начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Смяна на статут на жилище

Казуси за недвижими имоти

Смяна на статут на жилище

Мнениеот dev_null » 28 Сеп 2017, 11:38

Здравейте всички,

Ако се съди по бг-интернет пространството, много хора са се сблъсквали с моя проблем и по всичко прочетено не е особено сложен за решаване, но никъде не е описано точно каква е процедурата и как въобще се започва. Най-смисленото мнение, беше да попитам в този форум.

Преди около половин година купих жилище. Големината и гледката бяха нещата, които ме грабнаха ако трябва да съм откровен. Ситуацията е следната: мезонет на 5-ти и 6-ти етаж в сграда от 2007. Архитектата на сградата го е правила за себе си и концептуално е екстравагантно изпълнение - 2 етажа open space, кажи-речи. Има баня със складово помещение и това са всички врати в жилището. So far, so good. По ред причини(основната е липсата на асансьор), това жилище и другото подобно(но по-малко) на 5-тия етаж по нотариален акт са ателиета. Другото е преустроено в двустаен апартамент, но съседите не се събираха с децата си в тяхнто и го продадоха преди да мога да ги питам как са сменили статута му. Та въпросът ми е, каква е процедурата и какви документи и такси да подготвя или към кой да се обърна.
dev_null
Нов потребител

Re: Смяна на статут на жилище

Мнениеот marineta » 21 Окт 2017, 09:33

Правиш проект и трябва да го одобрят.
marineta
Младши потребител

Назад към Имотни казуси