- Дата и час: 02 Дек 2024, 21:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Прекратяване на ООД
Здравейте колеги, ще Ви бъда много благодарна ако ми подскажете какво да правя при следната ситуация - целта е да се заличи ООД, но не може да бъде свикано Общо събрание, поради това че двама от общо тримата съдружници не могат да бъдат намерени и не желаят да се отзоват на поканата на управителя за свикване на Общо събрание. Управителят е съдружник в дружеството, но чрез ЕТ, което също иска да заличи, но не притежава достатъчно дялове, за да взима сам решения за ООД-то. Въпросът ми е как следва да се процедира в такъв случай, за да се заличи ООД-то?
- tzvetka
- Нов потребител
Re: Прекратяване на ООД
Да ги изключи от дружеството. После да открие производство по ликвидация, и накрая да си заличи и Ет-то
- nksuccess
- Потребител
И как ще ги изключи като притежава по малко от 20% от капитала? Има ли подхояща разпоредба на ТЗ?
- tzvetka
- Нов потребител
tzvetka написа:И как ще ги изключи като притежава по малко от 20% от капитала? Има ли подхояща разпоредба на ТЗ?
Има.
- REVOLUTION
- Активен потребител
......tzvetka написа:Здравейте колеги, ще Ви бъда много благодарна
И после питате има ли подходяща разпоредба.... е прочетете малко де.
- nksuccess
- Потребител
Ако е 126 от ТЗ - не отговаря на нито едно от основанията за съжаление!
- tzvetka
- Нов потребител
Щом като така мислите, наистина няма да ги изключите
- freelance
- Младши потребител
ЕТИЧЕН КОДЕКС НА АДВОКАТА
Чл.11
(4) Адвокатът не може да поема работа, за изпълнението на която не разполага с време, знае или е бил длъжен да знае, че не притежава необходимите знания и компетентност, освен ако ще си сътрудничи с адвокат, притежаващ тези знания и компетентност.
Чл.11
(4) Адвокатът не може да поема работа, за изпълнението на която не разполага с време, знае или е бил длъжен да знае, че не притежава необходимите знания и компетентност, освен ако ще си сътрудничи с адвокат, притежаващ тези знания и компетентност.
- nksuccess
- Потребител
Уважаеми "колеги", не се съмнявам във Вашата компетентност, но нямаше да си позволя да задам този въпрос, ако засягаше работата ми с мой клиент и бих получила пари за това. Изложеният по-горе проблем засяга мой близък и реших да се допитам до Вашето компетентно мнение, защото до сега не съм попадала на подобен казус. Очевидно е обаче, че в България е пълно с българските Брат Питовци, Робин Худовци и всезнаещи пожарникари, както и с хора, наизустили единствено и само Закона за адвокатурата и правата, които той дава. Надявах се да получа смислен съвет без да се налага да си показвам дипломата за висше образование и да доказвам опит пред Вас, въпреки че бях наясно, че в България думата "колега" няма особено значение и всеки си пази хляба, дори и когато никой не иска да му го вземе! Благодаря Ви за отделеното време като продължавам да се надявам да получа някакъв смислен съвет! Не Ви искам клиентите и парите!
- tzvetka
- Нов потребител
tzvetka написа:не се съмнявам във Вашата компетентност,
tzvetka написа: хора, наизустили единствено и само Закона за адвокатурата и правата, които той дава. Надявах се да получа смислен съвет
Посочен е Етичният кодекс на адвоката, не ЗА.............
nksuccess написа:Да ги изключи от дружеството. После да открие производство по ликвидация, и накрая да си заличи и Ет-то
Съветът Ви е даден. Още двама колеги го потвърдиха. Сигурно и деканът ще се включи.
Много е неуважително да поставяте колеги в кавички. В крайна сметка Вие явно нямате компетентността да се справите с казуса и започвате да се заяждате, при това след като Ви е даден адекватен съвет. Пестете си нервичките и отделете усилия да откриете топлата вода, как да ги изключите, вместо да спорите.
- nksuccess
- Потребител
Нямам нерви пък и времето ми е доста скъпо, че да го пилея в заяждане с Вас. Съжалявам ако съм Ви засегнала с нещо! Последен въпрос - Вие прилагали ли сте на практика това което ми предлагате, ако не е професионална тайна?
- tzvetka
- Нов потребител
tzvetka написа:Нямам нерви пък и времето ми е доста скъпо, че да го пилея в заяждане с Вас. Съжалявам ако съм Ви засегнала с нещо! Последен въпрос - Вие прилагали ли сте на практика това което ми предлагате, ако не е професионална тайна?
Този въпрос вече "утрепа рибата". Едва ли има колега, който да се е занимавал поне 2-3г. с дружествено право и да не му се е налагало да изключва съдружник по чл.126, ал.3 от ТЗ ... Просто процедурата е малко тежка и аз лично съм виждал доста дилетантски изпълнения от колеги, които нямат особен опит с това ... При положение, че сте колега /нищо, че става въпрос за ваши близки/, по-добре потърсете друг колега - специалист по тези въпроси /щото явно вие нямате опит с това/ ... поне бихте могли да насочите близките си при човек, който ще им свърши работата ...
Успехи!
- inspectora
- Активен потребител
Колега tzvetka , защо, аджеба, поставихте този касус в общия форум, в който повечето не са юристи, кеша на Гугъл го лови като топъл хляб и с отговорите бива просвещаван целокупния български народ ?! Можехте да го поставите за обсъждане във форума за юристи, до който нямат достъп всички...
А за тези, които са дали идеята за изключване, само ще напомня, че колежката е посочила
А за тези, които са дали идеята за изключване, само ще напомня, че колежката е посочила
...двама от общо тримата съдружници не могат да бъдат намерени
- elora
- Младши потребител
И аз не виждам проблем да се изключат. Ама е хубаво да знаем и какво пише в Устава:как се призоват за общо събрание и т.н.
- sunrise
- Активен потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|