начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Некоректен адвокат, какво да правя?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Некоректен адвокат, какво да правя?

Мнениеот ogo1234 » 24 Ное 2014, 17:23

Здравейте,
Наясно съм че задавайки въпроса си тук, е все едно да питам акулите, как да се предпазя от акула, но все пак ...
Та по същество:
Как и къде да подам жалба срещу адвокат, който умишлено води страните към дело, което ще продължи с години, за да гушне хонорара, въпреки, че страните имат желание да постигнат извънсъдебно споразумение?
ogo1234
Младши потребител

Re: Некоректен адвокат, какво да правя?

Мнениеот scci2006 » 25 Ное 2014, 17:54

Това за съжаление е прекалено трудно да се докаже в съда .... имайте предвид, че в тези процеси това което Вие си мислите че е доказателство според съда обикновено не е.
scci2006
Младши потребител

Мнениеот ogo1234 » 25 Ное 2014, 21:35

Да това ми е ясно.
Затова питам, дали има друг начин. Адвокатска колегия или нещо друго?
Адвокатът умишлено укрива информация и от двете страни, за да не се споразумеят.
Вчера се срещнах с отсрещната страна, по моя инициатива и открих, че адвокатът им умишлено е укривал от тях всички мои предложения. Ако хората са знаели за тях изобщо е нямало да се стигне до съд.
Да не говорим, че мен пък откровено се опитваше да ме въведе в заблуждение.
Повече няма да пиша, защото въпросния адвокат явно има връзки с администраторите на форума.
Предишния път бях пуснал негово писмо с откровени заплахи и лъжи, като бях изтрил всички имена и лични данни и въпреки това ме баннаха по негов "сигнал".
Но то в БГ си е така - "Гарван, гарвану око не вади!"
Аз така или иначе имам една дружка, която се занимава с реклама в Интернет и скоро всички ще му научат далаверите!;)
ogo1234
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 25 Ное 2014, 22:19

ogo1234 написа:Повече няма да пиша, защото въпросния адвокат явно има връзки с администраторите на форума.

Тоя явно е голям връзкар,мен,не се занимавай с него;ще береш ядове наместо сливи... :lol:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот disident » 27 Ное 2014, 22:34

Пиши на адвокатската колегия където е регистриран адвоката. В интернет трябва да има информация кой и е председателя. Ама ефекта ще е такъв какъвто вече го описа.
disident
Потребител

Мнениеот neutralen » 27 Ное 2014, 22:46

Когато пишете в този форум за "некоректен адвокат", следва да посочите името му. Иначе какво се получава - вие считате тук четящите за някакви балъци, на които поднасяш някаква измислена хипотетична история, с цел създаване на негативно отношение на четящите към адвокатите като гилдия. Вярно е че аз съм много наивен, но не чак толкова много. Ще повярваш ли, че аз не съм адвокат. :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот 2bfree » 30 Ное 2014, 18:46

svettoslav
Тоя явно е голям връзкар,мен,не се занимавай с него;ще береш ядове наместо сливи... :lol:

:) Аз ако се плашех така лесно..... Преди няколко години една мултинационална компания, която произвежда автомобили се опита ме плаши, че им уронвам престижа, защото открих, че един от моделите им дава фабричен дефект, който е смъртоносен, ако се прояви в движениет (ел. сервото на волана отказва внезапно).
Водиха ми някакви страшни адвокати, някакви изпълнителни директори и прочие.
Аз обаче издирих още няколко човека с аналогичен проблем, заведохме дело в родната им страна и да видиш как местните "страшилища" омекнаха, като им се обадиха баш "отгоре", и какво блъскане на чела в пода беше ...
Важното е да удряш където боли. И най-якия великан се сваля с удар в топките ;)

neutralen
Когато пишете в този форум за "некоректен адвокат", следва да посочите името му.

Името му не мога да напиша в този форум, за съжаление . Миналия път, само за цитирано писмо със заплахи от негова страна, с чинно изтрити от мен лични данни, и пак ме баннаха. Ако много ти е любопитно ще спомена, че току що открих, че въпросния адвокат ми е бил колега в Агенцията за приватизация, ( Дирекция Следприватизационен контрол ). Ти ако знаеш как се ползва Гугъл, сам ще се ориентираш.
Разбери се с администраторите и ще публикувам всичко 1:1 с документи и факти.
Негативно отношение към адвокатите не нагнетявам. Аз съм работил с доста и са били ОК. Дори в случаи, когато честно са ме/ни "надигравали", не съм имал лоши чувства.
Когато обаче някой използва мутренски похвати - необосновани обвинения, опити за въвеждане в заблуждение и откровени заплахи - нещата стават груби.
След като се срещнах лично и с ответната страна и разбрах, че нищо от това, което съм предложил, като извънсъдебно споразумение не стигнало до тях, нещо повече, оказа се в че подобни случаи самите те търсели такова споразумение. До изострянето на ситуацията и съответно съд, се е стигнало само заради действията на адвоката. Е, съжалявам, но това за мен си е откровено мошеничество.
Според мен тази практика"гарван-гарвану око не вади", в крайна сметка води до това лошо отношение, защото хората започват да смятат, че всички са едни и същи, и си покриват гърба един на друг.

disident
Пиши на адвокатската колегия където е регистриран адвоката. В интернет трябва да има информация кой и е председателя. Ама ефекта ще е такъв какъвто вече го описа.

Благодаря, ще опитам все пак. Дори нищо да не стане сега, ще остане история, а понякога количествените натрупвания, водят до качествени промени. ;)
2bfree
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