начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Бракуване автомобил без регистрационни номера

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бракуване автомобил без регистрационни номера

Мнениеот eyachev » 06 Юни 2017, 21:24

Здравейте !

Казвам се Емил Ячев и съм от гр. Плевен.
На 23.12.2015 год. на автомагистралата Белград - Ниш в Сърбия претърпяхме тежка автомобилна катастрофа с цялото ми семейството. Аз шофирах през Австрия и Унгария и за де ме отмени автомобила управляваше синът ми: Николай. Сръбските полицаите ми обясниха, че законът при тях е бил, че при пътнотранспортно произшествие се отнемат регистрационните номера на колата. До 2, 3 месеца трябваше да пристигнат в Република България, там откъдето са издадени в - КАТ Плевен. Проверявам всеки месец, но вече година и половина номерата ги няма. Имам документ за отнетите номера, но всеки път в КАТ любезно ми обясняват: двата талона и двата номера и го бракуваме веднага. Така че аз не мога да си бракувам автомобила и да го сваля от данъчна служба. Не знам към кого да се обърна за помощ и да проверя до къде са се придвижили и дали изобщо са изпратени. Може и с години да не пристигнат, но данъците си вървят. Посъветваха ме от кварталния по район да взема бележка за изчезнали регистрационни номера и с тях можело да се бракува. Срещнах се с него и му обясних откровено всичко. Да, наистина е така, но за да ми издаде такъв документ, аз трябва да пусна заявление от мое име. С издаването на такъв документ от него се задейства цял отдел „Издирване“. Ако регистрационните номера дойдат след 2, 3 или незнам колко си години такъв акт щели да ми тръснат за лъжепоказания, че не си струвало. По-добре да чакам и да си плащам данъците. А май на платените данъци разчита цялата ни държава и правителство, а?

Приемам всякакви съвети и препоръки, различни от досегашните.

С уважение и очакване: Емил Ячев
eyachev
Нов потребител

Re: Бракуване автомобил без регистрационни номера

Мнениеот ivanov_p » 07 Юни 2017, 09:10

Отивате в КАТ и там ще ви кажат какво трябва да направите. Таксата е към 15-20 лв., времето около час. Издават ви две бележки с които отивате в общината. И без обяснения, че няма кой да ги слуша - автомобилът го няма и не знаете къде е, затова искате да се спре от движение и да се отпише.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 09 Юни 2017, 22:14

Само да вметна. Миналата година бракувах един автомобил, но аз носех и номерата, и талоните.
Малкия талон и рег.номера се прибират, а на големия талон се отбелязва бракуван.
И по-интересното. При отиване в служба Местни данъци в Общината - разбрах, че те вече са уведомени от КАТ по служебен път. И на практика няма нужда аз да ги информирам.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот stef899 » 18 Юли 2017, 20:27

ОТИВАТЕ В ПОЛИЦИЯТА ..ПОПЪЛВАТЕ ЧЕ СЛЕД КАТАСТРОФА СТЕ С ИЗЕТИ ТАБЕЛИ В СЪРБИЯ,ПРИЛАГАТЕ БЕЛЕЖКА ..ПЛАЩАТЕ 2,50+6,50ЛВ ТАКСА ЗА БАНКАТА /ЗАВИСИ КОЯ БАНКА ,АКО Е ВАЩА Е ПО МАЛКО /ТАКСАТА Е 2,50ЛВ ,НОСИТЕ КВИТАНЦИЯТА И ТЕ С ВАШАТА ДЕКЛАРАЦИЯ ЧЕ НОМЕРАТА СА ИЗЗЕТИ /ИЗГУБЕНИ /В СЪРБИЯ ВИ ДАВАТ НОМЕР ЗА В КАТО НА ЕДНА БЕЛЕЖКА ..ТАМ С ГОЛЕМИЯ ТАЛОН И Л.КАРТА/И АКО ИМАТЕ МАЛЪК ТАЛОН / НА ГИЩЕТО ЗА БРАКУВАНЕ ЗА 10 МИН ВИ БРАКУВАТ ...ПОДИСВАТЕ ОКОЛО 5-6 РАЗНИ ДЕКЛАРАЦИИ /КЪДЕ Е КОЛАТА НА ГАРАЖ , В КОЙ ГРАД ...И ОТ ТОЯ РОД ПОДПИСВАТЕ И ВИ ДУПЧАТ ТАЛОНА ,ПИШАТ КОЛАТА ЗА СКРАБ ЛИ Е /АКО Е ТРЕБВА БЕЛЕЖКА ЗА ТОВА / АКО Е В ЧАСТЕН ИМОТ ,ПИШАТ В ЧАСТЕН ИМОТ /ПЛАЩАТЕ И ТАМ ОКОЛО 2-3 ЛВ + ТАКСАТА НА БАНКАТА ....И С ПОСЛЕДНАТА БЕЛЕЖКА ЗА ВСЕКИ СЛУЧЕЙ В ДАНЪЧНАТА ...
ПРОЦЕДУРАТА Е ЧЕ ЗА КРАТКО ОТ ПОЛИЦИЯТА ДО КАТ ПРОВЕРЯВАТ КЪДЕ ИЗЛИЗА ЛИ КОЛАТА В ИНТЕРПОЛ ... /АКО СА ИЗГУБЕНИ НОМЕРАТА .. ПРИМЕРНО И ТОВА СИ Е ОБМЯНА НА ИНФОРМАЦИЯ ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ ГИ НЯМА НОМЕРАТА ...,НО МИСЛЯ ЧЕ С ВАЩА БЕЛЕЖКА Е СА В СЪРБИЯ НЯМА ПРОБЛЕМ СЛЕД КАТО Я ПРИЛОЖИТЕ КОГАТО 1 ВО ПОПЪЛВАТ В ПОЛИЦИЯТА ОБЯСНЕНИЕТО ТЕ СИ ЗНАЯТ ИМАТ БЛАНКА/ТОВА Е 1 ТА СТЪПЛА ,ПОСЛЕ В КАТ
ДНЕС ПРАВИХ ТОВА ЗА 1 ЧАС ВРЕМЕ ....
stef899
Нов потребител

Назад към Данъчно право