начало

Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов

Банков заем

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Банков заем

Мнениеот starcho » 15 Дек 2010, 15:34

Здравейте, баща ми има заем от Джет кредит за около 6000 лв, но изпадна в невъзможност да плаща изцяло месечната вноска. Заемът премина в просрочие и сега пост звънят да го заплашват със съд ако не внесе 1/3 от сумата до края на годината. Заемът е без поръчител и няма предоставен гарант като ипотека и така нататък главния ми въпрос е дали има право да се посяга върху единствено семейно жилище, което е на двамата съпрузи ако има невъзможност за погасяване на кредита. Жилището е на стойност около 50 хил лв
starcho
Нов потребител

Re: Банков заем

Мнениеот Pause » 20 Дек 2010, 21:15

Ами ,не съм специалист във просрочените вземания но зависи и от площта на жилището може да си видите нот.акт ако е прецизно направен и наредбата за жилищни нужди на длъжника и неговото семейство.И зависи взискателя какъв изпълнителен способ ще посочи в молбата,разбира се пак се спазва несеквестирумостта за вещи и доход.За това е добре да постигнете някакво равновесие с банката кредитор.
Успех :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Търговско право