начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

СПЕШНА НУЖДА ОТ СЪВЕТ ЗА ИСК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СПЕШНА НУЖДА ОТ СЪВЕТ ЗА ИСК

Мнениеот sesss » 28 Сеп 2014, 11:46

Здравейте! Искам да заведа дело срещу физическо лице за нанесени материални и нематериални вреди. Искът е желателно да бъде с овъзмездяване, тоест, лицето да си плати! Не можах да се ориентирам дали да пусна граждански иск или частна тъжба. Благодаря предварително на всички, които ще се ангажират със съвет!
sesss
Нов потребител

Re: СПЕШНА НУЖДА ОТ СЪВЕТ ЗА ИСК

Мнениеот sunshine_75 » 28 Сеп 2014, 11:51

Вие изобщо не сте наясно защо и какво искате. Имате нужда от среща с адвокат, а не от съвети във форума. Няма да стане тук.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот sesss » 28 Сеп 2014, 12:01

Да, това ми е известно и бих го направила ако имах възможност. Просто питам дали да заведа граждански иск или частна тъжба. Очевидно разликата е огромна. Желанието ми е лицето да си плати за причинените ми вреди.
sesss
Нов потребител

Мнениеот sunshine_75 » 28 Сеп 2014, 12:20

Липсата на възможност да се консултирате с адвокат сега, преди да предприемете каквото и да е друго действие, може да Ви коства много, освен нерви, и пари по-късно. Няма как тук да Ви бъде обяснено това, което искате.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Сеп 2014, 12:45

sesss написа:Да, това ми е известно и бих го направила ако имах възможност. Просто питам дали да заведа граждански иск или частна тъжба. Очевидно разликата е огромна. Желанието ми е лицето да си плати за причинените ми вреди.

Както Ви е отговорила колегата преди мен, за да Ви се даде коректен отговор, трябва да запознаете подробно адвокат с извършеното спрямо Вас деяние, да представите документите, с които разполагате, след което да формулирате писмено исковата Ви претенция за имуществени и неимуществени вреди и да съобразите реда, по който да бъде разгледана. Всички тези въпроси не могат да бъдат обсъдени във форум, а следва да отидете на реална консултация при адвокат.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 28 Сеп 2014, 19:31

Всичко казано от колегите е вярно. За правилен съвет е необходимо подробно запознаване с документите и фактите по казуса.
А по въпроса ви, от стратегическа гледна точка е най-правилно е първо да се проведе съответното обезпечително производство. Така ще си гарантирате евентуалните присъдени суми. Пак ви е необходим адвокат, който да проучи имущественото състояние на другата страна и да извърши процедурата.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Взаимопомощ