начало

Болница „Шейново“ вече е осъдена да плати 120 000 лева на родителите на едно от разменените бебета Болница „Шейново“ вече е осъдена да плати 120 000 лева на родителите на едно от разменените бебета

ГО и автомобил без регистрация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ГО и автомобил без регистрация

Мнениеот lilitok » 28 Яну 2016, 12:00

Здравейте, едно питане и се надявам да получа отговор.
Скоро направих едно ПТП. При паркиране със задната ми броня, леко чукнах и счупих предната решетка на автомобила зад мен. Викнахме КАТ, защото собственика на автомобила е доста заядлив човек. От КАТ написаха протокол за ПТП и господина трябва да си заведе щетата при съответните застрахователи. От КАТ ми написаха акт по чл. 40 ал.1 от ЗЗДП, и ще си понеса административното наказание. Автомобилът, който пострада беше без регистрационни табели и без застраховка ГО. Има голяма вероятност от моите застрахователи да у откажат изплащане на щетата.
Въпросът ми е при евентуален отказ от застрахователя да му изплати щетата може ли и има ли правно основание "пострадалия" да заведе гражданско дело с/у мен за причинените щети, след като аз като водач съм изпълнила всички изисквания на българския закон?
Предварително благодаря за отделеното време и мненията Ви по въпроса.
lilitok
Младши потребител

Re: ГО и автомобил без регистрация

Мнениеот dog123 » 28 Яну 2016, 15:40

На вас документите ако са ви наред, по скоро съседа ви,да си се притеснява..... :lol: :lol:
dog123
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