Здравейте! Имам сайт, в който искам да рекламирам екскурзии. Знам, че за това се изисква лиценз. Проверих, че ще ми трябват някъде около 8000 лева. Имам ли някаква друга алтернатива да рекламирам в сайта ми екскурзии, без за това да плащам лицензите за туристическа агенция?
РS. Всъщност не съм сигурна, че всички сайтове за групово пазаруване например са си платили лиценза за предлагането на такива екскурзии. Явно има начин
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да рекламирам екскурзии, без да съм туристическа фирма?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да рекламирам екскурзии, без да съм туристическа фир
merigold написа:Здравейте! Имам сайт, в който искам да рекламирам екскурзии. Знам, че за това се изисква лиценз. Проверих, че ще ми трябват някъде около 8000 лева. Имам ли някаква друга алтернатива да рекламирам в сайта ми екскурзии, без за това да плащам лицензите за туристическа агенция?
РS. Всъщност не съм сигурна, че всички сайтове за групово пазаруване например са си платили лиценза за предлагането на такива екскурзии. Явно има начин
търговски посредник?
-
teogeo - Активен потребител
Здравейте! Бихте ли ми разяснили малко повече какво имате предвид под търговски посредник? Какво точно трябва да направя?
- merigold
- Младши потребител
Да сключите договори с агенции, които предлагат екскурзии, съгласно които те ви предоставят рекламите, а вие им предоставяте интернет пространство - вашия сайт или блог, където да се рекламират според предварително уговорени условия и цени.
Така вие не сте туроператор и не внасяте лиценз за това.
Така вие не сте туроператор и не внасяте лиценз за това.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Много ви благодаря за отговора! А от къде мога да взема такъв договор? Не знам как трябва да изглежда и да е оформен? И какво трябва да съдържа, за да е юридически издържан? Как трябва да бъде сключен - между туроператора и фирмата на моя сайт ли? Благодаря предварително за отговора!
- merigold
- Младши потребител
merigold написа:Много ви благодаря за отговора! А от къде мога да взема такъв договор? Няма "бланка". Отивате при юрист, който се занимава с договори, обяснявате му какво искате и той ще ви изготви такъв intuitu personae - т. е. с оглед на вашите конкретни нужди. Не знам как трябва да изглежда и да е оформен? Не е и нужно вие да знаете. И какво трябва да съдържа, за да е юридически издържан? Как трябва да бъде сключен - между туроператора и фирмата на моя сайт ли? - Сключва се между рекламиращия (туроператора) и собственика на хостинга (в случая вие). Благодаря предварително за отговора!
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
merigold написа:Много ви благодаря за отговора! А от къде мога да взема такъв договор? Не знам как трябва да изглежда и да е оформен? И какво трябва да съдържа, за да е юридически издържан? Как трябва да бъде сключен - между туроператора и фирмата на моя сайт ли? Благодаря предварително за отговора!
Идете и си платете за цялостна консултация. Този форум е просто да дава насоки.
И договор ли трябва тук да ви се изготви???
-
teogeo - Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|