начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Дело срещу ЕС

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело срещу ЕС

Мнениеот nov4o1 » 03 Юни 2020, 12:48

Здравейте.Сблъсквам се със следния казус.Аз съм касиер на ЕС.През май 2017 година прекратихме договор за управление на ЕС с фирма Вход Мениджър.Тогава за да стигнем до прекратяване на договора минахме през сериозни перипетии понеже те продължаваха да начисляват такси без да изпълняват задълженията си в продължение на 4 месеца.В крайна сметка прекратихме договора но за да вземем документацията и да престанат да начисляват такси се разписахме, че в последствие ще подпишем анекс за дължими и неизплатени суми към Вход Мениджър на стойност около 500 лева.Чак след три години обаче те се обаждат и си искат тези пари които в действителност не са събрали въобще от живущите понеже не са полагали никакви усилия да ги съберат.Въпроса ми е: Може ли да заведат дело и срещу кого при положение , че ЕС не е регистрирана в общината (а това също беше тяхно задължение което те не спазиха) и може ли да се води дело за сума по-малка от минималната работна заплата.Благодаря предварително за отговорите.
nov4o1
Нов потребител

Re: Дело срещу ЕС

Мнениеот kociboss » 28 Юни 2020, 12:24

Гражданско дело може да се води и за 2 лв - няма ограничение. Това което визирате би трябвало да има общо с наказателните (макар да съм Цивилист). След като няма формирана ЕС (което се удостоверява с регистрацията в общината), искът ще бъде срещу подписалият договора (анекса) и т.н. Ако в него е записано, че еди кой си представлява ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ (което вероятно е така) то договора би бил нищожен - това е като да сключите договор с несъществуваща фирма или несъществуващо лице. От тук може би ще идва и неоснователно обогатяване за ЮЛ "Вход Мениджър" ако има следа за предаването на сумите. Поне така изглежда на пръв поглед с неизчерпателната информация.
kociboss
Младши потребител

Назад към Етажна собственост