начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Агенция за събиране на задължения и лични данни

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Агенция за събиране на задължения и лични данни

Мнениеот ds_angelov » 07 Авг 2014, 18:55

Здравейте,

Искам да попитам, как агенциите за събиране на задълженията набират телефоните за контакт. Когато не могат да се свържат с мен, почват да звънят на познати, чиито телефон аз НЕ съм дал за контакт. Имат ли право да го правят, след като аз не съм им дал тези данни и не съм ги оторизирал да звънят на въпросните хора? Имат ли право да разгласяват личното ми състояние пред други хора, да им крещят и да се държат силно невъзпитано с тях? Също така мога ли да изискам всички записани разговори (поне казват че ги записват) да ми бъдат предоставени? При положение, че съм им представил начин за контакт, крещейки на други хора които си нямат и на идея за какво става дума, малко или много рефлектира върху мен (въпросните хора хич не им е забавно, че някой им звъни и им крещи за моя сметка). Имам ли право по някакъв начин (било то и със съд) да ги накарам да престанат да звънят на други хора, при положение че имат моя номер? Става дума за кредит реформ или информ, по подобен начин се представят.

Благодаря предварително за всички мнения :)
ds_angelov
Нов потребител

Re: Агенция за събиране на задължения и лични данни

Мнениеот ipn_1975 » 10 Авг 2014, 19:29

Доста се чудих, дали да отговоря на тази тирада.
Драги ми господине, мисли те ли, че това щеше да ви се случи ако бяхте изпълнили ангажиментите, които сте поели? Та вие дори не знаете, кой ви е кредитор?!?! Да, имат ви телефона, а вие вдигате ли го, като ви звънят? Не стига, че не сте си платили ами се и криете, като мишка, пък после се чудите защо звънят на приятелите ви? Ми на кого да звънят, на Арменския поп ли? Да нямат право, ама се замислете, вие имате ли право да поемате ангажименти /задължения/ пък после да се правите на ударен? Както е казал народа - "каквото повикало, такова се обадило"!!
Съвет платете си и ще видите чудодейния ефект на спокойствието....
ipn_1975
Младши потребител

Мнениеот jhoro » 17 Сеп 2014, 10:56

Уважаеми ipn_1975 - не приказвайте глупости. Сам сте казали - "Да нямат право, ама се замислете ... " макар че няма много за мислене. Неспазването на договорени условия от страна на един човек не може да рефлектира върху трети лица.
Има си процедура - когато някой има претенции спрямо друг, и не може да се постигне разбирателство, има съд.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот todorst » 17 Сеп 2014, 16:34

не се въздържах да изкажа мнение. ДОГОВОРНИ условия! Та,държавата , БНБ не ги спазва. Вярно дължа, ще пиша +отсрочвам плащането с 2 месеца, после отново и т.н , както прави БНБ. Сега ехидно коментират- вие сте си виновни, като се дали парите си в КТБ, за по-висока лихва. Същото бих казал на фирмите "изкупили дълг". Кой ви кара, вие си рискувате.
todorst
Потребител

Мнениеот enter » 17 Сеп 2014, 17:28

ipn_1975 написа:Доста се чудих, дали да отговоря на тази тирада.
Драги ми господине, мисли те ли, че това щеше да ви се случи ако бяхте изпълнили ангажиментите, които сте поели? Та вие дори не знаете, кой ви е кредитор?!?! Да, имат ви телефона, а вие вдигате ли го, като ви звънят? Не стига, че не сте си платили ами се и криете, като мишка, пък после се чудите защо звънят на приятелите ви? Ми на кого да звънят, на Арменския поп ли? Да нямат право, ама се замислете, вие имате ли право да поемате ангажименти /задължения/ пък после да се правите на ударен? Както е казал народа - "каквото повикало, такова се обадило"!!
Съвет платете си и ще видите чудодейния ефект на спокойствието....

