начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Молба за съвет за тормоз през 112 чрез полицията

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Молба за съвет за тормоз през 112 чрез полицията

Мнениеот rosenmvr » 25 Сеп 2014, 20:46

Здравейте казуса е следния.
Преди пет години си закупих апартамент, на които правих ремонт , тогава по време на монтажа на външната ми изолация алпинистите разместили антената на комшията над мен. Същия ми заяви че му дължа пари , което разбира се си остана така а алпинистите му оправиха антената , но въпросния господин реши да изкърти половината от изолацията ми.
Та това беше началото от тогава този господин през различен период от време се обажда на 112 и заявява че правя купон , служители на РПУ-то идват в къщи и установяват че няма такова нещо и в къщата са само жена ми , аз и двете ми деца. До тук добре но въпросното лице като видя че се получава нищо започна да пише жалби по институциите и полицията за тормоз и за това че го е страх да не го бия .Тъй като по данни на съседите същия се знаело че е луд ( усвидетелстван )аз нямам представа какво може да се направи за което моля за съвет.
Искам да попитам дали мога да се обоснова на ЗАКОН за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112 или по точно :
Чл. 38. (1) Който предава чрез ЕЕН 112 неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, се
наказва с глоба от 2000 до 5000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
И какво би се случило ако го направя те имат записи на разговорите но може ли да се изиска справка от районното управление за достоверността на сигналите , които са подавани от това лице.

Предварително ви Благодаря.
rosenmvr
Нов потребител

Re: Молба за съвет за тормоз през 112 чрез полицията

Мнениеот eurolinker » 25 Сеп 2014, 21:56

Ако съседът ви е психично болен, той няма да носи административна или наказателна отговорност, защото е недееспособен.
Трябва да има родител или настойник, който обаче носи отговорност за действията на недееспособния.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот rosenmvr » 25 Сеп 2014, 22:02

До колкото съм запознат има сестра която видимо не е добре и баща който е много възрастен. Това значи ли че аз нямам изход от ситуацията и този човек ще продължава така. Може ли да се подаде някакъв вид молба за да не бъда тормозен от позвънявания на вратата от полицията докато съм в кревата с жена ми примерно.
rosenmvr
Нов потребител

Мнениеот nikolov__ » 26 Сеп 2014, 08:46

Освен сигнали, жалби и глоби няма ли друг начин да се справите с проблема?
Хора сме все пак.
errare humanum est
Аватар
nikolov__
Младши потребител

Мнениеот todorst » 28 Сеп 2014, 10:11

снабдете с удостоверение, че е ЛУД. Депозирайте го в полицията,прокуратурата. При посещение на патрулка записвайте си ден,час, полицейските служители. Чрез наказ.производство /по гражд. иск/ може да изискате записите и налагане на санкции към НЕЛУДИТЕ!
todorst
Потребител

Мнениеот enchev1978 » 29 Сеп 2014, 17:30

Българското законодателство има особено меко отношение към две категории живи същества в страната: уличните кучета и психично болните. До 20-30 години, те трябва да са основна част от населението на България :D

Това значи ли че аз нямам изход от ситуацията и този човек ще продължава така.

Аха, докато не си изкараш и ти документ за Луд - и не започнете да си уреждате отношенията като колеги - така ще е

Може ли да се подаде някакъв вид молба за да не бъда тормозен от позвънявания на вратата от полицията докато съм в кревата с жена ми примерно.

НЕ.

Това, което не разбираш в конкретният случай е, че освидетелстваните притежават голяма част от правата, каквито имат "нормалните" хора, включително и доста допълнителни - докато в същото време нямат почти никакви задължения. Как я виждаш ти, полицията да спре да се отзовава на негови сигнали?! Че ти може утре да го пребиеш абсолютно безнаказано и спокойно да се отдадеш на плътска любов с жена си, знаейки, че си пуснал молба за НЕЯВЯВАНЕ НА ОРГАНИТЕ НА МВР

И не се обнадеждавай от подобни съвети:

снабдете с удостоверение, че е ЛУД. Депозирайте го в полицията,прокуратурата. При посещение на патрулка записвайте си ден,час, полицейските служители.

Това, че е психично болен, не означава, че след подаване на сигнал от теб ще дойдат и ще го приберат. Единственият ти коз в случая е, ако можеш да докажеш, че е ФИЗИЧЕСКИ АГРЕСИВЕН. А ти не можеш.

ЗАКОН ЗА ЗДРАВЕТО

Чл. 155. На задължително настаняване и лечение подлежат лицата по чл. 146, ал. 1, т. 1 и 2, които поради заболяването си могат да извършат престъпление, което представлява опасност за близките им, за околните, за обществото или застрашава сериозно здравето им.

Опитай с хубаво. Извини му се. ;)

П.с. Радвай се, че не е малко по умен и не се обажда на 112 да вика линейка от твое име, защото си го помолил. Ще се налага после да се правиш на болен, всеки път когато идват, щото иначе спокойно може да заведат същото това дело срещу теб, което ти се опитваш да заведеш срещу него. Нали разбираш - само ще каже "Той ме накара!", а ти върви доказвай после, че е луд и че лъже.
enchev1978
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