начало

Адвокатурата призова парламента да не „пипа“ Семейния кодекс без широко обсъждане Адвокатурата призова парламента да не „пипа“ Семейния кодекс без широко обсъждане

Делба

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба

Мнениеот 1batalion » 10 Мар 2008, 13:25

Майка ми почина наскоро и сега със сетра ми трябва да разделиме апартамента , който бе собственост на майка ни. Двамата сме от различни бащи аз съм от първия брак , а сестра ми от втория. Помогнете ми със съвет.
1batalion
Нов потребител

Мнениеот 1batalion » 10 Мар 2008, 14:21

т.е поясни ми моля те
1batalion
Нов потребител

Делба!!!

Мнениеот 1batalion » 15 Мар 2008, 18:22

Сестра ми твърди , че майка ми и е продала апартамента на нея. Когато , аз поисках да видя нотариалния акт на кого се води , сестра ми отказа да ми го покаже защото така е решила тя. Въпроса ми е : Как мога да съм сигурен в празните приказки на " сестра " ми.
1batalion
Нов потребител

Re: Делба!!!

Мнениеот izymena » 15 Мар 2008, 19:51

"Сестра ми твърди , че майка ми и е продала апартамента на нея."

Най-лесно ще провериш,като с акта за наследници/взимаш си го от съвета по местоживеене на майка ти/и право в данъчната служба по район на жилището.Там където се плаща данъка на апартамента.
Попитай дали майка ти е платила данъка за миналата година и какви документи сега ще трябва да попълните ти и сестра ти.Пращат те в един друг кабинет ,щракат на компютъра и вадят всички данни на апартамента..веднага се правиш на незнаеща и с акта попитай колко ще трябва да плащаш ти от сумата изчислена за тази година.Така ще разбереш дали е вече неин.
Акт за наследници,актуализиране на наследници на апартамента и всички други имоти/движими и недвижими/се изваждат в срок от 6 месеца.Следват глоби.
Без твоя подпис /никога недавай пълномощно на никого!!!/тя неможе да продаде вече всичкото ваше общо наследство без теб :!:
За да започне дело за подялба ще са й нужни средства.
Когато разбереш истината,сподели :roll:
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 15 Мар 2008, 20:55

И защо да не попита,за да избегне и лихвите ако майката не е платила,тя ще представи акта за наследници и те ще я упътят там където ще трябва да попълни декларации в които се вписва кой колко идеална част има от двечките 8)
Скоро една братовчедка сподели и се консултира с мен:Съпругът й се сърди и отива в бащиния си дом,родителите му преписват половината апартамент/разкошен в южен квартал в София/,баща му умира и той има брат.Съпругът почива 2002г. и тя разбира след години.Нейната дъщеря /на която тя се е излъгала да купи апартамент на нейно име,продава същия и се крие/когато разбира,че майката се досеща за евентуалното си наследство започва същото да нарежда "мое е това на татко,той ми го преписа,ти нямаш нищо,но и дикумент не показва,само дразни/.
Посъветвах я ,защото е безработна първо да направи така както съм описала по-горе и жената е вече успокоена,даже са й изчислили че има 4/6/ явно и дъщерята има там в частите.Май само изпълнителен лист й трябва,за да си пусне наематели наърво време.Дадох й съвет веднага да се консултира и с адвокат.Сега попълва документите за данъците които ще трябва и да плаща,без такса смет.
Значи там в данъчната служба е вписано прехвърлянето 8) :lol:
izymena
Потребител

Назад към Семейни казуси