начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Неплащане на ДДС - последствия

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неплащане на ДДС - последствия

Мнениеот maleno111 » 21 Авг 2017, 17:36

Здравейте. Купих си апартамент на новорегистрирана фирма с идеята да ползвам данъчния кредит за довършителни работи. Така и стана, възстановиха го използвах го...

Сега искам да прехвърля апартамента на мен или на друга нерегистрирана по ДДС фирма и целта ми е да не връщам данъчния кредит. 3 години са минали само, 12% овехтяване (и то не е сигурно).

Фирмата е куха (няма дейност нито други активи, само този апартамент). Готов съм да за заличат, ликвидират и т.н. - т.е. не ми трябва. Ако го продам и не внасям ддс - какво следва? мен като собственик и управител ще ме дърпат ли за нещо?

Какви съвети бихте ми дали освен "Плати си ДДС-то" :) Става въпрос за големичка сума (над 20 000лв ддс).
maleno111
Нов потребител

Re: Неплащане на ДДС - последствия

Мнениеот ivanov_p » 21 Авг 2017, 17:54

Неплащането на данъци в България не се наказва, наказуемо е укриването. Обявявате сделката и ще имате да дължите на държавата 20 хил. Тя ако може ще ги прибере, ако не здраве.
ivanov_p
Активен потребител

Re: Неплащане на ДДС - последствия

Мнениеот kalahan2008 » 23 Авг 2017, 12:34

Вие сериозно ли очаквате някой в публичен интернет форум да Ви даде сериозен съвет как да избегнете плащането на данъци?
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Данъчно право