Здравейте,
от Националната здравноосигурителна каса ми издадоха Европейска здравно-осигурителна карта.
Името ми е Добри, но в картата съм записан като BOBRI.
Според вас носи ли отговорност НЗОК, за уронването на доброто ми име.
Добро име - буквално и преносно.
Благодаря Ви.
- Дата и час: 04 Дек 2024, 19:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Уронване на доброто име
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Уронване на доброто име
Според мен не, Бобри (майтап бе УилЛи). Става въпрос за техническа грешка (няма умисъл, на лицето изготвило картата да ти навреди). Пред кого и как според теб са ти уронили доброто име? Поискай да заменят пластиката с нова.
Последна промяна bludniq_sin на 27 Авг 2014, 15:18, променена общо 1 път
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Не, но можеш да им поискаш почерпка, като кръстници
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
В документите също съм записан с това име. Буквите B и D не са една до друга.В уебсайта им формата за контакт е деактивирана. Иначе със служителите на банката се посмяхме.
- dobrikovachev
- Младши потребител
dobrikovachev написа:В документите също съм записан с това име.
Кои документи?
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
Аз имам някакъв спомен, че иск за уронване на добро име може да има търговско дружество, физическите лица се съдят за обида и клевета. Отделен е въпросът, че под "добро име" не се разбира самото наименование на дружество, а изграденият авторитет на търговеца, следствие на спазване на добрите практики и най-вече точното, съвестно и без забава връщане на направените дългове, вкл. и разноските по тях.
- ivanov_p
- Активен потребител
Ми за ФЛ явно ще се предяви иск на общо основание. Няма пречка, ама за какви документи споменава човекът, да не са за самоличност.? Тогава от ЗОК не са му криви
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|