начало

Болница „Шейново“ вече е осъдена да плати 120 000 лева на родителите на едно от разменените бебета Болница „Шейново“ вече е осъдена да плати 120 000 лева на родителите на едно от разменените бебета

Има ли ВАС основания да отмени или върне Решението?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли ВАС основания да отмени или върне Решението?

Мнениеот alexandar25 » 25 Авг 2015, 15:46

Здравейте,
Обжалвахме РА, който Адм. съд отмени изцяло.
Мотивите са, че:
1. в Решението си Директора на НАП потвърждава РА в обжалваната от нас част, но в диспозитива е изписан друг ревизионен акт, а не спорния.
2.В самия РА се препраща към ревизионен доклад с №............, /арг. от чл.120, ал. 2 ДОПК/, но ревизионен доклад с такъв номер няма.. Издадения в хода на ревизията доклад е със съвършенно различен номер. С такъв номер е и доклад, който ни е връчен.
Данъчните се оправдават, че имали някаква нова информационна система, на което съда отговаря, че са имали възможност да поправят грешката /133, ал. 3/, както и че това не е юридически аргумент.
Сега обжалват пред ВАС със същите обяснения - системата генерирала автоматично номерата и за това се е получило така?
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Има ли ВАС основания да отмени или върне Решението?

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Авг 2015, 11:32

Има прехвърляне на топката просто - отбиват номера - да не им се карат за грешката им. Аз така мисля поне. По принцип правят много грешки, много забатачват нещата, но пък си го връщат талибански - като те хванат. ВАС не се връзва на невинни обяснения, а е професионален орган. Наистина са им в порядък решенията.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот alexandar25 » 27 Авг 2015, 13:32

Дано наистина са им в ред решенията на ВАС. До сега не съм стигал до там и за това ми се струва, че грешката на данъчните /породена според мен от копи/пейст/, може да им се стори, не до там съществена. А и делото в адм.съд, изобщо не е гледано по същество. Нито е обсъждана експертиза, нито друго. Просто съда казва, че ".....подобно нехайно отношение е недопустимо в провеждането на ревизионното производство".
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот alexandar25 » 08 Дек 2015, 11:50

Имал ли е някой подобен случай?
ВАС до колко време се произнасят?
Аватар
alexandar25
Потребител

Назад към Взаимопомощ