начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СЪВЕТ ЗА МОБИЛЕН ОПЕРАТОР

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: СЪВЕТ ЗА МОБИЛЕН ОПЕРАТОР

Мнениеот ykovachev » 28 Май 2013, 10:34

Без основание, ако не са ползвани услуги. Не ме разбирайте криво - не съм фен на тия юнаци мобилни. Но - нали се сещате, че трудно ще оправдаете търговеца, че плаща, ама не знае за какво плаща :wink: Иначе АММ е яка формула :wink:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот r_dankov » 28 Май 2013, 15:55

Колега, ако докажете, че е ползвал може и нобелова награда да ви дадат. Пък иначе не знам кой знае за какво плаща - важното е, че е платил без основание /все пак нужно ще е в случая с търговеца да възрази овреме, след като узнае съответните факти/.
И понеже уклонът ми е малко по встрани от туй да се дърляме за принципите при доказването по ГПК и понеже темата заспа:
Мисля, че цивилисти са Венелин Ганев, Петко Венедиков, Живко Сталев... Щом сме седнали да си губим времето тук, то поне следва да правим уточнението, че сме Цивилисти/развод-исти; цивилисти/банкстер-исти; цивилисти/мтел-исти и др. подобни. Задължително обаче не трябва да бъркаме понятието цивилисти с цивилки. Щото не е достатъчно само да си съблечем дрехите или униформите вечер в къщи и да се метнем във форума да се правим на умни. Трябва да от-шлюпим поне някоя и друга предпазна кора от мозъчната си обвивка.
Пеналистите може да са членове от "Пеневата чета" или просто да са им "били дузпата", но щом виждат в естественото желание на някой да си прекрати или развали договора, състав от НК, явно са обикновени педалисти. Да ни проповядват, че да ни педалират е нормално, въпреки че не ни се нрави идеята, и че първия път само смъдвало - свиквало се, тъй да се каже, на тях виждаш ли вече, като чи ли им доставяло удоволствие, НЕ ЩЕМ.
Истината е, че е пълно с меки пишки, които само се пънат, че непрекъснато е... Даже се и рекламират. Целта им не е да го правят, щото те си знаят, че не могат. Целта им е да те зомбират, щото като ти се обадят или ти пишат, че дължиш да казваш: да, аз во истина дължа, и да си потрошаваш краката, бизнеса и главата да дадеш и парите, които нямаш...
И каква тук е ролята на адвокатурата - не мисля, че трябва да е по пеналистки: да бе знам, че не си го направил, ма дай да се споразимейм, щото не са знай знай ли са, пък и те парите са все същите.
Тук вече наистина ставаш един юрис /без т накрая/.
r_dankov
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 28 Май 2013, 16:19

Колега, много политика туряте у манжата :D
Кучето е заровено в уговорчицата:
r_dankov написа:.../все пак нужно ще е в случая с търговеца да възрази овреме, след като узнае съответните факти/.

Е, аз това имам предвид, па ако и да не съм Венедиков.
Толкоз по правната страна. Сега по атмосферата.
Адвокатурата роля в този форум няма (нали, извинете, ама сте от оня ден, дет са вика, регистриран, аз имам поглед от доста време). Както казва един приятел-магистрат, много рядко в един спор едната страна е цялата в бяло, па другата цялата у акита. Доколкото познавам част от колегите, писали в темата - къде лично, къде по изявите им във форума, те натам бият, а не да приковават младежа на позорния стълб.
Бях писал и още, но се сетих, че съм се отказал да си изнасям в детайли вижданията относно форума, щото е безсмислено 8)
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот r_dankov » 28 Май 2013, 17:23

С уважение за дългия Ви стаж, не съм Ви квалифицирал, но доказването на контратезата най-добре става чрез довеждане до абсурд, до който Вие сам се доведохте. И не е чак толкова важно кой какъв е бил или е или кой му е приятел - по важното е, че тук, според мен е сбъркана логиката. Щото момчето може всичко да е правило, но твърди, че си е плащало точно, в продължение на десет години. Хората освен, че са нямали нищо против, който както му харесва да си подписва договори от името на когото си поиска, също така са нямали нищо против и да му прибират паричките. И когато, според него той не просто желае да си прекрати договора, а смята, че има основания да го развали, всички /адвокати и магистрати/ викват в един глас - ти ли бе я се виж, че и ти си целия у акита, прадължавай да плащаш.
Мой клиент преди време плати към 60 х. лв. неустойка за удоволствието да прекрати договора си с едни такива, щото при прекрятяването на основния договор, съгласно условията по него пропуснал да упомене към 1000 сим карти и за тях той се бил подновил за още една година. АММ. Мина.
Пък какви циркове бяха до преди година и половина като отидеш навреме да заявиш, че искаш да си прекратиш договора, само и само да пропуснеш момента и после: ма той се е продължил автоматично, ау-у да бяхте дошъл вчера, вече нищо не може да се направи.
Не че нещо ги мразя, ма много обичам да им събувам гащите, да се види, че няма никой.
r_dankov
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 28 Май 2013, 18:01

