начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

psihotest za doznateli

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

psihotest za doznateli

Мнениеот po4ti doznatel » 27 Фев 2005, 18:44

Колеги, моля тези от вас,които са станали дознатели да внесат малко яснота относно психотеста!Само психологически въпроси ли има или и логически задачи, подобни на тези от изпитът по езикова култура и обща подготовка? А след като се вземе психотеста какво следва след това?Минала съм всички изпити, медицинско съм си извадила, всички документи. Дочух, че след психото пак пращат да си вадиш друго медицинско от София? Има ли нещо такова?
po4ti doznatel

Re: psihotest za doznateli

Мнениеот shanan » 27 Фев 2005, 23:59

мога само да предполагам, че е като за всички останали служители в с-та на мвр, протича в две части- от 9 до 11,30 приблизително, за това време се решават задачи от всякакъв вид, логически, за изчисление, картинки за подобност, въпроси за определяне на психо-профил или каквото е там; всеки от тестовете се решава за време докъдето стигнеш, после ти прибират задачките и въпросите и ти дават следващият тест, не е трудно. следобед има разговор с психолога, пита те защо така си отговорил на еди си кой въпрос...какво мислиш за това или онова; резултат не ти дават, те се изпращат в рамките на около седмица в рдвр-то което те изпраща. желая ти успех, но да знаеш, че истинската трудност и притеснение започват след назначението.
shanan
Младши потребител

Мнениеот sake6080 » 28 Фев 2005, 03:37

kk
sake6080
Младши потребител

Мнениеот rouse » 28 Фев 2005, 14:22

Нолежке, изпитът минава по следния начин:
Тестът започва към 8.30. Първият тест е от рода на : да намериш съотношението мкакто е в двойката -"кучето лае.......котката мяуче"..... или "изток" се отнася към "запад" както " север" към "юг". И започваш да решаваш подобни примери -към 30-тина. Ако нещо те затрудни-прескачай и търси това, което можеш да решиш, защото не знаеш кога ще те спрат.
После е математическият тест-там задачите са от рода на дроби и събиране и изваждане, умножение и деление на големи числа. Пак се старай да решаваш това, което прецениш, че можеш да решиш. Най-накрая е тестът за абстрактно мислене-картинки и от теб се иска да намериш коя от примерните допълва дадените. Следват 640 въпроса, на които отговаряш само с "да" и "не". После следват още 240 твърдения. Трябва да отговаряш искрено, защото въпросите се припокриват или са едни и същи,но зададени по различен начин.
Следобяд е интервюто с психолога. Значи трябва да покажеш самообладание, самочувствие и мотивация за работа. Успех!!!
rouse

Мнениеот jgg » 28 Фев 2005, 15:04

Колега радвам се че споделихте , но кажете дават ли да се ползват листи на които да се пресмята или пак всичко трябва да става 'на ум' .И искам да питам обективни ли са и имат липредпочитание към мъжете
jgg

Мнениеот po4ti doznatel » 28 Фев 2005, 21:16

Blagodarq ti za informaciqta!Kakvo tolkova e negativnoto v tazi profesiq?Kaji mi , za da se otkazvam,dokato e vreme, no kato se ima predvid kolko trudno e 4ovek da si nameri rabota po specialnostta v dne6no vreme, i osobeno kogato si s juridi4esko obrazovanie...
po4ti doznatel

Мнениеот sake6080 » 02 Мар 2005, 03:52

jgg написа:

> Колега радвам се че споделихте , но кажете дават ли да се
> ползват листи на които да се пресмята или пак всичко трябва да
> става 'на ум' .И искам да питам обективни ли са и имат
> липредпочитание към мъжете

Имат си дискриминация - не щат жени. Може да ги огрее само ако не могат да наберат кандидати-мъже
sake6080
Младши потребител

Мнениеот shanan » 08 Мар 2005, 19:41

НА ЕДИН ОТ ЛИСТИТЕ НА КОИТО ПИШЕШ ОТГОВОРИТЕ ИМА ЕДНО ПОЛЕНЦЕ НА КОЕТО МОЖЕШ ДА СИ ПРАВИШ СМЕТКИТЕ, НА МЕН НЕ МИ СТИГНА И ПОИСКАХ ДОПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ, ДАДОХА МИ НО ПОСЛЕ ЕСТЕСТВЕНО И НЕГО ПРИБРАХА. СПОМНЯМ СИ ЕДНАТА ЗАДАЧА, НА КОЯТО НАПРАВИХ ЧЕРТЕЖ КАТО ЗА СТРОИТЕЛЕН ИНЖИНЕР, СТАВАШЕ ВЪПРОС ЗА НЯКОЛКО ЕТАЖА И КОЛКО СТЪЛБИ ИМАТ, ТРЯБВА ДА СЪОБРАЗИШ ТОЧНО ОТ НИВО 0 ДО ПОСЛЕДНИЯТ ТОЧНО ПЛОЩАДКИТЕ..НЕ СЪМ МНОГО ТОЧНА, ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ ИМА УЛОВКИ. ЗНАМ, ЧЕ ЗАДАЧИТЕ СА ТАКА ПОДБРАНИ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РЕШАТ ВСИЧКИ...
НЕ МОГА ДА СИ ИЗКРИВЯ ДУШАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ ИМА.
shanan
Младши потребител

Мнениеот iaviavala se » 09 Мар 2005, 18:36

При нас пък даваха отделен лист за сметки и нямам спомен да са го прибирали след това. Може практиката на различните психолози (или в различните градове) е различна. Но при всички случаи дават да се смята отделно, условието е без калкулатори :).
За всичко друго shanan и rouse са абсолютно прави. Особено сериозно приеми това да не се заинатяваш на всеки въпрос, а да прескачаш тия, които не решиш примерно до 1-2 минути, защото времето наистина е малко, а реално не могат да се решат всички задачи, особено пък от математическата част.
"Психологическата" част от теста е по-досадна, защото въпросите наистина се адски много и много се повтарят (аз се чувствах като папагал и накрая наистина леко се изнервих :))
УСПЕХ!
iaviavala se

