начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Може ли да извършвам търговска дейност без да съм вписан

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да извършвам търговска дейност без да съм вписан

Мнениеот momnev » 02 Юли 2014, 22:11

Здравейте, извинявам се за спама, но аз съм тепърва прохождащ студент и се чудих дали:

Може да сключвам търговски сделки без да съм ЕТ или да участвам в каквото е дружество? Има ли някаква санкция? Защото четох чл 284 ТЗ и останах с впечатлението, че няма. Мерси предварително.
momnev
Младши потребител

Re: Може ли да извършвам търговска дейност без да съм вписан

Мнениеот neutralen » 03 Юли 2014, 16:25

Сигурно може да сключваш такива сделки свободно във вид на покупки, но за да извършваш търговски продажби следва да си регистриран като търговец, иначе другите търговци няма да искат да сключат с тебе сделки, след като не можеш да им издадеш фактура и т.н.
neutralen
Активен потребител

Назад към Търговско право