начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Стара цена / нова цена

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Стара цена / нова цена

Мнениеот chiliev » 11 Юни 2014, 09:18

Здравейте,

Преди около седмица поръчах и капарирах диван в голям мебелен магазин.
Вчера видях, че дивана вече е на намалена цена.
Питах служителите възможно ли е като плащам окончателно да платя на настоящата (намалена) цена.
Казаха, че не можело, защото сме сключили договор на старата цена (договорът им съдържа само общи условия и цената на артикула).
При положение, че не съм го заплатил все още изцяло, според мен е редно да ползвам цената към деня на окончателното плащане.
Смятате ли, че мога да направя нещо в тази връзка?
Ако се обърна към КЗП ще има положителен резултат или?

Поздрави
chiliev
Нов потребител

Re: Стара цена / нова цена

Мнениеот zmeyan » 11 Юни 2014, 11:38

Замисляли ли сте се над възможността да купите и върнете стоката като ви възстановят парите.
А междувременно може да закупите дивана на намалената цена.
Или... купувате 2 дивана (на старата и новата цена) и връщате дивана, който сте закупили на старата цена.
zmeyan
Потребител

Re: Стара цена / нова цена

Мнениеот chiliev » 11 Юни 2014, 16:16

Работата е там, че аз не купувам наличния диван, а поръчвам същия, но с различни цветове.
В тази връзка не знам дали мога просто така да го върна...
chiliev
Нов потребител

Назад към Търговско право