Май нещо не ме разбрахте. Не говоря за стаж като юрист, говоря откога съм във форума - всъщност го чета и пиша в него от създаването му, но от 2005 нататък се искаше регистрация, за да се пише.
Не разбирам до какъв абсурд съм се довел, аз написах три реда около това, което съм цитирал от Вас. И дотам.
Другото беше относно атмосферата във форума и ...ъъъ... Вашия принос към нея.
Успех със свалянето на гащите, ония имат нужда от това, но компанията отговарящи на въпросите тук от още един морализатор нужда няма, сори :mrgreen:
П.П. По повод на това кой кво бил мернал: Ми да, изтрих го, защото за какво да споря с Вас? Вие тъй и тъй гледате отвисоко на раята юридическа тука. Както казва райската птица по-долу, да не сме задължени да пускаме инфо за врътки разни на всеки тарикат, дето иска да ги научи? Поне да иде в някоя кантора да си плати, егати :twisted:
А за стажа - ми нещо не е така, уважение за стаж във форум - това некъв майтаБ ли е? Хи-хи, тогава :mrgreen:
Последна промяна ykovachev на 28 Май 2013, 19:56, променена общо 2 пъти
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот r_dankov » 28 Май 2013, 18:35

Имах късмета да мерна туй, което изтрихте.
Иначе уважението ми е за стажа във форума, за другия нищо не сте твърдяли.
Потвърждавам го. Аз малко по къно се регистрирах в АК.
Преди това не съм си позволявам да отговарям на каквито и да било правни въпроси, защото не прктикувах - прост юрис.
Оставям Ви, компанията, която отговаря на въпроси тук, да морализаторствате на воля. .
Последна промяна r_dankov на 30 Май 2013, 19:34, променена общо 1 път
r_dankov
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 28 Май 2013, 19:21

r_dankov написа:.....Оставям Ви, компанията, която отговаря на въпроси тук, да морализаторствате на воля. Ма няма да е все така........

Защо? - да не би да затварят този форум? или друго? :) Звучи си заплашително някак. :lol:

Колега, ако сте такъв, повечето писали в темата според мен могат да дадат съвсем правилен отговор на поставеният въпрос ( доказателствена тежест, истинност на договора, какъв документ е фактурата и нейната процесуална стойност при липса на подписи за издател и получател / без тея норми на ЗСч, щото всички знаем какво е това документ по смисъла на ГПК, отделен въпрос е дали това изявление е годно да установи определени факти или не, по отношение приложение А и Б- ползвана услуга за всяко осъществено повикване, дата, час, продължителност и стойност ( тук мога да се отклоня, като спомена, че по ОУ срокът за съхранение е твърде кратък и прочее, ама до ОУ не ми се стига, щото само на процесуално ниво може да сваляте гащи), как е формирана крайната облагаема стойност по счетоводните документи и ...... още и още и още), но никой не го направи -запитайте се защо.
Не съм морализатор, ама от кога по ягодите почтеността е порок?!? Просто си припомнете мисълта на Целз и ще ме разберете. И защо юристите да са задължени на всеки тарикат пуснал тема тук?!
К`во ме бърка ако вие, примерно, въпреки декларирания от вас опит, пуснете тема и ви отговоря споделяйки знанието си? - Нищо, защото ще съм протегнала ръка на колега. Ала на всеки трети, простете, за пестеливостта няма да се извинявам.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот kulova » 29 Май 2013, 01:21

Колега r_dankov, кви са тия "пишки" дето ги развявате тука??? Мерете си приказките!!!! Намирате се в публичното простарнство, У ЕФИРА дет се вика, а не на бит пазара!!!!
kulova
Потребител

Предишна

Назад към Търговско право