начало

Болница „Шейново“ вече е осъдена да плати 120 000 лева на родителите на едно от разменените бебета Болница „Шейново“ вече е осъдена да плати 120 000 лева на родителите на едно от разменените бебета

Срочен договор по заместване

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срочен договор по заместване

Мнениеот nadejda_dqkova » 11 Авг 2015, 16:44

Здравейте. Преди почти 7 месеца сключих договор по заместване на служител, името на титуляра е вписано в договора, с изпитателен срок - 6 месеца.Титулярът се завърна средата на април,аз продължих да работя, но не съм подписвала нов договор. Минаха и 6-те месеца изпитателен срок. Въпросът ми е дали договорът автоматично е станал постоянен или съм във висящо положение? Благодаря предварително!
nadejda_dqkova
Нов потребител

Re: Срочен договор по заместване

Мнениеот gkamenov » 11 Авг 2015, 18:43

Нещо не разбрах, титуляра се е върнал на назначена та и заемана от него длъжност и е започнал работа, или се е случило нещо друго с трудовото му Правоотношение?
gkamenov
Потребител

Мнениеот nadejda_dqkova » 11 Авг 2015, 19:01

Да, титулярът се завърна/беше излязла по майчинство/ и си работи - нито е напуснал, нито уволнен. Затова и аз се чудя в какво положение съм.
nadejda_dqkova
Нов потребител

Мнениеот gkamenov » 11 Авг 2015, 21:16

Ако наистина титуляра се е за върнали е ззапочнал реално да изпълнява задълженията си от този моментВашия договор за заместване се прекратява по силата на закона.Издаването на заповед за прекратяване има само констатирано действие.Работодателят следва да уреди трудовия Ви статус с преназначен анена къщата длъжност, ако има свободна такава или на друга, стига Вие да сте съгласна. Де факто в момента работите без Трудов договор, защото разпоредбата на чл.69 Ал. 2 от К не може да се приложи, конкретно за работното място на титуляра, който се е за върнал.
gkamenov
Потребител

Назад към Взаимопомощ