Баща ми Мол на ЕООД има изговен Ревизионен доклад от НАП в който фирмата ни е длъжник в размер на 30 000лв. Да тези пари ги дължи предвид това ,че е използвал нерегламентирани фактури.От една година и половина се пускат нулеви декларации към НАП. Няма изглед бизнеса да потръгне. Баща ми няма никакво желание и намерение да върне тези пари. Дружеството не разполага с никакво имущество.
Интересува ме следното:
1.Ако не предприемеме действия за обжалване на ревизионния доклад и на ревизионния акт какви са последсвията за Баща ми
2.Може ли баща ми да отговаря с личното си движимо и недвижимо имущество
3.Може ли НАП да блокират пенсията на баща ми
4.По какъв начин НАП ще принуждават баща ми да вземат сумата по доклада
5.Процедура по несъстоятелност на фирмата какво представлява и какво ще струва ?
6.Някъде съм прочел или чул че ревизонния доклад ил ревизионния акт имат давност 10 години , дали това е вярно ?
7.Баща ми може ли да продава , дарява движимото и недвижимото си имушество като физическо лице ?
8.Размера на капитала ЕООД е 5000лв , по какъв начин НАП ще се опитат да съберат тези пари, при положение ,че банковата сметака на дружеството няма нищо , а и дружеството не разплога с никакви активи.
9. За размера на капитала , могат ли НАП да направят запор на движимото или недвижимото имущество , или да блокират пенситя на Баша ми ?
Извинявам се тези въпроси но те живо ме интересуват.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ревизионен Доклад
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Ревизионен Доклад
Освен МОЛ на ЕООД-то, какъв се явава - едноличен собственик, управител, прокурист....?? От тук се тръгва.
1. Доклада не се обжалва, а може да възразите срещу него. Ако не обжалвате акта и той влезне в сила, най-вероятно ще трябва баща ви да подаде искане за започване на процедура по несъстоятелност, в случай че е управител.
По-нататък ме мързи да пиша, защото можем само да гадаем без документи.
1. Доклада не се обжалва, а може да възразите срещу него. Ако не обжалвате акта и той влезне в сила, най-вероятно ще трябва баща ви да подаде искане за започване на процедура по несъстоятелност, в случай че е управител.
По-нататък ме мързи да пиша, защото можем само да гадаем без документи.
- vaskovasko
- Потребител
Да Баща ми е Собственик и управител на фирмата.
За процедурата по несъстоятелност , ще мога ли да се оправя сам или ще трябва да наема адвокат ?
Колко би бил хонорарският адвокат ?
Какво представлява тя ? , накратко ?
А и живо ме интересуват другите въпроси относно предишното писмо.
Ако не предприемем никакви действия за обжалване на ревизионни доклад , нито да вкарваме фирмата в несъстоятелност няма ли да отпадне по давност след 10 години всичко ?
Благодаря ти предварително
За процедурата по несъстоятелност , ще мога ли да се оправя сам или ще трябва да наема адвокат ?
Колко би бил хонорарският адвокат ?
Какво представлява тя ? , накратко ?
А и живо ме интересуват другите въпроси относно предишното писмо.
Ако не предприемем никакви действия за обжалване на ревизионни доклад , нито да вкарваме фирмата в несъстоятелност няма ли да отпадне по давност след 10 години всичко ?
Благодаря ти предварително
- passat
- Нов потребител
По мое мнение не можете да се справите сами с процедурата по несъстоятелност. Не може да се опише накратко. Трябва да сте наясно със целия Търговски закон и някои процедурни закони във връзка със заличаването. Адвокатският хонорар плюс таксите ще са около 500-1000 лв и нагоре, в зависимост от избрания от Вас адвокат. На баща Ви може да бъде повдигнато обвинение за престъпление по НК, оттам може да се стигне и до конфискация на имущество придобито от престъпна дейност, тъй като казвате че са ползвани фалшиви фактури. За тези въпроси - адвокат по наказателно право, тъй като не съм особено компетентен в тази материя. За задълженията по влязъл в сила ревизионен акт важат правилата за давност в данъчно-осигурителния процесуален кодекс - чл.171. Баща Ви може да продава и да подарява имуществото си, но в определени случаи сделката може да бъде развалена от съда.
Наистина ви трябва среща с адвокат, не разчитайте на форумна помощ за тези неща. Има най-различни варианти, например ако баща ви е трябвало да подаде заявление за изпадане в неплатежоспособност и не го е направил в срок - счита се за престъпление, вече има и осъдени.
Наистина ви трябва среща с адвокат, не разчитайте на форумна помощ за тези неща. Има най-различни варианти, например ако баща ви е трябвало да подаде заявление за изпадане в неплатежоспособност и не го е направил в срок - счита се за престъпление, вече има и осъдени.
- vaskovasko
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|