- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за младши адвокати 04.06.05
|
|
Re: Изпит за младши адвокати 04.06.05
ами ко да се праи така ще да е :)))).който му е беден речника,такива ще ги пише :))))
- ponko
Списъкът
за допуснати до устен излезе на страницата на Висшия адвокатски съвет.
Ще се видим на 18.06.
Ще се видим на 18.06.
- Веско
Да, качиха резултатите по-рано, което е добре! Хайде до 18-ти и успех!
- maria_a
- Младши потребител
Колеги, дайте да изясним кой от Вас по кой конспект точно се готви за устния изпит, защото знаете има малки разлики между този, раздаван от колегиите и този, които е качен в сайта на ВАС?! И най-вече ме интересува как тълкувате тази забележка, която се появи изведнъж под конспекта в сайта на ВАС
"Забележка: Уведомяваме кандидатите, че устният изпит, насрочен за 18.06.2005 г., ще се проведе по конспекта, изпратен до адвокатските съвети."???!!!
"Забележка: Уведомяваме кандидатите, че устният изпит, насрочен за 18.06.2005 г., ще се проведе по конспекта, изпратен до адвокатските съвети."???!!!
- maria_a
- Младши потребител
maria_a написа:
> Колеги, дайте да изясним кой от Вас по кой конспект точно се
> готви за устния изпит, защото знаете има малки разлики между
> този, раздаван от колегиите и този, които е качен в сайта на
> ВАС?! И най-вече ме интересува как тълкувате тази забележка,
> която се появи изведнъж под конспекта в сайта на ВАС
> "Забележка: Уведомяваме кандидатите, че устният изпит, насрочен
> за 18.06.2005 г., ще се проведе по конспекта, изпратен до
> адвокатските съвети."???!!!
Забележката я разбирам в смисъл, че това ще бъде конспекта за тези, които ще се явяват ноември, а за нас ще важи този, който са ни дали от АК.Май отсега си подготвят нещата за ноември, както и с промяната на Наредбата за провеждане на изпита, вкараха и условието за 25-те лева такса за участие.Но разликите между двата не са толкова съществени, само мисля Етичния кодекс е вклчен допълнително към новия конспект.
Честито на допуснатите, искрено се надявам да успеем да се преборим и на "устните прения"-този път всички, а не с такъв процент отпаднали, като след писмения!От една страна се радвам, че съм допуснат (то не, че е някаква гаранция , че ще мина устния изпит), но от друга ми е кофти и съжалявам искрено за всички тези колеги, които не са.
> Колеги, дайте да изясним кой от Вас по кой конспект точно се
> готви за устния изпит, защото знаете има малки разлики между
> този, раздаван от колегиите и този, които е качен в сайта на
> ВАС?! И най-вече ме интересува как тълкувате тази забележка,
> която се появи изведнъж под конспекта в сайта на ВАС
> "Забележка: Уведомяваме кандидатите, че устният изпит, насрочен
> за 18.06.2005 г., ще се проведе по конспекта, изпратен до
> адвокатските съвети."???!!!
Забележката я разбирам в смисъл, че това ще бъде конспекта за тези, които ще се явяват ноември, а за нас ще важи този, който са ни дали от АК.Май отсега си подготвят нещата за ноември, както и с промяната на Наредбата за провеждане на изпита, вкараха и условието за 25-те лева такса за участие.Но разликите между двата не са толкова съществени, само мисля Етичния кодекс е вклчен допълнително към новия конспект.
Честито на допуснатите, искрено се надявам да успеем да се преборим и на "устните прения"-този път всички, а не с такъв процент отпаднали, като след писмения!От една страна се радвам, че съм допуснат (то не, че е някаква гаранция , че ще мина устния изпит), но от друга ми е кофти и съжалявам искрено за всички тези колеги, които не са.
- mandradjiev
- Младши потребител
ЛМ благодаря за отговора! Не е само въпроса за Етичния кодекс на адвоката, но и към адм. право и процес има включени 2 нови въпроса! но разликите не са толкова съществени!
Успех на всички допуснати до устен, на останалите колеги късмет и успех през ноември!
Успех на всички допуснати до устен, на останалите колеги късмет и успех през ноември!
- maria_a
- Младши потребител
Re: Списъкът
не вярвах,че ще има близо 30% скасани,явно ще трябва да се почете за устния,защото ако и там порежат още 30%...
- i.s.
имаше големи идиоти в 255-някои се бяха подготвили като за кандидат-студентски изпит-то кока-кола,шоколадчета на всеки 10минути,накрая и истерични пристъпи със сълзи и сополи,провокирани от "ужаснитИ и заплетИни казуси"!мъка,мъка
- i.s.
Наистина имаше доста странни лица за "кандидат - адвокати". Аз бях в 292а и около 20 - 30 % от народа там бяха лелки и чичковци, не че аз съм тийнейджър, ама имаше доста възрастни кандидати. В края на краищата в това няма нищо лошо, само споделям впечатления.
Успех на всички.
Успех на всички.
- FRIEND......
Poprawete me ako gre6a, no ima samo proekt za Eti4en kodeks na adwokata, nali?Pone samo towa uspqh da namerq w internet..
- f_25
Kolegi mislia 4e ste na gre6en pat, konspekta po koito triabva da se u4i e po kartakia tozi koito ni dadoha v advokatskite kolegii. Obarnete vnimanie na zabelejkata v konspekta na saita na VAS. Taka 4e tazi diskusia za eti4nia kodeks e bezpredmetna.f_25 написа:
> Poprawete me ako gre6a, no ima samo proekt za Eti4en kodeks na
> adwokata, nali?Pone samo towa uspqh da namerq w internet..
> Poprawete me ako gre6a, no ima samo proekt za Eti4en kodeks na
> adwokata, nali?Pone samo towa uspqh da namerq w internet..
- kolejka2
Някой ще сподели ли апокрифна информация за устния изпит : )))
- g.atanasova
- Младши потребител
Устен
Хеи вярно, не може ли някой който вече се е явявял на изпита миналата година да даде малко инфо за устния.Теглят се въпроси ли?Видях в наредбата 4е са 4 на брой.Имаш ли време да мислиш или направо сядаш?На допълнителни отговаряш ли?
Мерси предварително
[%sig%]
Мерси предварително
[%sig%]
- Alex
Re: Устен
миналата година изпитът е бил доста по-либерален,видно от допуснатите тогава и сега.Въпросите,които се теглят са 3 и най-неприятното е,че не се ползва норм.уредба-за разлика от устния пред ВСС за мл.съдии и пр-ри.Интересно е колко комисии ще изпитват-предвид 267човека за изпитване????
- i.s.
Колеги въпросите наистина са 3. Да вземем например 255 аудитория, където аз бях и където пак ще бъдем Пловдив и Варна - за устния сме 78 човека. При нас на 4-ти бяха общо 5 квестори, предполагам, че ще бъдат същите и за устния. Всеки от тези 5мата ще изпитва сам, за да може да става по-бързо. Като влезнеш си теглиш 3 въпроса и сядаш, дават ти около час за размисъл и писане, ако има някой веднага готов, става да говори. Тези 5мата изпитващи са разположени из цялата аудитория! Такава е поне информацията от устния изпит на 18ти декември, с тази разлика, че на тях им беше значително по-лесно, понеже ползваха нормативната уредба. Доколкото съм запозната допълнителни въпроси не задават, а пък и предвид броя ни, едва ли ще влизат в големи подробности. Успех!
- maria_a
- Младши потребител
|
|