начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Откриване на магазин за перилни и почистващи препарати

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Откриване на магазин за перилни и почистващи препарати

Мнениеот tranjorkata » 28 Яну 2015, 00:45

Здравейте,
искам да попитам какви са необходимите документи,книги и разрешителни за откриване на магазин за перилни и почистващи препарати.
Също така не съм наясно какви документи трябва имам в магазина при евентуални проверки от различните служби.
Фирмата(ЕООД) е регистрирана на името на жена ми,която обаче е в майчинство.Искам да попитам дали има вероятност да й бъде спряно майчинството,при положение ,че тя се осигурява от фирмата в която работеше преди да излезе в майчинство и сега открива фирма на нейно име.В магазина който ще открием имаме работник и жена ми няма да работи в него.
Извинявам се многото въпроси.Благодаря ви предварително за отговорите.
Поздрави
tranjorkata
Нов потребител

Re: Откриване на магазин за перилни и почистващи препарати

Мнениеот tochotocho » 28 Яну 2015, 10:58

доста си объркан! ЕООД е регистрирано на съпругата ти. Сега пък ще регистрирате НОВА фирма пак на името на съпругата. Виж търговския закон.Регистрирайте си напр. ЕТ или ООД!Това с регистрацията е най-малкия проблем.
Проблемите са :магазина-регистрация, разрешително, данъчна служба, касов апарат, НОИ и т.н.
tochotocho
Потребител

Re: Откриване на магазин за перилни и почистващи препарати

Мнениеот dani_ivanova » 29 Яну 2015, 20:37

Отклонявам се от темата, но - в последната година станах свидетел на фалит на 3 физически магазина за перилни препарати. Всичките разходи и месечен оборот от 200 лв. - не си заслужава.
Но вие преценявате дали където ще го отворите има дефицит на такъв вид стоки :wink:
dani_ivanova
Нов потребител

Назад към Търговско право