начало

Правната общност да защити демокрацията от суспендирането на Конституцията чрез референдум Правната общност да защити демокрацията от суспендирането на Конституцията чрез референдум

Променено предназначение на земеделска земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Променено предназначение на земеделска земя

Мнениеот lanfear » 20 Окт 2014, 17:16

Въпрос. Имам земя, която досега е била извън регулация, а съгласно новия план за София вече е във вилната зона. Т.е. може да се строи. Какво да я правя? :D Казаха ми, че трябвало да подам молба за прилагане на плана за конкретния имот, вярно ли, и ако да, някой може ли да каже къде се подава, до кого, и какво следва от там нататък?
lanfear
Потребител

Re: Променено предназначение на земеделска земя

Мнениеот vdggbg » 20 Окт 2014, 17:26

Имате земя, която попада в обхвата на ОУП на СО, в съответната устройствена зона, с установени параметри. Този план, обаче, няма пряко действие - а оттам и непосредствено отношение към възможностите за застрояване. Ще трябва да извървите пътя по допускане, изработка, съгласуване и одобряване на подробен устройствен план за имота - след това ще можете да строите (съгласно одобрен инвестиционен проект, и издадено разрешение за строеж, разбира се).
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот lanfear » 20 Окт 2014, 17:29

Сега ако ми кажеш и къде (в Зут) да го търся този път, и в коя институция ми е старта, златен ще си. :D
lanfear
Потребител

Мнениеот Melly » 20 Окт 2014, 17:36

lanfear написа:Сега ако ми кажеш и къде (в Зут) да го търся този път, и в коя институция ми е старта, златен ще си. :D

Ти сериозно ли смяташ, че ще се оправиш сам. Ако е така, наистина си голЕЕЕЕЕЕЕЕЕм шегаджия. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 20 Окт 2014, 17:38

:D чл. 124а (2) - мисля, че това е Вашият случай. За София институцията е НАГ - ул. Сердика № 5а. Към заявлението за допускане на устройствена процедура се прилагат копия от документите за собственост, скици (от кадастралната карта - ако има, и комбинирана), и мотивирано предложение за исканото урегулиране и застрояване. Успех!
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот lanfear » 20 Окт 2014, 17:40

Сама. Абе, не съм много сигурна, ама ще се пробвам. Сяяяя за к`во учих пет години, ако не мога да се оправя сама (с малко помощ от форума). :D
Е, ако я закъсам сериозно, ще прибегна до колегите по старшинство, ама, първо, че те не се занимават със земи хич и второ ... ме е срам. :D
lanfear
Потребител

Мнениеот vdggbg » 20 Окт 2014, 18:20

lanfear написа:Сама. Абе, не съм много сигурна, ама ще се пробвам. Сяяяя за к`во учих пет години, ако не мога да се оправя сама (с малко помощ от форума). :D

Не зная за какво сте учила пет години - но ако не е за архитектура - нека за т. нар. "мотивирано предложение" да Ви помогне някой, който е учил за това. Останалите неща не са голяма философия - поне до заповедта за допускане.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот lanfear » 21 Окт 2014, 09:27

Уви, не е архитектура. Скромен и силно начинаещ юрист, с лошия навик да се захваща с неща, от които не винаги разбира.. :oops:
lanfear
Потребител

Мнениеот vdggbg » 21 Окт 2014, 10:24

:D И защо "уви"? Дайте да видим някаква скица - все някой ще Ви помогне.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация