начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот donna » 11 Яну 2008, 16:59

novata написа:lakov, То остана от гишето да те питат къде ти е това или онова- забрави. Просто ще се видиш в заповедта със списъка на участници с нередовни документи.
Макар че и аз мисля също като теб.

Мисля ,че ясно написах че и без тая заверена година имам стажа
Ако ме върнат заради незаверена книжка за 2007 г. е това ще е върха на мармалада.....,щот по разни други конкурси народа си представяше пр. само трудова или служебна книжка ,нищо че е бил след това и адвоакт ама като не е внасял нищо .......,а баш на първите конкурси независимо какви и за каво /не говоря за нотариалните /само бележка от адвокатурата ....та има ли нужния стаж по представени документи къв е проблема ...
donna
Старши потребител

Мнениеот lakov » 11 Яну 2008, 16:59

ИНТЕРЕСНО НЕЩО - защо пък ще са ми нередовни документите ? на кое основание, т.е. кое от изискванията на ЗННД не е изпълнено , като не е подадено копие от книжката ?
lakov
Потребител

Мнениеот genius75 » 11 Яну 2008, 17:03

Незнам колеги, аз не че не приемам разумните ви доводи, но....
В наредбата за провеждане на конкурсите мисля, че изрично пишеше да се приложи копие от трудова, осигурителна или служебна книжка...
Все пак те са официален удостоверителен документ за юридическия стаж. Дано ви признаят удостоверенията............
Късмет.
genius75
Потребител

Мнениеот lakov » 11 Яну 2008, 17:06

НАРЕДБА № 36 от 7.01.1998 г. за условията и реда за провеждане на конкурсите за нотариуси
Глава втора

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

Чл. 4. В конкурса за нотариуси имат право да участват кандидати, подали заявление и документи по чл. 11 и отговарящи на изискванията по чл. 8, ал. 1, т. 1 - 7 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност .
това е в Наредбата...
lakov
Потребител

Мнениеот Hlebarka_s_boks » 11 Яну 2008, 17:32

Lakov,
obajdah se v ministerstvoto predi da podam dokumentite i tam mi kazaha 4e ako ne sum dadial kopie ot osiguritelnata knijka niamalo da stane i sum shtial da sum v spisacite s neredovnite kandidati. Zatova i ne se inatih, zaverih ia i uia dadoh. Za shtastie niamah problemi s osigurovkite.Advokat sum!
Hlebarka_s_boks
Младши потребител

Мнениеот novata » 11 Яну 2008, 17:34

Чл. 11. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) В едномесечен срок от обнародването на заповедта по чл. 10, ал. 2 кандидатите подават писмено заявление до министъра на правосъдието за участие в конкурса. Заявлението съдържа името, единния граждански номер, адреса и упражняваната професия, както и поредността на съдебните райони, за които кандидатства. В един конкурс кандидатът може да посочва до три съдебни района.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 41 от 2006 г., в сила от 19.05.2006 г.) Към заявлението по ал. 1 се прилагат документи за платена държавна такса, за раждане, за завършено висше юридическо образование и придобита юридическа правоспособност, за ТРУДОВ СТАЖ и месторабота, свидетелство за съдимост, декларация за липса на друго гражданство, декларация по чл. 8, т. 5, 6 и 7 и медицинско удостоверение.
novata
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 11 Яну 2008, 17:36

В чл.11 ал.2 от Нар. пише какво се прилага към заявлението - документ за трудов стаж и месторабота, включая такъв по служебно ПОО и ОС.
В чл.347 от КТ пише че трудовата книжка е официален удостоверителен документ, т.е. това е документът, а не нещо друго(удостоверение), чрез който се доказва наличието на юридически стаж. Това важи и за служебното ПОО, тъй като закона за държ.сл. препраща към КТ.
Това е становището.
Лично аз донякъде съм съгласен с него.
genius75
Потребител

Мнениеот razli4na » 11 Яну 2008, 17:40

Айде, като за петък следобед:
Като чета за неволите по установяване на осигурителен и трудов стаж, се сещам за една история- преди време съпругът ми шофира и полицай го спира за някакво нарушение. Пише АУАН. Попълва реквизитите и пита съпругът ми какво работи. Отговорът- художник на свободна практика. Полицаят казва: "ясно" и пише: "не работи".
Та така е със свободните професии.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот genius75 » 11 Яну 2008, 17:53

