начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Казус МПС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус МПС

Мнениеот kamaro21 » 03 Май 2018, 15:23

Здравейте добри хора моля за помощ! Случая е следния : От Топлофикация ме осъдиха на 1000 лева при ЧСИ и дойдоха в службата да ми връчат запор на МПС /аз не го подписах и ги отпратих/! Въпросното МПС го бях заложил през далечната 2008 година в една заложна къща тогава нямах пари и не можах да я откупя! Не съм я обявявал в общината само в КАТ доколкото разбирам сега 2018 още се води на мое име и ЧСИ я иска! Аз изобщо не знам нищо за този автомобил и незнам как да постъпя! Отказ ли да направя от МПС или да я обявя за издаване? Моля за съвет?
kamaro21
Нов потребител

Re: Казус МПС

Мнениеот jhoro » 03 Май 2018, 21:16

Здравейге! Чета и .. пак не към сигурен, дали разбирам правилно.
Казвате „само в КАТ“ - какво сте направили в КАТ? Спрели сте автомобила от движение, обявили сте го за продаден или сте го бракували (обявен за разкомплектоване)???
Това, че Общината (отдел МДТ) не са „в час“ е нормално - отскоро системите са свързани, но преди време трябваше вие да подадете уведомление.
Що се отнася до ЧСИ - просто му обяснете, че въпросния автомобил отдавна не е ваша собственост. И ако още не е бракуван - с една декларация в КАТ може да наваксате пропуснатото.
jhoro
Активен потребител

Re: Казус МПС

Мнениеот kamaro21 » 03 Май 2018, 21:57

Здравейте, благодаря за отговора! Аз в общината въобще тогава не съм я обявявал - аз я карах само два месеца! В заложната тогава оставих голям талон, малък талон, ключове! Нямам никакъв документ за нея! Как да я бракувам без документи? Само да кажа, че се води на мое име ли? Аз тогава бях на 18 нищо не разбирах от живота за това постъпих глупаво!!!
kamaro21
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