверяват каквито се сетиш факти с "правно" значение...Вкл. и че магерето пр*днало преди да го снимат,след което се усмихнало доволно и пре-доволно...подир което избягало в неизвестна посока,а на следвищия ден било установено с констативен протокол от пом.нотариуса, който напът за работа възприел в присъствието на двама свидетели-очевидци как се магарето съвкупило с една селска магарица на поляната до хоремага...

Не знам какво ви е странно, това е стандартна законова нотариална процедура, заверка на Интернет съдържание. От написаното е видно, че наистина просто нямате опит и не знаете как става, не беше нужно да изписвате толкова ненужни неща. Отива се при нотариус и му се подава линка с адреса на съответната Уеб страница, която искате да заверите. В кантората на нотариуса, от неговия компютър, не от вашия или компютър Х, се извиква адресът, прави се разпечатка на принтера на нотариуса и съответно на гърба той си слага нотариалната заверка. Ако не се лъжа, струваше 12 лв тази заверка, това е.
ivodam
Потребител

Мнениеот svettoslav » 05 Фев 2015, 13:41

ivodam написа:Не знам какво ви е странно, това е стандартна законова нотариална процедура, заверка на Интернет съдържание. От написаното е видно, че наистина просто нямате опит и не знаете как става, не беше нужно да изписвате толкова ненужни неща. Отива се при нотариус и му се подава линка с адреса на съответната Уеб страница, която искате да заверите. В кантората на нотариуса, от неговия компютър, не от вашия или компютър Х, се извиква адресът, прави се разпечатка на принтера на нотариуса и съответно на гърба той си слага нотариалната заверка. Ако не се лъжа, струваше 12 лв тази заверка, това е.

Странно ми е,че не е документ,пък се "заверява". Наистина ми е чудно,всякакви факти ли се удостоверяват от нотариуса? И не ме е срам да си питам :?

Ходих неотдавна по повод едни рисунки,правени с комп.програма. Целта беше да се "заверят".Ама какво да му заверяваш като това не е документ? А вещ.Мислихме,мислихме,мислихме и не го измислихме.Стигнахме до там,че да се удостоверяват някакви цифрови данни от програмата,с помощта която била нарисувана картината в компютъра...но нещо се отказахме накрая :?
Целта бе нотариус да удостовери авторството на картината(не занм на какво законово основание).Но те не са рисувани пред него,за да може да "завери" този факт. Интересното в крайна сметка-ЗАВЕРИХМЕ ГИ!!! Аз за това казвам, че може да се завери за вярност и магаре,още повече че според проф.Сталев писмото може да бъде на всякакъв носител.Документ следователно може да има и върху крава.Това е ясно.
Но при удостоверяването на факти наистина честно,признавам,че не съм наясно за така удостоверените факти,безспорни ли са в съда при правен спор.
Мога да се съглася,че това важи до доказване на противното - но най-много това.

П.П. Иначе при нотариуса-заверка на какво- "Вярно с публикуваното в интернет? " Къде в интернет? В кой сайт,кой го стопанисва? Предполагам се визират в устоверителното изявление? Не съм виждал такова.
В случая с нашите картини какво можеш доказа с тази заверка,освен че на дадена дата,това е видяно от нотариуса Х? Тоест че картините съществуват към 5.02.2015г. Нито че са твои..нито че интернет...разпечатката ти струва нещо. Няма такова чудо като "Интернет -съдържание". Какво доказва това? Че нотариуса е видял това нещо! И какво от туй. Да не би ако не го завериш пред него,а са го видели двама други свидетели, е различно? По нашата логика и кореспонденция от Скайп може да завери.Но все още това не значи нищо.Тепърва ще се установява авторството,а това става чрез експертиза.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот aaaaly » 05 Фев 2015, 21:19

Господине,

не разбрахте ли досега, че юристите Ви будалкат, при товадоста неучтиво?

