начало

Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си

договор за покупко-продажба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

договор за покупко-продажба

Мнениеот ani_83 » 19 Юли 2011, 16:57

Здравейте,
Бих искала да помоля за съвет при моя случай:
сключихме договор за покупко-продажба на апартамент на зелено.Тогава платихме 10 % от сумата.Сега идва ред за другите 30% от договоренат сума.При разговора ни със строителя последно,отказа да минат парите по банка,заради задължението да издаде фактура и плащането на ДДС.Или другия вариант,ако искам фактура да си платя ДДС-то.При неговата схема се издава фактура на акт 15,при прехвърляне на собствеността на апартамента.
Дано съм била ясна.
Благодаря предварително!
ani_83
Нов потребител

Re: договор за покупко-продажба

Мнениеот tixe » 19 Юли 2011, 19:46

"Който плаща зле, плаща два пъти"-повеля в правото. Един от безспорните варианти е парите да минат през банка и в платежното да е посочено за какво се плаща.При съдебен спор категорично доказателство. Друг вариант е обратна разписка.Вариант, който дава определено спокойствое, но то е относително. На ръка и под маса сума само по - малка от 5 лв.:))
tixe
Младши потребител

Мнениеот ani_83 » 20 Юли 2011, 10:06

Ами единственият документ,който предлагат да издадат е квитанция от приходен ордер,който мен не ме удовлетворява.Искам си фактура.Договоът ми е нотариално заверен,а и не знам кой нотариус ше се съгласи да мине през него такова плащане за сума над 15 000лв,след като вече са забранени плащания в брой.И може ли тези документи,с които раполагам:нот.заверен договор и приходни квитанции да ми дадат някакви гаранции?
ani_83
Нов потребител

Мнениеот tixe » 21 Юли 2011, 12:21

Прочетете договора. Там следва да е уточнен начина на плащане.
tixe
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба