- Дата и час: 04 Дек 2024, 18:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СПЕШНА НУЖДА ОТ СЪВЕТ ЗА ИСК
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
СПЕШНА НУЖДА ОТ СЪВЕТ ЗА ИСК
Здравейте! Искам да заведа дело срещу физическо лице за нанесени материални и нематериални вреди. Искът е желателно да бъде с овъзмездяване, тоест, лицето да си плати! Не можах да се ориентирам дали да пусна граждански иск или частна тъжба. Благодаря предварително на всички, които ще се ангажират със съвет!
- sesss
- Нов потребител
Re: СПЕШНА НУЖДА ОТ СЪВЕТ ЗА ИСК
Вие изобщо не сте наясно защо и какво искате. Имате нужда от среща с адвокат, а не от съвети във форума. Няма да стане тук.
- sunshine_75
- Потребител
Да, това ми е известно и бих го направила ако имах възможност. Просто питам дали да заведа граждански иск или частна тъжба. Очевидно разликата е огромна. Желанието ми е лицето да си плати за причинените ми вреди.
- sesss
- Нов потребител
Липсата на възможност да се консултирате с адвокат сега, преди да предприемете каквото и да е друго действие, може да Ви коства много, освен нерви, и пари по-късно. Няма как тук да Ви бъде обяснено това, което искате.
- sunshine_75
- Потребител
sesss написа:Да, това ми е известно и бих го направила ако имах възможност. Просто питам дали да заведа граждански иск или частна тъжба. Очевидно разликата е огромна. Желанието ми е лицето да си плати за причинените ми вреди.
Както Ви е отговорила колегата преди мен, за да Ви се даде коректен отговор, трябва да запознаете подробно адвокат с извършеното спрямо Вас деяние, да представите документите, с които разполагате, след което да формулирате писмено исковата Ви претенция за имуществени и неимуществени вреди и да съобразите реда, по който да бъде разгледана. Всички тези въпроси не могат да бъдат обсъдени във форум, а следва да отидете на реална консултация при адвокат.
- nk7702n
- Старши потребител
Всичко казано от колегите е вярно. За правилен съвет е необходимо подробно запознаване с документите и фактите по казуса.
А по въпроса ви, от стратегическа гледна точка е най-правилно е първо да се проведе съответното обезпечително производство. Така ще си гарантирате евентуалните присъдени суми. Пак ви е необходим адвокат, който да проучи имущественото състояние на другата страна и да извърши процедурата.
А по въпроса ви, от стратегическа гледна точка е най-правилно е първо да се проведе съответното обезпечително производство. Така ще си гарантирате евентуалните присъдени суми. Пак ви е необходим адвокат, който да проучи имущественото състояние на другата страна и да извърши процедурата.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|