Не разбрахте ли, че по света няма осъден и няма закон за интернет. Интернет има ограничения и то предимно технически - но досега няма страна, която да е гласувала закон за интернет поведение. Тоест правото не е способно да работи (поне досега) с виртуални копия на личността - можете да имате колкото си искате (поне на теория) акаунти - и да си останете същия човек в едно-единствено физическо тяло.

А сега се успокойте и погледнете трезво на нещата. Юрист ще Ви погали по главицата и ще Ви вземе парите (както всъщност и са постъпили с Вас), без да Ви реши проблема. За съжаление - аз си оставам на същото мнение, изказано и по-горе - че студента Ви е имал право да Ви тегли една солена. То бива глупост, бива, ама .... :mrgreen:
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот votpuska » 05 Фев 2015, 21:49

aaaaly написа:Във Фейсбук има опция за персонален бан - тоест, ако не сте удобен на някого - той може да Ви забрани достъпа до своя частен профил.

Няма никаква обида - просто човека се е осеферил и е преценил, че не иска повече лични контакти с Вас. Както Вие виждате профила му, така и той вижда Вашия. С този персонален бан той може да вижда Вашия, а Вие не можете да виждате неговия.

Банът е по профил, а не по айпи.

Вие господине, сте просто неграмотен. Няма обида в тази история, Вие просто сте истерясал без нужда. Каквото и да си е мислил човека, то едва ли е било персонално - между другото, лично ли се познавате? но и да се познавахте - какво от това?

Просто събеседника Ви е искал да избегне бъдещи конфликти, а Вие определено сте конфликтен човек, ако от вметнат пост в социални медии можете да направите тая истерия.

На мене също не ми правите добро впечатление с истериите си - и аз определено се радвам, че не съм Ви студентка. Не се ли предполага човек с педагогическа квалификация да има здрави нерви и подготовка за работа с хора?

Но извън ситуацията - моите симпатии не са към Вас. Извинете ме. Целта ми не е да Ви обидя - а да Ви покажа колко сте жалък. Едното няма нищо общо с другото. И е въпрос на грамотност все пак, ако претендирате да сте над нещата - то поне да знаете как да ползвате социалните медии.

ПС: ако тръгнете в посока отмъщение и грубости - то няма как да сте сигурен, че историята ще свърши добре за Вас. В живота не се знае кой е отгоре и кой е отдолу - днеска изглежда да е така, а утре вероятно ще се промени или просто няма да е вече така.

Не предизвиквайте Бог - не си слагайте главата под колелата на съдбата. Избирайте си изразите и не се занимавайте с глупости. Отмъщението ВИНАГИ е знак за ниско същестуване и неприятен характер. Като такъв ли искате да Ви запомянт - като злобар, конфликтен и неприятен, и злобен простак?

Изпуснал сте се - вземете си поука. Другите не са виновни, че трябва да се защитават от гнусотиите Ви.

Защо не си представите как се е почувствал той, и какво го е накарало да направи това? защо веднага скочихте на съд и обида? за мене Вие сте идиота - и правилно Ви е преценил този профил да Ви банне. И аз бих направила това, ако за всяка моя дума се дерете до припадък в слюнкова истерия и търсите отмъщение за глупости.

ПС: имах професор, който реагира точно като Вас. Въпросният е основоположник на цяла група науки в РБ. С учебници и други .... придобивки...

Е - 30 години след което той е забравен в гроба, а мене още ме има - и далеч не станах клиентка на Курилово, като той ме описваше....

А тогава нямаше Фейсбук знаете....

Успокойте се - и не изглупявайте....

такава истерия...си е баш за Курилово, да бъдеме пунктуални....

Егати злостната тирада.
Дааамм.. ето такава истерия...си е баш за Курилово, да бъдеме пунктуални
votpuska
Потребител

Мнениеот aaaaly » 05 Фев 2015, 21:57

votpuska написа:
aaaaly написа:Във Фейсбук има опция за персонален бан - тоест, ако не сте удобен на някого - той може да Ви забрани достъпа до своя частен профил.

Няма никаква обида - просто човека се е осеферил и е преценил, че не иска повече лични контакти с Вас. Както Вие виждате профила му, така и той вижда Вашия. С този персонален бан той може да вижда Вашия, а Вие не можете да виждате неговия.

