- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
превод на заплата в определена от работодателя банка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
превод на заплата в определена от работодателя банка
Може ли да ми кажете, на какво основание работодателя превежда заплатите в избрана от него банка, при което задължава служителите си да не променят банката?
- kostahov
- Младши потребител
Re: превод на заплата в определена от работодателя банка
на никакво. предполагам му е по-удобно.
- latinka
- Младши потребител
Място и срокове за изплащане
Чл. 270. (1) Трудовото възнаграждение се изплаща в предприятието, където се извършва работата.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Трудовото възнаграждение се изплаща авансово или окончателно всеки месец на два пъти доколкото не е уговорено друго.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Трудовото възнаграждение се изплаща лично на работника или служителя по ведомост или срещу разписка или по писмено искане на работника или служителя - на негови близки. По писмено искане на работника или служителя трудовото му възнаграждение се превежда на влог в посочената от него банка.
Чл. 270. (1) Трудовото възнаграждение се изплаща в предприятието, където се извършва работата.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Трудовото възнаграждение се изплаща авансово или окончателно всеки месец на два пъти доколкото не е уговорено друго.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Трудовото възнаграждение се изплаща лично на работника или служителя по ведомост или срещу разписка или по писмено искане на работника или служителя - на негови близки. По писмено искане на работника или служителя трудовото му възнаграждение се превежда на влог в посочената от него банка.
- thebeast
- Потребител
Притеснени от снидикатите, в Германия се чудят как да се отърват от претенциите на работниците.
Така, че глаголът "работодател" е съществен в случая. Какво може да противопоставиш на тази хартиена книжка.
Трудно ще убедиш шефа - прави това. Прави - онова. Така си спомням в новобранската рота се оплаквахме на командирът на бригадата - искаме сушилня за дрехи, топла вода, не знам още какво. Той ни слуша, слуша и си отиде.
Така, че глаголът "работодател" е съществен в случая. Какво може да противопоставиш на тази хартиена книжка.
Трудно ще убедиш шефа - прави това. Прави - онова. Така си спомням в новобранската рота се оплаквахме на командирът на бригадата - искаме сушилня за дрехи, топла вода, не знам още какво. Той ни слуша, слуша и си отиде.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Как мога да го накарам да ми превежда заплатата в друга избрана от мен банка?
- kostahov
- Младши потребител
Много е абстрактно - ако е говедо, няма да се разберете.
Може да го прави просто за удобство. Всякакви версии.
Пуснете му тази молба, за която стана въпрос горе - Писмено искане.
Има комисионни, които може да е уговорил с Банката.
Може да го прави просто за удобство. Всякакви версии.
Пуснете му тази молба, за която стана въпрос горе - Писмено искане.
Има комисионни, които може да е уговорил с Банката.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
kostahov написа:Може ли да ми кажете, на какво основание работодателя превежда заплатите в избрана от него банка, при което задължава служителите си да не променят банката?
Най-вероятно работодателят е кредитополучател от тази банка и преводът на работни заплати чрез нея е част от задълженията по договора за кредит. (Да, има и такива банки). В този смисъл работодателят "доброзорно" кара и хората си да си получават заплатите точно чрез тази банка, защото това му задължение да ги плаща чрез нея е залегнало в негов си договор.
Вас какво ви бърка през коя банка си получавате парите?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Преводът на пари чрез определена Банка не означава, че получавателят на парите трябва да има банкова сметка в същата Банка - преводът може да се извърши от банковата сметка на Работодателя по банковата сметка на работника, която е открита във всяка друга Банка. Пуснете молба работната Ви заплата, считано от ...... (посочвате дата) да бъде превеждана по желаната от Вас банкова сметка, като впишете Вашата банка и банкова си сметка.
- rts
- Активен потребител
"работодателската" банка, боровинке не иска да ми отпусне кредит, ето защо искам да я сменя с друга, с която съм уговорил такъв, кредит.
- kostahov
- Младши потребител
Абсурдно е работодателят да решава вместо Вас в коя банка да Ви се превежда заплатата.
През коя банка да си получавате трудовото възнаграждение, това си е само лично Ваше решение.
В случая Ви е нарушено правото на потребител да правите свободен избор на услуга.
Има текст в КТ (не помня кой член беше), който гласи, че работникът/служителят има право да получава месечното си възнаграждение по посочена от него сметка - т.е. Вие избирате банката, а не работодателят.
През коя банка да си получавате трудовото възнаграждение, това си е само лично Ваше решение.
В случая Ви е нарушено правото на потребител да правите свободен избор на услуга.
Има текст в КТ (не помня кой член беше), който гласи, че работникът/служителят има право да получава месечното си възнаграждение по посочена от него сметка - т.е. Вие избирате банката, а не работодателят.
- etere_
- Младши потребител
kostahov написа:"работодателската" банка, боровинке не иска да ми отпусне кредит, ето защо искам да я сменя с друга, с която съм уговорил такъв, кредит.
Добре де, не ми се карай. Питаш защо работодателя ви "задължавал" да си получавате парите през определена банка - отговори ти се каква е най-вероятната причина. Обясни ти се и какво да направиш, за да смениш банката.
Нещо неясно?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Депозирайте молба (в деловодството на фирмата и задължително с Вх.№), че желаете трудовото Ви възнаграждение да се превежда по сметка ............ в банка ............
В молбата се позовете и на съответния член и алинея от КТ.
След като сте депозирали такава молба, не могат да Ви откажат да превеждат заплатата Ви там.
Много е вероятно да се заядат с Вас и да започнат да Ви изнудват в качеството Ви на техен подчинен, но Вие не им се давайте и си отстоявайте правата докрай.
Нямат никакво право да Ви отказват.
В молбата се позовете и на съответния член и алинея от КТ.
След като сте депозирали такава молба, не могат да Ви откажат да превеждат заплатата Ви там.
Много е вероятно да се заядат с Вас и да започнат да Ви изнудват в качеството Ви на техен подчинен, но Вие не им се давайте и си отстоявайте правата докрай.
Нямат никакво право да Ви отказват.
- etere_
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|