начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпроси електронен магазин

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпроси електронен магазин

Мнениеот mobile » 08 Сеп 2013, 12:25

Здравейте,

Най-вероятно има "n" на брой теми, които обхващат моите въпроси, но аз искам да се обърна за помощ към вас с няколко точно определени въпроса. Имам желание да си създам елетронен магазин за продажба на стоки, които са закупени по интернет от чужбина.

1. Какъв тип фирма трябва да си регистрирам, за да имам право да "препродавам" стока, закупена по интернет и нужно ли е задължително да ми се изпращат фактури от хората, от които поръчвам ?
2. Ако разплащанията ми се случват чрез наложен платеж през куриер, нужно ли е издаването на касови бонове ?
3. Мога ли аз като работещ и осигуряващ се служител да бъда МОЛ на фирмата и ако да, създава ли се конфликт на интереси с работодателя ? Нужно ли е да се осигурявам допълнително, ако работодателя ми ме осигурява ?

Това са нещата, за които се сещам в момента. Предполагам, че ще изникнат и още такива, но засега това. Предварително благодаря за отделеното време и се надявам на малко съдействие :)
mobile
Нов потребител

Re: Въпроси електронен магазин

Мнениеот mobile » 27 Сеп 2013, 00:39

Повече от 2 седмици, откакто съм задал въпроси и все още нито един отговор ... Благодаря ви за съдействието !
mobile
Нов потребител

Мнениеот n_ikito » 27 Сеп 2013, 14:26

mobile написа:Здравейте,

Най-вероятно има "n" на брой теми, които обхващат моите въпроси, но аз искам да се обърна за помощ към вас с няколко точно определени въпроса. Имам желание да си създам елетронен магазин за продажба на стоки, които са закупени по интернет от чужбина.

1. Какъв тип фирма трябва да си регистрирам, за да имам право да "препродавам" стока, закупена по интернет и нужно ли е задължително да ми се изпращат фактури от хората, от които поръчвам ? Всеки вид търговец има '+' и "-". С толкова информация, препоръчвам ЕООД! Ако искате законна дейност, ще се наложи да получавате фактури
2. Ако разплащанията ми се случват чрез наложен платеж през куриер, нужно ли е издаването на касови бонове ? ДА
3. Мога ли аз като работещ и осигуряващ се служител да бъда МОЛ на фирмата и ако да, създава ли се конфликт на интереси с работодателя ? Нужно ли е да се осигурявам допълнително, ако работодателя ми ме осигурява ?Пишете служител? Това може да е проблем. Уточнете какво работите!

Това са нещата, за които се сещам в момента. Предполагам, че ще изникнат и още такива, но засега това. Предварително благодаря за отделеното време и се надявам на малко съдействие :)

Въпросите Ви не са лесни, в смисъл, че нямат еднозначни отговори. Трябва да изясните, перспективите относно обем, време, доставки от или извън ЕС....
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот mobile » 27 Сеп 2013, 14:54

Изключително съм Ви благодарен за съдействието :)
mobile
Нов потребител

Мнениеот mobile » 27 Сеп 2013, 14:57

Доставките със сигурност ще бъдат извън ЕС. Като обем - не става въпрос за нищо грандиозно, но тук изниква въпроса, как трябва да е регистрирана фирмата, за да препродава стоки, закупени по интернет извън ЕС ?
mobile
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 27 Сеп 2013, 16:02

Няма пречки да си продавате стоките където искате, стига да имате надлежно регистрирана фирма с предмет на дейност търговия, вкл. и онлайн търговия и сключване на сделки от разстояние и стоките да не са специфични под някакъв особен режим (лекарства, някои видове хранителни добавки, соли и чай, оръжия, боеприпаси или части за тях, опасни вещества и т.н.).

Фирмата е по ваш избор, трябва да издавате фактури и касови бонове. Ако сте управител - трябва да имате договор за управление и да внасяте осигуровки като такъв върху определен минимум. Ако сте държавен служител това може да се окаже проблем (несъвместимост), ако работите по трудов договор - говорете със счетоводител, който ще ви обясни какъв е осигурителният максимум за вашия конкретен случай.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот mobile » 27 Сеп 2013, 22:27

Благодаря от сърце за помощта !
mobile
Нов потребител

Назад към Търговско право