Здравейте,
Наемател съм на жилище попадащо в Зелена Зона в София. До колкото разбрах, право на стикер за паркиране в Зелената Зона имат само хора с постоянна адресна регистрация в София. Аз съм с постоянна регистрация във Варна и не желая заради стикер за паркиране да си сменям постоянното местоживеене и личната карта.
Има ли някакъв начин, чрез пълномощно за колата ми на хазяйна ми или чрез някакво друго решение, да се сдобия с право на паркиране в Зелената Зона без да си променям постоянната адресна регистрация?
Моля, ако някой знае каква е причината само хора с постоянна адресна регистрация в София да имат право на Зелена/Синя Зона, да ми обясни, защото за мен е нелогично, след като си имам официален договор за наем на дадения адрес.
Благодаря!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 10:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Право на стикер за зелена зона в София
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Право на стикер за зелена зона в София
Откъде разбра, че нямаш право? Интересно ми е дали от нормативни актове или от друго място ... без да претентирам за достоверност, мисля че мернах нещо като промяна , която е в твоя полза... може и да съм се объркал, разбира се...
- jorko_gt
- Потребител
След многобройни обаждания до Общината и до Центъра за Градска Мобилност от всякъде ми обясняват, че въпреки съдебното решение, аз нямам право на стикер и се чакало (от есента) новата наредба, която да регламентира това. Аз не съм юрист и не разбирам, но според мен съдебното решение ако не е обжалвано, не си ли важи и без нова наредба. Конкретно съдебното решение отменя алинеите от наредбата, които описват изискването за постоянен адрес. Може и да не тълкувам правилно нещата, но все още съм с впечатлението, че съм прав и че всички общинари, с които съм говорил, не разбират или не искат да разберат реално какви права имам.
Преди месец подадох официално жалба до Общината, но засега нямам отговор. Мислех си, че има максимален срок за отговор, но по телефона ми казаха, че няма?
За съжаление единствената опция, която виждам да е останала пред мен, е на живо отделяне на време и средства за правна консултация и евентуално завеждане на дело? Изобщо не ми се занимава, да не говорим, че времето и средставата ги нямам, но предполагам така е с повечето жертви на правните безумия по нашите ширини.
Някой може ли да ме ориентира какво мога да предприема и какво би ми коствало ако реша да продължа да си търся правата (каква ирония че се наричат права)?
Преди месец подадох официално жалба до Общината, но засега нямам отговор. Мислех си, че има максимален срок за отговор, но по телефона ми казаха, че няма?
За съжаление единствената опция, която виждам да е останала пред мен, е на живо отделяне на време и средства за правна консултация и евентуално завеждане на дело? Изобщо не ми се занимава, да не говорим, че времето и средставата ги нямам, но предполагам така е с повечето жертви на правните безумия по нашите ширини.
Някой може ли да ме ориентира какво мога да предприема и какво би ми коствало ако реша да продължа да си търся правата (каква ирония че се наричат права)?
- stansky
- Нов потребител
Здравейте,
И аз изпднах в идентична ситуация. Любопитно ми е как се развиха нещата при Вас?
И аз изпднах в идентична ситуация. Любопитно ми е как се развиха нещата при Вас?
- moonset
- Нов потребител
Ами нещата така и не се развиха, паркирам извън зоната.
Наскоро разбрах, че проблемът дори е по-заплетен, защото ако все пак реша да си сменя постоянния адрес, трябва да сменям и документите (талона,номерата) на колата, тъй като на талона трябва да пише актуалния адрес по лична карта.
Така че цялата система е много сбъркана и ако имах свободно време и нерви, бих се консултирал с адвокат за завеждане на дело, но както всеки нормален работещ човек, времето не ми стига и едва ли ще стигна дотам. Ще си трайкам, както си траем за много други глупави неуредици :[
Наскоро разбрах, че проблемът дори е по-заплетен, защото ако все пак реша да си сменя постоянния адрес, трябва да сменям и документите (талона,номерата) на колата, тъй като на талона трябва да пише актуалния адрес по лична карта.
Така че цялата система е много сбъркана и ако имах свободно време и нерви, бих се консултирал с адвокат за завеждане на дело, но както всеки нормален работещ човек, времето не ми стига и едва ли ще стигна дотам. Ще си трайкам, както си траем за много други глупави неуредици :[
- stansky
- Нов потребител
Да, само актът за раждане остава непокътнат общо взето.
Цялата тази ненужно сложна процедура явно цели да те откаже. И работи успешно в тази посока!
Да не говорим, че е дискриминация. И аз като нормален работещ човек не искам да жертвам малкото си свободно време за сблъсъци с гумени стени. Все пак да се надяваме на развитие в някакъв момент, есенен, но коя година.... :/
Цялата тази ненужно сложна процедура явно цели да те откаже. И работи успешно в тази посока!
Да не говорим, че е дискриминация. И аз като нормален работещ човек не искам да жертвам малкото си свободно време за сблъсъци с гумени стени. Все пак да се надяваме на развитие в някакъв момент, есенен, но коя година.... :/
- moonset
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|