Банът е по профил, а не по айпи.

Вие господине, сте просто неграмотен. Няма обида в тази история, Вие просто сте истерясал без нужда. Каквото и да си е мислил човека, то едва ли е било персонално - между другото, лично ли се познавате? но и да се познавахте - какво от това?

Просто събеседника Ви е искал да избегне бъдещи конфликти, а Вие определено сте конфликтен човек, ако от вметнат пост в социални медии можете да направите тая истерия.

На мене също не ми правите добро впечатление с истериите си - и аз определено се радвам, че не съм Ви студентка. Не се ли предполага човек с педагогическа квалификация да има здрави нерви и подготовка за работа с хора?

Но извън ситуацията - моите симпатии не са към Вас. Извинете ме. Целта ми не е да Ви обидя - а да Ви покажа колко сте жалък. Едното няма нищо общо с другото. И е въпрос на грамотност все пак, ако претендирате да сте над нещата - то поне да знаете как да ползвате социалните медии.

ПС: ако тръгнете в посока отмъщение и грубости - то няма как да сте сигурен, че историята ще свърши добре за Вас. В живота не се знае кой е отгоре и кой е отдолу - днеска изглежда да е така, а утре вероятно ще се промени или просто няма да е вече така.

Не предизвиквайте Бог - не си слагайте главата под колелата на съдбата. Избирайте си изразите и не се занимавайте с глупости. Отмъщението ВИНАГИ е знак за ниско същестуване и неприятен характер. Като такъв ли искате да Ви запомянт - като злобар, конфликтен и неприятен, и злобен простак?

Изпуснал сте се - вземете си поука. Другите не са виновни, че трябва да се защитават от гнусотиите Ви.

Защо не си представите как се е почувствал той, и какво го е накарало да направи това? защо веднага скочихте на съд и обида? за мене Вие сте идиота - и правилно Ви е преценил този профил да Ви банне. И аз бих направила това, ако за всяка моя дума се дерете до припадък в слюнкова истерия и търсите отмъщение за глупости.

ПС: имах професор, който реагира точно като Вас. Въпросният е основоположник на цяла група науки в РБ. С учебници и други .... придобивки...

Е - 30 години след което той е забравен в гроба, а мене още ме има - и далеч не станах клиентка на Курилово, като той ме описваше....

А тогава нямаше Фейсбук знаете....

Успокойте се - и не изглупявайте....

такава истерия...си е баш за Курилово, да бъдеме пунктуални....

Егати злостната тирада.
Дааамм.. ето такава истерия...си е баш за Курилово, да бъдеме пунктуални

Господин Мортимър (автора на темата) може да се усети, че го пращате и Вие в Курилово за истерията му.

Вземете си думите назад - да не се обиди и на Вас. Какво ще правите тогава? Той иска да завежда дела за интернет обиди, колко му е и за Вас да пусне едно.
aaaaly
Младши потребител

Мнениеот votpuska » 05 Фев 2015, 23:10

Господинът си е в час и е напълно прав да се ядосва, просто е млад, неопитен и зелен и не достатъчно закоравял. Ако беше някоя стара пушка сигурно щеше да запази хладнокръвие, да покаже че е над нещата за да се измъкне от л@йнянята ситуация с реплика от рода на "С просташкия си език не можеш да ме унижиш понеже не ми пука за хора като теб, единственото което постигаш е да се излагаш. Да си жив и здрав" и пр. от сорта. След което да го къса на изпитите докато е преподавател там или докато на лицето му минат мераците да се явявя - по-късия от двата срока :) Това е по същество единственото ефикасно противодействие в такава ситуация.
Това си е урок за него за вбъдеще да не се поддава на емоциите и да мисли за последиците преди да говори и да действа.