Мнениеот Ани » 10 Мар 2005, 10:04

Колеги, наскоро бях на психо-теста и трябва да ви кажа, че съм страшно възмутена от дискриминацията относно пола ми. Само заради това, че съм жена, трявбаше на дълго и нашироко да се обяснявам, да се защитавам и да се самодоказвам. Просто беше унизително. Сигурна съм, че ако бях мъж, нямаше час и половина да ми задават въпроса " защо съм избрала такава МЪЖКА професия, защо мисля, че ще се справя". И разбира се, психолога , при който се "паднах" аз беше мъж.Беше гнусно. Тия мъже за богопомазани ли се мислят, за що ли??? Да не говорим, че смятам самия психо-тест за излишен и абсурден. Аз да не отивам на работа в Пентагона, какво е това??? За следователите, дето се занимават с къде къде по-сериозни престъпления, няма нито психо-тест, нито тест за обща култура. Докога ще се оставяме да ни тъпчат и да ни спъват навсякъде само защото сме се родили жени??? Еееее, писна ми вече, честно ви казвам.....
Ани

Мнениеот 777 » 10 Мар 2005, 21:51

а бихте ли ми казали как протича тестът по езикова култура и какви логически задачи дават?предварително благодаря на тези,които ще ми обяснят.
777

Мнениеот burborina » 11 Мар 2005, 00:53

За 777:
примери:
от част І - от 5 дадени думи в коя има правописна грешка (или коя е написана вярно);
от част ІІ - еди-кое си се отнася към еди-кое си както еди-кое си към еди-кое си;
от част ІІІ - математически задачи, които са по-скоро логически: пр. Иванчо е с 5 години по-голям от Петърчо, Петърчо е с 8 години по-малък от Тошко, та тогава кое от дадените по-долу твърдения е грешно (или вярно)... за съжаление не мога да възпроизведа нито една задача от теста буквално, доста отдавна се явявах и не ги помня, но стилът на задачите е горе-долу такъв. Имаше нещо за смятане на проценти от цена на нещо си, нещо за правоъгълни триъгълници, за пълнене на басейн от някакви тръби... това е, което си спомням. Уф, знам, че звуча доста неопределено, почти налудничаво, ама може пък поне малко да съм те ориентирала за типа на задачите. На практика всички задачи можеш да решиш и без да смяташ с формули, леми, теореми и тям подобни, а като изхождаш от логиката. Все пак, ако си намериш подобни задачки, потренирай спортно, лошо няма, но не е особено необходимо. Мисля, че на тоя тест нямаше задачи с поредици от фигури, но не съм 100 % сигурна. Тестът е лесен, това мога да кажа със сигурност. Успех!
burborina

Мнениеот розовата пантера » 11 Мар 2005, 10:37

А как протича юридическия тест и ако може пример.
розовата пантера

Мнениеот burborina » 11 Мар 2005, 16:43

до розовата пантера и интересуващите се от юридическия тест:
не съм много в час с търсенето из форумите на ЛЕКС-а, затова:
пуснете си в Google-a едно търсене на "izpit za doznateli" и отворете първото изровено нещо (преди време се оформи стабилна дискусия за теста и има доста информация по въпроса)л
burborina

Мнениеот Eti » 11 Мар 2005, 21:10

Ami dali e paradoks,4e e trudno da si nameri6 rabota,kogato si s juridi4esko obrazovanie...To si e napravo absurd,kogato si najsno,4e tova e mjstoto ti.Az vse o6te u4a,no imam stranen interes kam doznanieto.....6te e dobre njkoi,koito e najsno i vatre v ne6tata...da kaje struva li si?ili da "trepem"iljuziite navreme:))
Eti

Мнениеот shanan » 12 Мар 2005, 20:42

ани, ако те смущава един психолог, който вероятно се държи зле за да ти провери "нивото на болка", и си върши неговата работа, как очакваш че ще се справяш с колегите си, измежду които вероятно ще има убедени, че за нищо не ставаш, като жена в техните редици или по-лошо като разпитваш някой, който се държи предизвикателно, обидно или ако щеш агресивно, а трябва да си свършиш работата?
shanan
Младши потребител

Мнениеот Zajko Bajko » 13 Мар 2005, 20:52

Ами сигурно аз съм вътре в нещата, защото от една година работя точно като дознател... Дали си струва или не, е относително - зависи какво търсиш и очакваш. За мен не е зле, работа като работа, която бавно и мъчително, но все пак се утвърждава като юридическа професия (поне намаляха презрителните коментари - вкл. на "висши магистрати", политици и други подобни .... хм, любимци). Ако направят и заплатите по-адекватни на работата и квалификацията, ще е супер. Въпреки това има ОГРОМНО значение къде точно работиш като дознател, на някои места е добре, на други - да са ти здрави гърбината и нервите...
Zajko Bajko

Мнениеот Eti » 14 Мар 2005, 05:04

ok,mersi,no njkaksi hi4 ne mi prozvu4a jsno vse pak...ako ima6 ICQ 6te se radvam da pogovorim tam-moj # e 219524063.Mnogo stranno kak izvednaj si vtalpjvame ne6to i bez izob6to da znaem za kakvo stava vapros si go postavjme kato zel...kakto e moj slu4ai...taka 4e mai naistina tova e prosto dobro kato start???
Eti

Назад към Конкурси, изпити