начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да рекламирам екскурзии, без да съм туристическа фирма?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да рекламирам екскурзии, без да съм туристическа фирма?

Мнениеот merigold » 24 Яну 2014, 20:17

Здравейте! Имам сайт, в който искам да рекламирам екскурзии. Знам, че за това се изисква лиценз. Проверих, че ще ми трябват някъде около 8000 лева. Имам ли някаква друга алтернатива да рекламирам в сайта ми екскурзии, без за това да плащам лицензите за туристическа агенция? :roll:
РS. Всъщност не съм сигурна, че всички сайтове за групово пазаруване например са си платили лиценза за предлагането на такива екскурзии. Явно има начин :)
merigold
Младши потребител

Re: Как да рекламирам екскурзии, без да съм туристическа фир

Мнениеот teogeo » 24 Яну 2014, 23:50

merigold написа:Здравейте! Имам сайт, в който искам да рекламирам екскурзии. Знам, че за това се изисква лиценз. Проверих, че ще ми трябват някъде около 8000 лева. Имам ли някаква друга алтернатива да рекламирам в сайта ми екскурзии, без за това да плащам лицензите за туристическа агенция? :roll:
РS. Всъщност не съм сигурна, че всички сайтове за групово пазаруване например са си платили лиценза за предлагането на такива екскурзии. Явно има начин :)

търговски посредник? :roll:
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот merigold » 29 Яну 2014, 12:57

Здравейте! Бихте ли ми разяснили малко повече какво имате предвид под търговски посредник? Какво точно трябва да направя?
merigold
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 29 Яну 2014, 15:42

Да сключите договори с агенции, които предлагат екскурзии, съгласно които те ви предоставят рекламите, а вие им предоставяте интернет пространство - вашия сайт или блог, където да се рекламират според предварително уговорени условия и цени.
Така вие не сте туроператор и не внасяте лиценз за това.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот merigold » 29 Яну 2014, 17:01

Много ви благодаря за отговора! А от къде мога да взема такъв договор? Не знам как трябва да изглежда и да е оформен? И какво трябва да съдържа, за да е юридически издържан? Как трябва да бъде сключен - между туроператора и фирмата на моя сайт ли? :roll: Благодаря предварително за отговора!
merigold
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 29 Яну 2014, 18:03

merigold написа:Много ви благодаря за отговора! А от къде мога да взема такъв договор? Няма "бланка". Отивате при юрист, който се занимава с договори, обяснявате му какво искате и той ще ви изготви такъв intuitu personae - т. е. с оглед на вашите конкретни нужди. Не знам как трябва да изглежда и да е оформен? Не е и нужно вие да знаете. И какво трябва да съдържа, за да е юридически издържан? Как трябва да бъде сключен - между туроператора и фирмата на моя сайт ли? - Сключва се между рекламиращия (туроператора) и собственика на хостинга (в случая вие). :roll: Благодаря предварително за отговора!
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 29 Яну 2014, 18:09

merigold написа:Много ви благодаря за отговора! А от къде мога да взема такъв договор? Не знам как трябва да изглежда и да е оформен? И какво трябва да съдържа, за да е юридически издържан? Как трябва да бъде сключен - между туроператора и фирмата на моя сайт ли? :roll: Благодаря предварително за отговора!

Идете и си платете за цялостна консултация. Този форум е просто да дава насоки.
И договор ли трябва тук да ви се изготви???
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Търговско право