начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

nasledstvo

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

nasledstvo

Мнениеот Lalo » 20 Май 2004, 14:03

Bashta mi pochina predi 5 meseca.Maikami i sestrami mi dariavat tiahnia dial ot imotite na bashtami.No osven bashtami -koito e pochinal-drug clen na nasheto semeistvo niama noterialen akt za sobstvenost.Triabva li predi da mi otstypiat nasledenata chast ot imota na bashtami te da poluchat polagashtia im se dial i sled tova da go prodadat ili otstypiat na men.
Lalo

Re: nasledstvo

Мнениеот куна » 20 Май 2004, 14:31

ако напишете още веднъж и по-ясно каква е фактическата обстановка и то на кирилица, ще се постарая да ви отговоря.
куна

Мнениеот Лало » 20 Май 2004, 16:04

Баща ми почина преди 5 месеца.
Майка ми и сестрами ми продават или отстъпват тяхната част от наследството което е оставил бащами.Те както и аз нямаме нотариални актове за собственост върху наследствения имот.Трябва ли всеки от нас да получи нотариален акт за своята част от имота и след това те да ми го продадат или е възможно това да стане преди всеки от нас да получи за своя дял нотариален акт?
Лало

Мнениеот Гери » 20 Май 2004, 16:32

Може да направите доброволна делба :)
това е най-бързият и лесен начин. Трябва ви само НА (разбирайте стар този който легитимира баща ви като собственик) + удостоверение за наследници.
Гери

Мнениеот Justus® » 21 Май 2004, 03:00

Абсолютно НЕ Е нужно да се снабдява всеки от вас с НА за собствената си ид.ч.от имотите.
Легитимацията по сделката,независимо дарение,продажба или др. ще стане с НА на баща Ви + удостоверение за наследници.
Justus®

Мнениеот куна » 21 Май 2004, 14:02

ако сте само вие тримата наследници и майка ви исестра ви искат да ви прехвърлят своите части, най-добре, ако още не е прието наследството, да направят отказ от наследство и така вие ще получите цялото наследство.това ще бъде най-евтиния вариант. Това е просто една идея.А относно въпроса дали е необходим нотариален акт на всеки, естествено че не.
куна

Мнениеот boba-1 » 24 Май 2004, 19:21

Не те съветвам да правят твоите близки отказ от наследство защото то кршие прискове след време -напр ако не е спазена формата или и т.н. По -добре е да направине доброволна делба като за това ще е необходимо да представиш пред нотариуса нот.акт за собственост на името на праводателая ти -т.е баща ти ,удостоверение за наследници , данъчна оценка и скица от техническа служба
boba-1

Мнениеот младежа » 25 Май 2004, 08:43

Тук , Гери се издъни, .............не е нужен нот.акт; имате няколко начини:

1. Отказ от наследство от другите собственици / вписани в сл.по вписванията/
2.Прехвърляне на дяловете на др. собственици/ продажба,дарение,...../
3. Доброволна делба/ с нот.заверка на подписите/,вписана.
4.Съдебна делба

Избора на начин за решаване на този Ваш казус-САМО по това колко ще струва винаги е водил до по-късни ГОЛЕМИ проблеми.
Помислете, искате ли имота да стане само Ваш или и на съпругата Ви/ ако сте женен/
младежа

Назад към Семейни казуси