начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Топлофикация-София ме е съдила, без да съм им абонат! Помощ!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Топлофикация-София ме е съдила, без да съм им абонат! Помощ!

Мнениеот sofy60 » 24 Ное 2014, 22:44

Здравейте,
Търся адвокат!, защото,
Представяте ли си, отивате в съда по повод вадене на документи и по шесто чувство решавате за всеки случай да питате за заведени дела срещу вас и хоп, Топлофикация ме съдила с дело от миналата година, приключило със взето решение и разпоредба. НЕ СЪМ АБОНАТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ. Имам съсобственост в апартамент, в който другият съсобствник е абонатът им. Но Топлофикация са извадили нотариалните ни актове за собственост и са съдели и двата собственика на имота. Но мен никой не ме е уведомил, че текат дела. Излиза, че за Топлофикация, аз, като собственик на апартамент, съм им длъжник? По кой закон е това, след като те предлагат услуга, за която аз не съм абонирана? По кой закон само защото техно отопляващо вещество преминава през собствеността ми, те имат права да ме карат да им плащам услуга? От кога в България закони за крепоснсичеството са валидни (знам им тезата на топлофикация, как имаш собственост, но в нея само тръбите не са твои а са обща част, и си длъжен да монтираш всяка година-две и да плащаш топломерите), щото аз си мислех, че сме в етап на демократично общество от 1990 година насам, или съм сбъркала епохата? (• Крепостно право. Истор. Права на владетеля на земя (в случая Топлофикация) да разполага със свободата, труда и имуществото на принадлежащите му селяни. ). А Аз съм гражданка, не селянка............. :roll: https://balkanec.wordpress.com/2009/06/ ... %B2%D1%8F/
Моля ви, кажете ми, защо Топлофикация има права над мен, без да съм им абонат? Кой са Топлофикация, до къде им се простират правата, какви са им задълженията? Кой закон урежда взаимоотношенията межу Топлофикация и гражданите (явно не абонатите им)? Какви са моите права като собственик? Предваително благодаря за изчерпателните отговори!
sofy60
Младши потребител

Re: Топлофикация-София ме е съдила, без да съм им абонат! По

Мнениеот ivanov_p » 25 Ное 2014, 10:03

Платете, ще ви олекне!
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот scci2006 » 25 Ное 2014, 17:50

Трябва да уточните така зададен казуса е много общ и няма как да получите отговор
scci2006
Младши потребител

Мнениеот sofy60 » 27 Ное 2014, 16:56

Да платя за нещо за което не съм абонирана. Ами да платя и за в. Славейче, без да ми го доставят и без да съм им абонат?
sofy60
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 27 Ное 2014, 17:05

Софи, скъпа, кое ви наведе на мисълта, че някой ви предлага опции относно плащането? Изборът не е да платите или не, а дали да платите бързо и малко или с разправии и много.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот bludniq_sin » 27 Ное 2014, 18:14

Темата отдавна е изчерпана. Коментарите са излишни. И ситуацията е малко след дъжд.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот sofy60 » 30 Ное 2014, 12:14

Ivanov_p, драги, ако ми обясните, защо като не-абонат на Топлофикация трябва да им платя, може би ще ми олекне.
sofy60
Младши потребител

Мнениеот Melly » 30 Ное 2014, 14:33

sofy60 написа:Ivanov_p, драги, ако ми обясните, защо като не-абонат на Топлофикация трябва да им платя, може би ще ми олекне.

Т.н. "Пейчо" (Ivanov_p) трудно ще ви обясни "защо". Неговата "специалност" е събирач на дългове - не се вписвате в категорията му.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 30 Ное 2014, 14:58

Никой не е платил и 1 ст. горница, защото Пейчо го е накарал, но десетки хиляди са осъдени от Топлото и с описани апартаменти, защото са слушали адвокати и потребителски организации. Снощи бях на гости на роднина, дето му дошла честитката от СРС, защото не плащал три години парното, че общите, тръбите... и на третата дума го спрях, защото не ми се слушат глупости. Интересно, че явно и на него му беше ясно какви глупости плещи, защото единствено питаше как да успее да разсрочи плащанията, ама той щял да плати, само да го изчакат и т.н. Няма да те изчакат! Това с чакането свърши докато по телевизията ти обясняваха колко си прав и как парното трябва да ти плаща, че ти топли апартамента. И сега аз трябва да се гърбя и да мисля как да прецакам Топлото, при положение, че те са прави, а юнакът крив, ама ми е роднина. На него някой като не му плати веднага идва за да го погна, но той някак си можело да живее без да плаща?!?

Купила момата апартамент с парно, или го наследила, но представи си, тя нямала договор с Топлофикация и нямало да плаща?!? Плащаш и ти пукат ушите! Като не искаш събираш входа или входовете, дето сте на абонатната станция и гласувате за прекратяване на договора с топлофикация. Ако съберете 2/3 го прекратявате и оттам всеки прави каквото знае.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот Melly » 30 Ное 2014, 15:09

ivanov_p написа:Никой не е платил и 1 ст. горница, защото Пейчо го е накарал, но десетки хиляди са осъдени от Топлото и с описани апартаменти, защото са слушали адвокати и потребителски организации. Снощи бях на гости на роднина, дето му дошла честитката от СРС, защото не плащал три години парното, че общите, тръбите... и на третата дума го спрях, защото не ми се слушат глупости. Интересно, че явно и на него му беше ясно какви глупости плещи, защото единствено питаше как да успее да разсрочи плащанията, ама той щял да плати, само да го изчакат и т.н. Няма да те изчакат! Това с чакането свърши докато по телевизията ти обясняваха колко си прав и как парното трябва да ти плаща, че ти топли апартамента. И сега аз трябва да се гърбя и да мисля как да прецакам Топлото, при положение, че те са прави, а юнакът крив, ама ми е роднина. На него някой като не му плати веднага идва за да го погна, но той някак си можело да живее без да плаща?!?