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
genius75
Потребител

Мнениеот alissa » 11 Яну 2008, 18:07

Не мога да разбера какво общо има трудовия стаж с професионалния такъв? И с осигурителните книжки...
И нима, ако не съм плащала осигуровки /плащам, когато ми останат свободни пари :lol: :lol: :lol: / нямам професионален стаж?
Еми имам си, според всички конкурси в които досега съм учавствала.
Допускали са ме, разпитвали сме се и т.н... ако не ме допуснат сега и аз се присъединявам към казаното от Лаков " ще се видим в съда". Но според мен няма да стигнем до там.
alissa
Потребител

Мнениеот donna » 11 Яну 2008, 18:35

Предлагам тия ,които ще представят трудови книжки да представят и документ ,че са им внесени осигуровките :lol: ...щото тука според някои хора осигуровките правят юридическия стаж :lol: :lol: :lol: :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот pencheva » 12 Яну 2008, 19:00

А аз защо не мога да намеря до кога е срокът за подаване на заявленията :shock:
pencheva
Младши потребител

Мнениеот vanko85 » 12 Яну 2008, 20:15

Здравейте, искам да попитам за кой места искате да кандидатстване за нотариус?.....за кой РС?..... :?:
vanko85
Нов потребител

Мнениеот pencheva » 13 Яну 2008, 10:34

В къщи спорим - трябва ли този стаж да е юридически или не?
pencheva
Младши потребител

Мнениеот jegosan » 14 Яну 2008, 09:08

е очевидно, че трябва да е - вижте наредбата,
остава и да е стаж по хлебопроизводство и бозаджийство!
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Мнениеот Hlebarka_s_boks » 14 Яну 2008, 17:17

vanko85

Пуснато на: Съб Яну 12, 2008 7:15 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Здравейте, искам да попитам за кой места искате да кандидатстване за нотариус?.....за кой РС?.....

Az sum pisal Sofia, Slivnitza i Etropole!
Spodelete i drugite kak e! I bez tova edva li shye stane ne6to?!?! :D
Hlebarka_s_boks
Младши потребител

юридически стаж

Мнениеот leator » 14 Яну 2008, 18:19

Колеги адвокати,
Според мен mjeli е в тотално и тоталитарно заблуждение и изисква осигуртелната книжка (която и аз ще представя, заверена) от позицията на по-силния.
В Закона за нотариусите пише прослужено време като ...адвокат Няма нищо общо с осигуряването. Осигуряването е функция от вписването в адвокатска колегия, а не обратното.
Mjeli са много назад във времето и явно по инерция прилагат една отменена наредба за участие в конкурси и то по ЗСВ, в която изрично се изброява трудова и/или осигурителна книжка.
Но точно както ни ебават тук, така ни ебават и в търговския регистър. Аз звънях и по двата въпроса в органа, на който всеки месец плащам такса, нашия ангел хранител (хранител, защото го храним ние) - Висшия Адвокатски съвет. Казаха, че това не е от тяхната компетентност....
Ще мине и този конкурс, ще предстгавим осигурителните книжки. Какво ли ще ни натресат по-нататък?...
leator
Потребител

Мнениеот aleksandrova » 14 Яну 2008, 20:16

Абе чета тук какви ли не упражнения на тема книжки и стаж. Не ви ли идва на ума, че ви отговарят разни секретарки, които по правило, както е и в съда, си позволяват да искат майка си и баща си, преди да се е проинесъл който е компетентен. За колегите адвокати: защо просто не си удостоверите стажа, като си преснимате адвокатската карта с всички заверени години? По-официален документ за стаж от това-здраве му кажи.
И още нещо: в наредбата не пише, че исканите документи трябва да са с нотариална заверка, но гилдията явно го е прокарала някак си в изискванията, публикувавни от Mjeli-то.
aleksandrova
Нов потребител

Мнениеот donna » 15 Яну 2008, 01:38

Да питам ще има ли проблем да си изпратя документите по пощата, да си призная много съм зле /грип/ и хич не съм за пътуване . И някой би ли ми посочил някакв телефон че да звънна и да питам.
donna
Старши потребител

до донна

Мнениеот beato » 15 Яну 2008, 10:29

ама като ви чета въпросите се чудя какво ви даде повод да помислите че ставате за нотариус-задавате въпроси подходящи за дете в пети клас!!!ми засрамете се малко бе донна и се лекувайте!и моля не споделяйте всичките си проблеми и въпроси тук!това е сайт с определена насоченост!
beato
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити