Скъпи колеги,
италиански адвокат съм и бих искал да извършва вписването на софийската адвокатска колегия като чуждестранен адвокат според чл. 16 Закон за Адвокатурата ... Четох, че това вписване се направи чрез образеца № 1, приложен на "Наредба № 3 от 29 октомври 2004 Г. за водене и съхраняване на регистрите от адвокатските съвети".
Проблемът е че дисциплината за вписването на чуждестранените адвокати е променила през 2012 г., пък наредбата и приложения образец са непроменени от 2009 г.
Това са въпросите ми:
1. Трябва ли да се подада още този образец или има друг по-актуален?
2. Ако се подава още този образец, какво пиша на полетата на група "Основание за вписване" (тъй като според новата дисциплина е предвидено само едно решение на ВАС, което следва точно това заявленето)?
3. Чл. 16 ЗА предвижда че, на заявлението се прилагат: документ за придобита адвокатска правоспособност в съответната държава; копие от документ за самоличност на кандидата; и писмено съгласие от адвокат, който ще придружава кандидата в случай на осъществяване на процесуално представителство. Със сигурно предполагам, че с италианските документи трябва да се подаде заверените преводи, но другия въпрос е необходима ли е и нотариална заверка на моите подписи (ако аз лично подавам документите и не пълномощник)?
4. Знаете ли размерата на встъпителна вноска за вписване като чуждестранен адвокат в София?
Други допълнителни информаци са все полезни!
Предварително благодаря за всички и извинете ако съм написал неправилно на български!
Ник
- Дата и час: 02 Дек 2024, 17:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чуждестранен адвокат
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: чуждестранен адвокат
тъй като за вписване по чл. 16 от ЗА се изисква писмено съгласие от адвокат вписан в съответната колегия който ще ви придружава в случаите на процесуално представителство най добре след като се свържете и договорите с този адвокат той да отиде в колегията да вземе необходимите документи за попълване/въпреки че аз лично видях да се изисква само молба с приложения към нея/ и да попита за дължимите такси. таксите за вписване в се определят от съответната колегия. можете и да поискате информация направо от колегията на sak_sas@abv.bg
- vvasi
- Нов потребител
Re: чуждестранен адвокат
Благодаря vvasi! Да, ествествено съм в контакт с българската колега и със сигурно тя ще ми помага, но не искам да я занимавам много с това.
От това, което сте написали горе, че се съгласявате, че трябва да се подада само една молба и само към ВАС заедно с приложенията, които са посочени на чл.16 ЗА и квитанцията на таксите.
Обаче ще изпратя майл на колегията за допълнителни информаци, като ме посъветвахте.
Ник
От това, което сте написали горе, че се съгласявате, че трябва да се подада само една молба и само към ВАС заедно с приложенията, които са посочени на чл.16 ЗА и квитанцията на таксите.
Обаче ще изпратя майл на колегията за допълнителни информаци, като ме посъветвахте.
Ник
- niczano
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|