начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Неизпълнение на част от проект при строеж на жилищна сграда

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неизпълнение на част от проект при строеж на жилищна сграда

Мнениеот doretad » 21 Ное 2020, 19:10

Здравейте, включих се на зелено в жилищна кооперация, т.е. беше само на проект. Кооперацията вече е изградена. Има акт 14 вече. Понеже е терасовидна и на моя етаж - 4-ти, терасата няма покрив, а по проект трябва да има слънцезащитни устройства на целия етаж - от край до край, дори и над стаите без тераса, започващи от началото на моя апартамент и завършващи до края на апартамента на съседния апартамент. Обаче, неприятно ме изненада, че строителят е съкратил слънцезащитните устройства като е сложил само над терасите, а над останалата част не. Поисках обяснение от собственика на строителната фирма, защо са ги съкратили, а отговорът му беше, че строителят имал право да прави промени по проекта, тъй като слънцезащитните устройства не били задължителни, понеже не са част от масивната сграда.
Дали е вярно това? Та аз точно, защото съм харесала проекта и за това съм избрала този апартамент, а сега не ми харесват неговите изменения и съкращения, за да си спести пари строителя.
doretad
Нов потребител

Re: Неизпълнение на част от проект при строеж на жилищна сгр

Мнениеот katerinakuch » 01 Дек 2020, 16:40

Би следвало да бъде реализиран така, както сте го поискала.Строителят не може да си преви своеволни промени, без да иска съгласието Ви.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 01 Дек 2020, 18:18

doretad написа:Здравейте, включих се на зелено в жилищна кооперация, т.е. беше само на проект. Кооперацията вече е изградена. Има акт 14 вече. Понеже е терасовидна и на моя етаж - 4-ти, терасата няма покрив, а по проект трябва да има слънцезащитни устройства на целия етаж - от край до край, дори и над стаите без тераса, започващи от началото на моя апартамент и завършващи до края на апартамента на съседния апартамент. Обаче, неприятно ме изненада, че строителят е съкратил слънцезащитните устройства като е сложил само над терасите, а над останалата част не. Поисках обяснение от собственика на строителната фирма, защо са ги съкратили, а отговорът му беше, че строителят имал право да прави промени по проекта, тъй като слънцезащитните устройства не били задължителни, понеже не са част от масивната сграда.
Дали е вярно това? Та аз точно, защото съм харесала проекта и за това съм избрала този апартамент, а сега не ми харесват неговите изменения и съкращения, за да си спести пари строителя.

Здравейте!
Този въпрос не е ли поставен в темата „Неизпълнение на част от проект при строеж на жилищна сграда“ в „Строителство и регулация“?
Или отговорите там ... не Ви харесаха?
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 01 Дек 2020, 21:43

Ех, Жоро! Преди да се скараш на някого, защото думите ти: „Или отговорите там ... не Ви харесаха?” звучат като укор и ирония по отношение на питащия. Ако си бе размърдал малко туй, що ти е оскъдно щеше да вникнеш най-напред в датите на пускане на темите и да отчетеш, че настоящата е по-стара с няколко дена. Значи не е пусната с оглед – нехаресване на отговори. Ако имаше и наблюдение над включванията на Г-жа/ца/ Адв. К. Куч. също щеше да разбереш, че тя се е включила със закъснение и вероятно, защото е видяла, че по темата няма развитие… (мои предположения)… Та, ако беше вникнал над посочените, а и други факти, нямаше да се заяждаш с питащия, че отговорите в друг раздел на форума по същата тема не са му се понравили. Да очаквам да му се извиниш е химера, но пък - знам ли…тя съвестта се появява споредично у някои ?!?

пп. ооопс! Забравих, че съм блокиран! Изтрий ми поста!
nikodim77
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