Абе не се пали толкова. В тази държава е мислимо да станеш длъжник, без да имаш дългове. Пример към мутрофикация, и не само. Не ползваш мутропринудителната им натрапена и нежелана мутроуслуга, но плащаш, колкото ползвалия парно. Нямаш право на отказ. И изобщо си клиент, страна по договор ,без да си дал съгласието си. Забрави какво е определението за договор. Съгласие на двете страни се искало за да има договор? Дрън дрън. Страна по договор си-и да не искаш. Тоест договор без съгласие на страните има-задължително си клиент на мутрофикация, дори и да не желаеш да имаш каквито и да е взаимоотношения с тях. Естествено е,че като не ползваш тяхната услуга няма да плащаш. И ставаш длъжник-без да си поемал дългове, без да си ползвал тяхната услуга, без да си получил каквато и да е насрешна престация.
enter
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 17 Сеп 2014, 19:40

Така поставен въпросът предполага някакви права на длъжника. Длъжникът има едно право, да върне дълга, други права няма, а наличието им би било държавна измяна, водеща до разпад на финансовата система и разкол в обществото.
Аз винаги съм бил противник на личните контакти с длъжника и съм определял колекторите като срама на бранша, но това не означава, че длъжникът е прав. Естествено, че работодателите, комшиите и обществото като цяло трябва да знаят, че дължи, иначе ще му отпуснат заеми, ще му станат поръчители и въобще ще бъдат злепоставени.
Много рядко защитавам длъжници, само на банки, колектори и монополи, но конкретно с Топлофикация не се занимавам, защото съм виждал как пестят пенсионери за да си платят сметките и как хрантутници със скъпи коли и с джи ес еми за по 1000 лв. се чудят как да минат по тънката лайсна с давността, т.е. как да набутат редовните платци със своите сметки.
Никой не е венчан с Топлофикация насила, направил го е доброволно и както при развод трябва да плати, понякога цял живот, така и с Топлофикация. Топлофицирането става с договор между всички, без значение дали си го подписал лично или си го наследил. Този договор трябва да се спазва, всички друго са празни приказки. Който не иска договор с Топлофикация си купува апартамент без парно.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот enter » 17 Сеп 2014, 21:40

ivanov_p написа:Никой не е венчан с Топлофикация насила, направил го е доброволно и както при развод трябва да плати, понякога цял живот, така и с Топлофикация. Топлофицирането става с договор между всички, без значение дали си го подписал лично или си го наследил. Този договор трябва да се спазва, всички друго са празни приказки. Който не иска договор с Топлофикация си купува апартамент без парно.

Наследяване на договор?
Това в Благоевград ли си го учил? Или в някой източен ПУЦ край морето?
А заради някава мутрофирма за комунални услуги от обслужващия сектор да си сменяш апартамента е безумие.

Обвързването с мутрофикация е принудително, а не в резултат на мое съгласие, воля, избор. Нямаш договор. нито "наследен"(каквото и да значи това ), нито лично подписан лично. Налице е принудителна продажба на нежелана мутроуслуга. И като не желая да купувам от мутрофикация, това не е аргумент да си сменям апартамента.
enter
Потребител

Мнениеот enter » 17 Сеп 2014, 21:50

ivanov_p написа:Много рядко защитавам длъжници, само на банки, колектори и монополи, но конкретно с Топлофикация не се занимавам, защото съм виждал как пестят пенсионери за да си платят сметките и как хрантутници със скъпи коли и с джи ес еми за по 1000 лв. се чудят как да минат по тънката лайсна с давността, т.е. как да набутат редовните платци със своите сметки.
.

Какво общо имат скъпите коли и сметките към мутрофикация? Ако искам ще си купя 5 скъпи коли, и това няма връзка с мутрофкация. Не им искам услугата, не им ползвам услугата, не стоя на студено-отоплявам се по друг начин. Как ще си харча парите си е моя работа, и няма начин да плащам нежелана неползвана некачествена неясно как оценена мутроуслуга.

Някакво си незначително търговско дружество няма да ми определя каква кола ще карам и къде ще живея. Че мутрофикаия да не би да са наши господари , бе.

И златен телефон ще ползвам, ако искам-това какво общо има с мутрофикация? Плащам-за това ,за което има съгласие моя страна, или договор да го купя. Договор, отношения, с мутрофикация нямам. Само си хабят хартията да ми пращат сметки за неползвана и непоискана мутроуслуга. Същата стойност ще има, ако аз им пратя сметка на тях.

Гражданинът -физическо лице НЕ Е ПЛАТЕЦ към топлофикация. Не им дължим нищо, защото не им искаме нежеланата мутроуслуга. насилствено доставена принудителна услуга, доставена без поискване е за сметка на доставчика-за справка ЗЗП...