Що се касае до вас, професорът, който ви е късал до побъркване, все пак е проявил снизхождение щом сте успели да завършите и да станете адвокат, доколкото разбирам. Така че не бъдете неблагодарна и - как беше - не си слагайте главата под колелата на съдбата. :D И след като съм се осеферил за да избегна бъдещи конфликти с вас няма да ви кажа "торба с лайна" не защото не го заслужихте, а просто защото е под нивото ми. 8)
votpuska
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 06 Фев 2015, 04:08

votpuska написа:........щом сте успели да завършите и да станете адвокат, доколкото разбирам...

Дипломирането е под въпрос, а адвокатурата е ХИМЕРА! 8)

п.п. и, за Бога, Курилово е в необятната Рус, у нас наричат психиатричната болница за обл. София - "Св. Иван Рилски" - "Курило" ( идва от един манастир, ама тук афишират нЕкви чуждоземски придобивки именовани таблет( к`во ли е това?!? :lol: )- да се просветлят.

п.п.п. да, да не пропусна- поздравления към автора на темата. Харесах чувството ви за хумор :D :
"Да, ако са твърде тежки пациенти за там, ги пращат студенти при нас. Добре, че не всички са по тази разменна програма".

Жалко, предполагам дори не са ви разбрали...
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот pati2 » 09 Фев 2015, 20:44

bird_of_paradise написа:
votpuska написа:........щом сте успели да завършите и да станете адвокат, доколкото разбирам...

Дипломирането е под въпрос, а адвокатурата е ХИМЕРА! 8)

п.п. и, за Бога, Курилово е в необятната Рус, у нас наричат психиатричната болница за обл. София - "Св. Иван Рилски" - "Курило" ( идва от един манастир, ама тук афишират нЕкви чуждоземски придобивки именовани таблет( к`во ли е това?!? :lol: )- да се просветлят.

п.п.п. да, да не пропусна- поздравления към автора на темата. Харесах чувството ви за хумор :D :
"Да, ако са твърде тежки пациенти за там, ги пращат студенти при нас. Добре, че не всички са по тази разменна програма".

Жалко, предполагам дори не са ви разбрали...

Защо Химера- може да си самият Белерофонт! :)
pati2
Потребител

Мнениеот ivodam » 10 Фев 2015, 13:50

aaaaly написа:Господине...

Не разбрахте ли, че по света няма осъден и няма закон за интернет.

Е, все пак, не е хубаво да се лъже, или да се приказва самонадеяно в условия на неинформираност.

Първа присъда за клевета във фейсбук

Млада жена от Пещера бе осъдена да плати 3500 лв. глоба и две обезщетения по 7500 лв. за клевета във фейсбук. Присъдата е на Районния съд в града.

Наказанието е прецедент, защото досега българските съдилища наказваха само реч на омразата в социалната мрежа. Така на 10 месеца условно бе осъден създателят на страницата "Клане на цигани". Има и присъди за клевета в интернет, но не и във фейсбук.
ivodam
Потребител

Мнениеот entice » 11 Фев 2015, 05:32

1. Очаквах форума да е за правни въпроси и отговори, не за обиди и нападки.
2. Защо не са сигнализирани мненията на Али? Би трябвало да бъдат премахнати.
3. Аз все още не съм прочела пълната процедура за осъждане за фейсбук обида. Има ли и неуспешни дела.

4. Ще сигнализирам мненията на Али, според мен тя трябва да бъде банната от форума.
entice
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 11 Фев 2015, 08:49

entice написа:3. Аз все още не съм прочела пълната процедура за осъждане за фейсбук обида. Има ли и неуспешни дела.

Има и преобладават- единици ( на едната ми ръка) са осъдителните присъди ( при признание на обстоятелствата от обвиняемия, и едно, което е доста специфично от към фактология, а нямам време сега).
Няма ВЛ, което да посочи/отговори на въпроса ( от ДАНС изобщо отказаха експертиза на съда :) , а НИКК не може да предостави такива специалисти) АВТОРСТВОТО, от което пък страда съставомерноста и отива по ягодите цялата наказателна отговорност.

Сега всеки може да се прояви като последния гамен в нета, когато не му стиска да се изправи лице в лице с адресата на думите си.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Следваща

Назад към Взаимопомощ