начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Необявен автомобил в общината

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Необявен автомобил в общината

Мнениеот bubuxlapeto » 27 Ное 2015, 10:13

Здравейте , моля за малко съдействие .
През 05.2012 г. закупих автомобил ,който не е регистриран в общината до ден днешен , съответно не са плащани и данъци . Към момента имам клиент ,който иска да я купи , но не знам дали се налага да я обявя в общината , дали ако я продам ,няма след време по някакъв начин да ми бъдат потърсени тези задължения?
За протокола имам познат ,който ще прехвърли колата без платени данъци .

Моля за отговор - спешно ми е !
bubuxlapeto
Нов потребител

Re: Необявен автомобил в общината

Мнениеот bobi9 » 27 Ное 2015, 11:47

Ако ви изтече давността - не! Но ако ви надушат преди това... ще трябва.
bobi9
Потребител

Мнениеот drag1965 » 01 Дек 2015, 15:27

1.Много е възможно нотариусът да Ви поиска документ за платени данъци.
2.Изтекла е давността за налагане на глобата, но при деклариране на автомобила ще Ви начислят данъци от момента на закупуването му.
drag1965
Младши потребител

Мнениеот bludniq_sin » 01 Дек 2015, 16:36

drag1965
Направо си е задължително да му поиска документ за платен данък, а и тоя купувач се чудя дали няма сам да се сети да го поиска :) освен ако не възнамерява и той да клинчи от данъци. То странно как и технически преглед е минавал (а дали?)
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот kozelet » 16 Фев 2016, 16:44

За нотариуса не знам, май нямат никакво задължение да искат документ за данък, просто трябва заверка на подписа, иначе всички твърдения в покупко/продажбата са си отговорност на подписалия, не на нотариуса. Най-вероятно "познатия" нотариус ще му направи "услуга", която всъщност не е никаква услуга, но пък най-вероятно ще се дават едни пари под масата за действие, което въобще не е прерогатив на нотариуса, само дето човека ще се чувства добре, че пак е "прецакал системата", нищо че в цялата работа само той е прецакания. :lol: Нотариус може да ти даде нотариална заверка на подпис на всякакъв документ, включително и декларация, че си президент на Щатите.

Виж за преиздаване на талон в КАТ ще го искат този данък, и там не знам купувача как ще се оправи. А ако не мине регистрацията в КАТ до две седмици си има допълнителни глобички. Пък после купувача като му направят проблем и ако не е добронамерен, за да се отърве от отговорност може айде в прокуратурата и айде едно НОХД за документна измама срещу продавача, и после присъди и т.н. Нотариуса никой няма да го търси, той е удостоверил подпис. Не че е вероятно купувача да е чак толкова изкрейзил, ама струва ли си човек да си слага главата в торбата с документна измама за нещо такова?
kozelet
Младши потребител

Назад към Данъчно право