Чакам да ми заведат дело-вече десета година, ама не искат мутрите(и понякога провеерявам-в сайта на СРС-ами няма дело по въпроса). Що така бе. не се крия.
А да-аз отрицателен установителен иск няма да заведа. Time is on my side :mrgreen:
Последна промяна enter на 17 Сеп 2014, 21:57, променена общо 1 път
enter
Потребител

Мнениеот doc03 » 17 Сеп 2014, 21:56

ivanov_p написа:Така поставен въпросът предполага някакви права на длъжника. Длъжникът има едно право, да върне дълга, други права няма, ...

Така ли?
Пълни щуротии!

Кое да плаща длъжника, безропотно?
- Сметки към М-Тел, от преди 2 години, 8 сметки (600 лева), като абонатът в последните 10 години НЯМА ПРОПУСНАТ МЕСЕЦ, в който между 25-то и 30-то число да не си е платил (иначе биха му спрели телефона)? ... естествено, не си пази билЯжките, а и да ги пази е лишено от смисъл, щото след няколко месеца престой (на тъмно), текстът по фискалния бон не се вижда ...
- Сметки към топлофикация? За 260 кубични метра отопляема кубатура (отделно сградна инсталация и общи части), при положение, че целия апартамент, заедно с балконите е 232 кубически метра? Или защото за подгряване на 1 куб. м. вода от 10 градуса да 55 градуса, тоест с 45 градуса, са нужни 53 квтч. енергия, а те начисляват 130 квтч., тоест почти по 15 лева на кубик, а водата, която изтича от топлия кран е с температура 51,6 градуса (измерена с живачен термометър, с отклонение 0,001) ?
..., etc., etc. ...

.... ял си риба, драги!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 17 Сеп 2014, 22:02

+++1. Напълно съм съгласен с теб. Но забравяш една подробност - че тези дела се гледат от сервилните съдии, така че - не са ти завели дело, не са те осъдили.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 17 Сеп 2014, 22:27

... тъй, ама поне си направих душевния гъдел, да гледам назоваващите се "съдия-изпълнител" (пред входа, пред бабичките, за да им отворят) селяни-събирачи, с 200 думи речников запас (общо, за двамата), как се изтървават по малка нужда, при определени ............. "обстоятелства" :D ...

П.П. ... между другото се оказаха разбрани. Забраних им да ми пипат бутона на звънеца, защото е МОЙ! ..., а освен това им определих такса за ползване на асансьора по 5 лева на качване и слизане до и от 8-мия етаж ... като ги предупредих (не съм ги заплашвал!!!), че следващото им слизане ще е като предишното, тоест - 5 минути, 8 етажа ... "Ад под бетона" (втора серия) ... :wink:
... не повториха ... само СМС-и ми пращат ... (от скрит номер) :)

П.П.№2 - няма да уточнявам колко часа писаха "сведение" в близкото РУП (много бавно пишат, с по 6 грешки в изречение), защо и как са се представяли за длъжностни лица, каквито не са ...

Преживяването си струва едни ... 5000 лева ... :!: :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 18 Сеп 2014, 09:57

Почти всички договори се наследяват, не се наследява напр. договор за ползване. Наследяват се и от физически лица и от правоприемниците на дружества. Няма как бащата да сключи договор за строителство на къща, а сина да я приеме с благодарност, но да не иска да плати, защото не е подписвал договора.
Когато някой купува апартамент знае много добре, че е с топлофикация, знае и условията за ползване, които са публични. Купувайки апартамента приема и тези условия и трябва да си много нагъл за да решиш след това да обвиняваш други, че ти си си купиил апартамент с парно и да решиш да ги прецакаш заради твоя избор, защото неплащайки или правейки всякакви комбинации ти не цакаш Топлофикация, а останалите ползватели и най-вече комшиите.

Задълженията се изпълняват точно. Никой не може да прехвърля неговата сметка на друг, защото му се видяла голяма. Топлофикация доставя вода с ниска температура и сметките са раздути от факта, че около 30% от абонаните не плащат и съвсем естествено тези пари трябва да се избият от плащащите. На който не му харесва говори със съсобствениците и дружно всички абонати на подстанцията се отказват от парното. Цедира се вземане и то доброволно, не се цедират дълговете на другите абонати и то принудително.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот todorst » 19 Сеп 2014, 20:24

Е па урем да чета геройчни разкази ! за това как разказах играта на мутрите!
"не ми пипай звънеца! той е мой!" Е, това е върхът! Евала!
todorst
Потребител

Назад към Взаимопомощ