Как стоят нещата ако чужда фирма (не от EU) без офис или физическо представителство тук иска да закупи апартамент в България или кола?
Може ли? Какви са усложненията. Какви са изискванията към представителя на фирмата и т.н.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Чужда фирма да притежава имот или автомобил в България?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Чужда фирма да притежава имот или автомобил в България?
1. Може - за имота все още зависи какъв е имота и каква е фирмата - АД, ООД, ЕТ или друга, приравнена на познатите у нас форми на търговска легитимация.
2. Усложнения - всякакви. Най-малкото ще е как/къде ще се начисляват счетоводните и данъчните сборове за тези имоти/коли, амортизации и т.н., оттам насетне - кой, как и при какви условия ще ползва имотите/колите и др. - все неща, които при тъй общо зададеният въпрос, не могат да получат конкретен отговор.
3. Представителят да е дееспособно физическо лице със здрави нерви.
Последното нашега.
Част от проблемите може да си решите, ако чуждата фирма си разкрие клон у нас по реда за учредяване на клонове в ТЗ. Там обаче има още счетоводни и други въпроси за решаване, така че като се конкретизирате какво искате да правите, отидете при адвокат и си задайте конкретните питания, за да получите конкретни отговори.
2. Усложнения - всякакви. Най-малкото ще е как/къде ще се начисляват счетоводните и данъчните сборове за тези имоти/коли, амортизации и т.н., оттам насетне - кой, как и при какви условия ще ползва имотите/колите и др. - все неща, които при тъй общо зададеният въпрос, не могат да получат конкретен отговор.
3. Представителят да е дееспособно физическо лице със здрави нерви.
Последното нашега.
Част от проблемите може да си решите, ако чуждата фирма си разкрие клон у нас по реда за учредяване на клонове в ТЗ. Там обаче има още счетоводни и други въпроси за решаване, така че като се конкретизирате какво искате да правите, отидете при адвокат и си задайте конкретните питания, за да получите конкретни отговори.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
ако чуждата фирма иска да учреди/купи бъгларска фирма, това ще улесни ли нещата и как става?
- ichernev
- Нов потребител
Продават се много български фирми. Мога да ви свържа с лице, което продава АД със седалище в София.
- neutralen
- Активен потребител
не е ли по-лесно просто да направя една нова за 200лв?
- ichernev
- Нов потребител
АД за 200 лв ? За тези пари може да направите само ЕТ, евентуално ООД. Но който няма пари да си направи фирма, как ще прави бизнес?
- neutralen
- Активен потребител
ООД за 200лв да, за какво ми е АД?
1. как реши че нямам пари
2. не ме мисли как ще правя бизнес ....... ми си адвокатствай там
1. как реши че нямам пари
2. не ме мисли как ще правя бизнес ....... ми си адвокатствай там
- ichernev
- Нов потребител
1. Тук във Форума задават въпроси, само такива, които нямат пари. Които имат пари си имат и адвокати.
2. Ако нямаш пари не можеш да правиш бизнес. Така мисля.
2. Ако нямаш пари не можеш да правиш бизнес. Така мисля.
- neutralen
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|