начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Приемане на съдружник в ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Приемане на съдружник в ЕООД

Мнениеот dessie88 » 18 Юни 2013, 19:17

Здравейте, ситуацията е следната, аз съм едноличен собственик на ЕООД, предстои ми да изляза в майчинство, но желая фирмата да продължи да работи в периода, в който съм майчинство, вариантите за това са различни, но за мен най-удачния е да приема съдружник и да го назнача него за управител, като само осигуряващо се лице. По този начин разходите на фирмата ще са по-малки. Въпроса е какви документи трябва да внеса в агенцията по вписванията. Доколкото разбрах от това, което прочетох ми трябва А4, но какви документи се прикрепят към него. Необходим ли е дружески договор, договор за покупко продажба на дялове и подаване на Г1.Наясно съм, че трябва да има решение на УС за назначаването на управител и нотариално заверен песимен.
Благодаря ви за вниманието искрено се надявам някой скоро да е правил подобно нещо.
dessie88
Нов потребител

Re: Приемане на съдружник в ЕООД

Мнениеот neutralen » 18 Юни 2013, 20:43

:roll: Управител може да бъде и лице което не е съдружник.
Ако приемете нов съдружник, дружеството ще стане ООД и ще има преобразуване ЕООД в ООД, а това са излишни усложнения. Но вие си знаете. :idea: :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот dessie88 » 19 Юни 2013, 07:33

Да наясно съм с това, но осигуровките за самоосигуряващо се лице са 120лв, а на управител по трудов договор са 300лв. В период от 2 години по-изгодния вариант е да преобразувам ЕООД в ООД, за това ме интересува какви документи са необходими.
dessie88
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 19 Юни 2013, 08:51

:shock: Според мен - изобщо не сте наясно с каквото и да било. Потърсете съвет от адвокат. На път сте да допуснете сериозви грешки 8) :roll: :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот bennito » 22 Юни 2013, 12:14

.........
Последна промяна bennito на 24 Юни 2013, 23:09, променена общо 1 път
bennito
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 22 Юни 2013, 13:34

:shock: Какво искате да кажете :?:
neutralen
Активен потребител

Мнениеот bennito » 24 Юни 2013, 23:08

neutralen написа::shock: Какво искате да кажете :?:

Всъщност този коментар не е за тук :D А е за лудницата. Не знам какви съм ги писал.
bennito
Младши потребител

Назад към Търговско право