начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Социални права в Белгия

Социални права в Белгия

Мнениеот griforce » 08 Окт 2016, 09:13

Здравейте,искрено се надявам някой да ми помогне!
Приятелката ми има двойно гражданство белгийско-българско.От три години е безработна в Белгия и получава социална помощ.На 15.09.почина майка й,която също живееше и работеше в Белгия.Майка й не беше направила завещание и сега нещата,които е притежавала се наследяват от двете й дъщери,едната от които е моята приятелка.Нотариусът в Брюксел,обаче им е казал,че това наследство може да бъде причина,властите да поискат да им бъдат върнати парите,давани като социална помощ за всичките три години назад.Вероятно ще бъде спряна и социалната помощ.Възможно ли е това?Още повече,наследството е малко ,и,за да успее да върне тези пари,приятелката ми трябва да иска и сестра си да продаде нейният дял...Възможно ли е приятелката ми да дари на сестра си нейният дял?Продадат ли всичко,те ще погасят тези помощи,но няма да имат нищо,а,пък и на приятелката ми няма да дават социална помощ.Не разбирам,но за мен това не е справедливо,изглежда ми като принуда от страна на държавата.Какво може да се направи?Как да помогна на приятелката си и сестра й да спасят и малкото,което е останало от майка им?Много се надявам на помощ от ваша страна!Благодаря!
Аватар
griforce
Нов потребител

Re: Социални права в Белгия

Мнениеот votpuska » 08 Окт 2016, 13:13

Отказ от наследство - сестрата получава цялото ;)
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот griforce » 08 Окт 2016, 16:43

Благодаря ви за отговора!Въпросът,е че този нотариус й е казал,че не може да се откаже от наследството.Според вас,това вярно ли е ?
Аватар
griforce
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 04 Дек 2017, 10:53

Че не може да се откаже от наследство е най-малкият кахър. В Белгия данъкът върху наследството е много висок, достигал до 40%. Най-добре е да се обърнете към местен адвокат, имало и няколко българи адвокати там, ако някой знае за такъв да пише.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Право на ЕС