начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Уволнение без предизвестие + физическо насилие

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уволнение без предизвестие + физическо насилие

Мнениеот alexander1996 » 06 Мар 2015, 20:17

Ще се опитам да бъда кратък, 2 дни след като подписах трудов договор и всички останали документи за назначение на работа се стигна до конфликт между мен и колега, 3-ти колега ми посегна с удар защитавайки страната на колегата с когото имах конфликт (аз не му посегнах въпреки че можех да му сторя много). След това ми взеха униформата и ми казаха да подпиша молба за напускане, аз не подписах нищо, само ми взеха униформата и казаха че щяли да ми се обадят така и не ми се обадиха.

Какво да направя? Знам че по закон уволнение без предизвестие е равно на обезщетение. Да ги дам ли на съд? Не съм запознат с законодателството на 19 години съм.
alexander1996
Нов потребител

Re: Уволнение без предизвестие + физическо насилие

Мнениеот lawchoice » 06 Мар 2015, 23:08

Здравейте alexander1996,
След като не сте запознат със законодателството, консултирайте се с адвокат. Ех, ето отново някой иска да дава друг на съд и после като нещата се провалят ... пак съдът ще излезе виновен. Хайде спрете вече! Като се разболеете нали отивате на лекар?
Изложеното от Вас сочи, че към настоящият момент, трудовият Ви договор не е прекратен, съгласно изискванията на закона, така че не дърпайте дявола за опашката, както се казва.

Хайде, при първа възможност отивайте при адвокат, във Ваш интерес е.
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Мнениеот alexander1996 » 06 Мар 2015, 23:57

Според мен ще спечеля делото, защото не съм посягал на никой а на мен ми посегнаха и на всичкото отгоре уволниха (не са ми се обаждали и не ходя на работа), да трудовия договор сигурно не е прекратен все още. Явно аз ще им се обадя преди да предприемам каквото и да е. И как да си позволя адвокат като съм на 19 години и току що съм почнал работа?
alexander1996
Нов потребител

Мнениеот lawchoice » 07 Мар 2015, 00:00

Кога се е случило всичко това?
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Мнениеот alexander1996 » 07 Мар 2015, 00:03

Преди 2 дни. Не съм подписвал абсолютно нищо просто ми взеха униформата обещаха да ми звъннат уж ама така и не ми звъннаха
alexander1996
Нов потребител

Мнениеот lawchoice » 07 Мар 2015, 00:35

Утре отивате при адвокат. Съгласно чл.335, ал.1 КТ, трудовият договор се прекратява писмено. Имайте предвид, че законодателят е предвидил ангажирането на дисциплинарната отговорност на работника, и то в най-тежката й степен на проявление, чрез налагане на дисциплинарно уволнение, при неявяване на работа в течение на два последователни работни дни.
lawchoice
Потребител

Мнениеот alexander1996 » 07 Мар 2015, 02:09

Можете ли да ми препоръчате адвокат?
alexander1996
Нов потребител

Мнениеот lawchoice » 07 Мар 2015, 11:37

Здравейте,
Във Вашия случай, има много неизвестни. Затова Ви препоръчах да се обърнете към адвокат (не не мога да Ви препоръчам такъв), който да се запознае с документите и да вземе адекватно спрямо тях становище. Не съм си позволявал и няма да си позволя, чрез интернет и при липса на достатъчно, при това обективни данни, да давам конкретни правни съвети във връзка с конкретно питане.
Писах в темата Ви, тъй като очевидно е необходимо непрестанно да се напомня на гражданите на тази държава, че има правила и нещата трябва да се случват, така както са регламентирани от закона.
lawchoice
Потребител

Назад към Взаимопомощ