Здравейте,
Заминавам в чужбина за 2 години.Така се случи че не можех да продам личното ми МПС и се налага да стой в гаража ,докато се върна.Бях подготвен да си му плащам данъците и това е.Научих обаче , че трябвало да плащам и Гражданска отговорност ? Има ли нещо вярно ?
Как да намаля разходите по тази кола ,след като няма да се ползва изобщо? Да я отрегистрирам в КАТ временно
но тогава пак дължа данък за МПС-то нали ?
Помагайте че имам няколко дена само и се видях в чудо
- Дата и час: 02 Дек 2024, 09:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Гражданска отговорност при заминаване в чужбина
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Гражданска отговорност при заминаване в чужбина
За какъв "Гявол" ви е гражданска отговорност, ако колата няма да се кара? Този, който ви го е казал, сигурно ви е предупредил и годишни винетки за 2-те години да си вземете - просто ей-така за спорта. (Пък и колата, стоейки в гаража, може да реши сама да се разходи на някъде).
Не трябва нито гражданска отговорност, нито винетка да й плащате. Като се върнете и като я въведете в движение, тогава.
Не трябва нито гражданска отговорност, нито винетка да й плащате. Като се върнете и като я въведете в движение, тогава.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
цитараха ми това
чл. 259. (1) Договор за застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите е длъжно да сключи всяко лице, което:
1. притежава моторно превозно средство, което е регистрирано на територията на Република България и не е било спряно от движение;
- dan4otrp
- Нов потребител
Този член предполага, че колата ще се ползва - ще се кара по улиците и има риск да причини някъде щети вследствие на експлоатацията си. Ако ще стои в гаража, какъв е смисълът от гражданска отговорност? Тя се плаща за това, че ако причините на други водачи или техните МПС вреди по време на шофиране на вашия автомобил, то застрахователят ви ще им заплати обезщетение вместо да го търсят от вас.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Мерси много за отговорите Явно притесненията ми са напразни.
- dan4otrp
- Нов потребител
Преди около пет години , по същия начин не използвах личен автомобил поради технически причини. Няколко месеца след като застраховката му е изтекла , получих заплашително писмо от гаранционния фонд, че в техните архиви се води автомобил не спрян от движение но без гражданска отговорност и ме приканваха в срок да представя валидна полица, като последващо ме заплашваха с глоба.
Два месеца след получаването на писмото продадох автомобила, новия собственик си го кара и до днес, а онова писмо остана без последствия. Не съм убеден че ако не бях продал автомобила и човека който го закупи да си направи съответната застраховка,нямаше да има последствия....
По принцип по закон не спрян от движение автомобил трябва да има валидна застраховка!!!!
Два месеца след получаването на писмото продадох автомобила, новия собственик си го кара и до днес, а онова писмо остана без последствия. Не съм убеден че ако не бях продал автомобила и човека който го закупи да си направи съответната застраховка,нямаше да има последствия....
По принцип по закон не спрян от движение автомобил трябва да има валидна застраховка!!!!
- dog123
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|