Купила момата апартамент с парно, или го наследила, но представи си, тя нямала договор с Топлофикация и нямало да плаща?!? Плащаш и ти пукат ушите! Като не искаш събираш входа или входовете, дето сте на абонатната станция и гласувате за прекратяване на договора с топлофикация. Ако съберете 2/3 го прекратявате и оттам всеки прави каквото знае.

Това не е отговор, бре човече :lol:
Царе сте ти и Емонски по разтягане на локуми и споделяне на случки от житейския ви път. НЕ НАМ!- иди и прочети този надпис.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот sofy60 » 03 Дек 2014, 02:25

Не знаех, че Топлофикация разполага с недвижимите имущества на българите.
sofy60
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 03 Дек 2014, 09:31

Ето го отговора:

Като не искаш събираш входа или входовете, дето сте на абонатната станция и гласувате за прекратяване на договора с топлофикация. Ако съберете 2/3 го прекратявате и оттам всеки прави каквото знае.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот lacuna811 » 03 Дек 2014, 16:46

Здравейте,
наистина трябва да конкретизирате по-детайлно случая, за да получите съответно и по-полезен за Вас отговор.
Как така случайно разбирате, че сте били ответник по дело образувано от Топлофикация?
По принцип отношенията между потребителите и топлоснабдителните дружества са уредени основно в Закон за енергетиката, Общи условия и НАРЕДБА No 16-334 от 6.04.2007 г. за топлоснабдяването.
При съсобствени имоти не е изключена хипотезата, при която Топлофикация да осъди всички съсобствениците, без да се взема предвид, кой е титуляр на откритата за имота партида.
След това съсобственикът, който не е ползвал имота/респ. не е бил потребител на топлинна енергия/, има на разположение уредените в Закон за задълженията и договорите и Закон за собствеността възможности.
lacuna811
Младши потребител

Мнениеот sofy60 » 02 Яну 2015, 17:54

Точно това се и случва. Единият съсобственик си прехвърля абонамента от родителите на себе си и става титуляр на партидата, без да пита останалите съсобственици и с пътлното съдействие на служителите в топлофикация. После същият този съсобственик не плаща на топлофикация и те съответно съдят и двамата съсобственици. Много лесно Топлофикация решава взаимоотношенията между съсобственици, като юридическа институция се разпорежда кой колко да плаща по наследсвени квоти. Топлофикация, която има права да доставя УСЛУГА и е съ-собственица с държавата на съоръженията до абонатната станция, действа като правораздавателна институция. Макар, че някакъв протокол от общо събрание съществува и е подписан през 2000 година и то не от всички, то този протокол е валиден 13 години по-късно за Топлофикация и българското правораздаване, що не, тези които са го подписали в мнозинството си са измрели, но Топлофикация не се интеренсува кой е жив и кой не, стига подписа му да е на хартия, независимо преди колко десетилетия положен. Макар, че предоставя Услуга, Топлофикация има по-вече зачетени права от задължения към потребителите си в бг правосъдие, което е абсолютен парадокс. Топлофикация, предоставяща услуга, била наследствена. Ако я наследявам, защо не наследявам и части от печалбите на топлофикация всеки месец, г-н ivanov_p?, или който там го измисли това разсъждение. Защо така юрист-консултите на Топлофикация се мислят за най-най оригинални творци на нови разпоредби и закони, дето никой друг юрист, съдия или правораздавател не може да им оспори?
sofy60
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 02 Яну 2015, 21:14

Софи, скъпа,
Плати си, ще ти олекне!
Когато ти стане леко на душата, което странно защо длъжниците не разбират, ще се замислиш и може да намериш от кого да си искаш парите обратно.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот disident » 06 Яну 2015, 01:50

Е ли е възможно малко пояснение. Имате ли призовка от съда за насроченото дело? Аз както чета разбирам, че нямате. Аз също научих, че имам такова дело година и кусур след събитието осъдили ме от НАП. Информацията я получих, след като светнах НАП, че нямам как Петър Николов Петров от с. Кирчево за 2010 да има облагаем доход от 5 бона и кусур а през 2009 та да иска да строи паркинг с баня като за целта е купил доста декари ниви. Така, че умната кого топите пред НАП, че може да се окажат негови ятаци.
disident
Потребител

Мнениеот sofy60 » 15 Мар 2015, 16:12

Ето това е една от причините половината българи да се изнижат от БГ - крадливостта, алчността, шмекеруването, незачитането на права, корупцията на всички нива, и още и още и още :lol:, (което пък е добре-дошло за една друга полу-балканска съседна държава, която с нетърпение ни чака да се самообезлюдиме...)
В западната държава, от която идва Топлофикация са все още със феодалните си закони, където всичко принадлежи на този, който е въоръжен-с оръжие и или може да променя законите в негова полза, останалите са бедни и зависими-бити карти, без право на глас никъде и пред никого. От друга страна, в по-белите държави, едно предприятие, предлагащо услуга няма такива права, като горно-нареченото. И ако си позволи да рита срещу потребителите си, или да си създава собствени правила и закони, просто го измитат законно от сцената и престава да съществува. Но такива неща се случват само в зрелите демократични общества отвъд океана!
Между това, да имаш имуществена собственост и да ползваш УСЛУГА, има ОГРОМНА РАЗЛИКА, която явно много хора не разбират или не желаят да разберат. Кое не е ясно, че да си собственик е неприкосновено право, а да ползваш услуга е въпрос на избор. ?
sofy60
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