начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Регистрация на фирма в Германия

Регистрация на фирма в Германия

Мнениеот nena66 » 21 Юли 2008, 15:17

Колеги моля за помощ - как се регистрира "ЕТ" в Германия? Не е ли по-добре фирмата да се регистрира тук, а там само представителство?
nena66
Младши потребител

Мнениеот praktika » 26 Юли 2008, 19:34

Зависи каква дейност ще развива фирмата, но аз често пътувам дотам по работа и според мен общата тенденция е да се регистрират бг фирми, които да работят в Германия, дори на германци, които наемат българи, съм регистрал фирми в България, и те упражняват дейоността си там под тази правноорганизационна форма. Формално - точен еквивалент на ЕТ в Германия няма.
praktika
Младши потребител

Мнениеот Blueberry_snow » 25 Авг 2008, 11:12

В Германия най-евтината форма е ООДто. Преди две години направиха и еднолично ООД, може би това е най близката форма до ЕТто.

Ако аз трябваше да решавам къде да регистрирам, бих направила следното: бих сравнила таксите за регистрация и данъците в двете държави.
Помисли и колко би ти излязло едно дело в Германия и в България при евентуални искове.

Ако ти е още актуален въпроса и те интересува нещо по-конкретно, кажи, че в момента не ми се рови из законите напразно.

Успех! :D
Blueberry_snow
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 25 Авг 2008, 13:19

Blueberry_snow написа:... бих сравнила .... и данъците в двете държави.

В случая на питащия защо му е да сравнява данъците, при положение че е решил къде ще осъществява търговската си дейност ;)
inspectora
Активен потребител

Назад към Право на ЕС