начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Руско гражданство

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Руско гражданство

Мнениеот rozarya » 07 Окт 2013, 21:38

Здравейте, въпросът ми е получава ли руско гражданство дете с родители български граждани, родено на територията на Руската федерация?
Брат ми е роден в Русия преди 36 години, но не е живял дълго там и към настоящият момент е български гражданин с български документи за самоличност. Актът му за раждане е изгубен, се наложи да вади дубликат, но се оказа, че в България няма издаван акт за раждане. Сега му предстои да вади дубликат от руското посолство, но въпросът ми е може ли да претендира и за руско гражданство? Благодаря?
rozarya
Младши потребител

Re: Руско гражданство

Мнениеот borovinka » 09 Окт 2013, 18:00

Не, ако родителите ви са само български граждани.

Странно как за 36 г. никога не му се е наложило да представя акт за раждане някъде...
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: Руско гражданство

Мнениеот rozarya » 11 Окт 2013, 21:13

А още по-странното е, че и този път мина без акт за раждане...сбъркана държава имаме!
Благодаря за отговора!
rozarya
Младши потребител

Назад към Гражданство