начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Улично куче в общите части на сградата.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Улично куче в общите части на сградата.

Мнениеот miljonka_bg » 13 Май 2014, 12:03

Здравейте,

В жилищния ни блок имаме следния проблем- един от съседите отглежда улично куче във входа на сградата от няколко години / ние сме нови собственици и сме в заварено положение/. Кучето живее на входната площадка и създава огромен дискомфорт за повечето живущи, тъй като са възрастни хора и пречи на достъпа до асансьор и стълби.

На няколко пъти съседите са пускали жалби, но резултат няма. Възнамерявам да пусна поредната жалба, но не съм сигурна до кого се адресират подобни жалби и ще съм ви много благодарна, ако ми съдействате с малко информация.

Благодаря ви предварително.

С уважение,
Милена
miljonka_bg
Нов потребител

Re: Улично куче в общите части на сградата.

Мнениеот miljonka_bg » 13 Май 2014, 12:19

Много красноречив отговор. Благодаря за което. Кучето пречи на много хора, преди две седмици идваше линейка през нощта и лаеше по лекарите. Аз съм бременна и чакам бебе , не смятам да вдима количката и да го прескачам . Не съм вярвала, че може да получа такъв просташки отговор!
miljonka_bg
Нов потребител

Мнениеот barakuda » 13 Май 2014, 13:04

Е, как я търпите тая простотия. Връзвате кучето с една каишка в тъмна доба, качвате го на колата и на ...... си.
barakuda
Потребител

Мнениеот miljonka_bg » 13 Май 2014, 13:30

Ами трудно търпим, всички са недоволни и няколко пъти се опитаха да намерят решение. Това са само част от проблемите, не споменаваме миризмата на урина до 4 етаж, храната, която се въргаля по входната площадка, на няколко пъти е лаело и плашело гости на съседи, няколко обира на мазета, тъй като металната входна врата зее постоянно отворена денонощно , за да излиза кучето и други подобни. Нямам против животното ,просто когато някой има желание да гледа дом. любимец, той си го гледа в имота, не в общите части на сградата, които са на всички. Сигурна съм , че трябва да има някаква законова рамка да се принуди този човек да си го прибере в къщата.
miljonka_bg
Нов потребител

Мнениеот vtsasho » 13 Май 2014, 13:56

Съгласявам се изцяло с baracuda и се учудвам, че досега не сте направили нещо подобно. Освен това вие
сама го казахте - общите части са на всички, не може един човек да си прави каквито мизерии иска без да
се съобразява как ще се отрази това на другите. Мястото на кучето не е на входната площадка - то пренася
болести, означава мизерия и мръсотия и какво ли още не. Все пак сте всички живущи в блока срещу един -
разкарвате помияра оттам (дали с лютив спрей или по някакъв друг начин) и точка. Как изобщо сте го
изтърпяли това досега?
vtsasho
Младши потребител

Мнениеот dikobraz » 14 Май 2014, 13:02

Предстои Ви трудна битка.
Първо със съседите, второ с общината.
Не сте написали за кой град става дума, но за София това е регламентирано в
http://www.sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=138

Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на животни - домашни любимци /кучета и котки/ на територията на Столична община

и по точно чл. 7

(3) Забранява се отглеждането на кучета - домашни любимци на:
1. Открити тераси и балкони на жилищни сгради;
2. В общите части и прилежащите територии на жилищните сгради;
3. В мазета на сгради.

Като начало започнете да затваряте вратата.
След това / или едновременно / направете ОС и поставете въпроса.
Най вероятно това ОС ще бъде просто преброяване на кучелюбци и кучемразци.

И ще станете новия омразен съсед който се опитва да разбие статуквото.

Успех.
dikobraz
Потребител

Мнениеот lakavitsa » 15 Май 2014, 09:42

"И ще станете новия омразен съсед който се опитва да разбие статуквото." Много ми допадна това. Онова статукво, което ни кара да мислим, че: Много хора излязоха от селата, но селата не могат да излязат от повечето от тях /Любен Дилов-син/.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот miljonka_bg » 22 Май 2014, 16:34

Благодаря ви много за съвета!!

Хубав ден.

Милена
miljonka_bg
Нов потребител

Мнениеот lakavitsa » 22 Май 2014, 18:43

И ние Ви благодарим за повдигнатия проблем и предложен за дискусия.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост