начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СЪВЕТ ЗА МОБИЛЕН ОПЕРАТОР

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СЪВЕТ ЗА МОБИЛЕН ОПЕРАТОР

Мнениеот iliqnx » 24 Апр 2013, 20:13

Здравейте, първо да помоля съвет да дават само хора при които се е случвало това или вещи по случая хора.
Казуса е следния: баща ми е бизнес потребител на мтел тоест юридическо лице.Отидох да си взема телефон от тях и да преподпиша договора на един от номерата но в последствие се оказаха доста нелоялни и търсим начин да приключим договорните си отношения с тях.Мол на фирмата е баща ми договора и документа за лизинг на телефона го подписах аз без никакво пълномощно без печат на фирмата и съответно с моите имена и подпис като в случая аз не съм служител във фирмата и не съм упълномощено лице.Служителите там не ми поискаха нито съответното пълномощно нито лични документи.Моля вещите лица да "подскажат" лесно ли мога да прекратя договора с тях.
Моля и за още една помощ и съвет.Всички останали договори за останалите карти на съответната фирма отново са подписани от мен а не от мола на фирмата, но този път различното е че съм сложил печат на фирмата написал съм името на баща ми по тяхна воля но съм се разписал с моя личен подпис.
Много ви моля за съвет поради системните им лъжи и измами.
iliqnx
Нов потребител

Re: СЪВЕТ ЗА МОБИЛЕН ОПЕРАТОР

Мнениеот doc03 » 25 Апр 2013, 00:32

iliqnx написа:системните им лъжи и измами.

Я, кой го казва :D

iliqnx написа: съвет да дават само хора при които се е случвало това или вещи по случая хора.

Демек .... да се включат измамниците от форума ...

iliqnx написа:че съм сложил печат на фирмата написал съм името на баща ми по тяхна воля но съм се разписал с моя личен подпис.

Защо не попитате съучастниците си от МТел ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот iliqnx » 25 Апр 2013, 12:39

Не мога да разбера какво имаш предвид под "измамници".Ако намекваш че аз съм измамник жестоко се лъжеш.ОТ 10 години сме лоялни към мтел и не сме забавили нито една фактура но така се случиха нещата че искам да се откажем от тях и едва когато това става виждам какви и как са разписани договорите.Да подчертая че година и 2 месеца от договора ни е изтекъл остават 10 месеца тоест не съм отишъл да си взема телефон и едва ли не да ми дойде безплатно...мисля че коментара ти абсолютно не е на място.
Моля да ми пишат само хора които могат да ми помогнат да със съвет как да се "разведа" а ако няма начин естествено че ще си изпълня договора и след това ще приключа с тях.
П.С. doc03 нали си наясно че не аз трябва да им предоставя документите а те да ги поискат и ако не ги предоставя да ми откажат каквато и да била услуга в този ред на мисли кой е сгафил ?
iliqnx
Нов потребител

Мнениеот kulova » 25 Апр 2013, 12:51

Прочетете си договора с М-Tel, който сте подписал и общите условия към него! Там пише как да се "разведете" с тях!
kulova
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 25 Апр 2013, 13:08

iliqnx написа:мисля че коментара ти абсолютно не е на място

Ох, той си е съвсем на място, но дано никога не установите лично, колко е прав. В наказателното право на това, което смятате за безобидно, си има дефиниция и е наказуемо.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот rts » 09 Май 2013, 15:01

Не си въобразявайте, че в описаната ситуация можете лесно "да се оттървете" от договора само защото Вие сте го подписал, а не управителят на фирмата (няма да се впускам в обяснения защо). Съветът ми е: изпълнявайте си договора до изтичане на срока и ако е нужно писмено искане за прекратяване - тогава го прекратете, в противен случай няма да имате договор, но фирмата ще дължи неустойка (на-вероятно в размера на договорената месечна такса, до изтичане срока на договора - при повечето мобилни оператори е така).
rts
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Май 2013, 17:20

[quote="iliqnx"]Здравейте, първо да помоля съвет да дават само хора при които се е случвало това или вещи по случая хора.
Казуса е следния: баща ми е бизнес потребител на мтел тоест юридическо лице.Отидох да си взема телефон от тях и да преподпиша договора на един от номерата но в последствие се оказаха доста нелоялни и търсим начин да приключим договорните си отношения с тях.Мол на фирмата е баща ми договора и документа за лизинг на телефона го подписах аз без никакво пълномощно без печат на фирмата и съответно с моите имена и подпис като в случая аз не съм служител във фирмата и не съм упълномощено лице.Служителите там не ми поискаха нито съответното пълномощно нито лични документи.Моля вещите лица да "подскажат" лесно ли мога да прекратя договора с тях.
Моля и за още една помощ и съвет.Всички останали договори за останалите карти на съответната фирма отново са подписани от мен а не от мола на фирмата, но този път различното е че съм сложил печат на фирмата написал съм името на баща ми по тяхна воля но съм се разписал с моя личен подпис.
Много ви моля за съвет поради системните им лъжи и измами.
Кои точно са тези лъжи или измами?
Вие не сключихте ли договора от името на фирмата на баща Ви? Ако е така, би следвало да знаете как да се легитимирате и че трябва да сте упълномощен да сключите договора преди да сте го подписал като представител на фирмата! При всички случаи сте сключил договор като представител на фирма, пък не сте упълномощен да го подпишете, тоест, подписал сте го като ФЛ, което не е упълномощено да извърши посочените действия от управителя на фирмата / баща Ви/. Кой е излъгал нещо тук, че не ми стана ясно!? :shock:
П.П. Условията за прекратяване на подписания договор би следвало да са описани в него.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот n6391 » 10 Май 2013, 15:40

Ами помислете - щом мобилният оператор според Вас е некоректен, то Вие коректен ли сте? :?: :!: Чувството ми за справедливост се бунтува - ако оператора бе коректен щяхте да си затраете, нали?! А те има с какво да ви се противопоставят, защото това, което сте направили си има израз в разпоредба на НК. замислете се кое ще ви е по-"изгодно" :mrgreen:
n6391
Потребител

Мнениеот r_dankov » 27 Май 2013, 01:16

Странни отговори.
Съвсем спокойно можете да считате, че такива договори никога не еимало и че нищо не дължите нито вие нито който и да било по тях.
Поздрави.
r_dankov
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 27 Май 2013, 10:30

r_dankov написа:Странни отговори.
Съвсем спокойно можете да считате, че такива договори никога не еимало и че нищо не дължите нито вие нито който и да било по тях.
Поздрави.

Не сте юрист и възползването от отговорите ви следва да е изцяло на отговорността на ползващия се. Защото сега ако не плати и си понесе последиците, ще дойде вас да търси и да го възмездите за даденото.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот fbr65 » 27 Май 2013, 11:33

borovinka написа:Защото сега ако не плати и си понесе последиците, ще дойде вас да търси и да го възмездите за даденото.

От доста отдавна търся да попадна на човек, овъзмезден за грешно даден съвет, па макар и от юрист. Всеки ползва всякакви съвети, както намери за добре, и нека не ограничаваме това право.
fbr65
Потребител

Мнениеот borovinka » 27 Май 2013, 11:42

Квалифицираният юрист - адвокат има професионална отговорност за дадените от него съвети пред клиентите му. Неслучайно плащаме и застраховки за професионална отговорност на даваните от нас съвети.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот fbr65 » 27 Май 2013, 12:50

Въпросът с професионалната отговорност е ясен, но аргумента с материалната отговорност, би могъл да се подкрепи с един пример. Аз поне, не съм го видял все още. Просто от любопитство, "око да види" как става.
fbr65
Потребител

Мнениеот r_dankov » 27 Май 2013, 20:15

Може би имате предвид, че не съм юристконсулт - да не съм/още по-малко на мтел или бтк/. Като адвокат обаче имам повече от достатъчно практика /вкл. срещу последните/, за да знам какво говоря. Що се касае до отговорността в почти всички подобни казуси поемам лично аз разноските на клиентите си, за деликти всеки носи отговорност на общо основание. В последната област практиката е ограничена поради подобни на горните юристконсултско-дознателски съвети. Апропо поради същото имаме не гражданско, а милиционерски доминирано общество.
Поздрави.
r_dankov
Нов потребител

Мнениеот r_dankov » 27 Май 2013, 20:34

Пък и поставеният въпръс е от ниво 2-ри курс от ЮФ. Очевидно е, че даващите отговори са основно вещи в НК - нека поне ни контултират кой текст от него имат пренрид.
r_dankov
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 27 Май 2013, 20:58

Кхъ-кхъ... Чудех се дали да се намеся, колега Данков. Ама на, нещо не ме кефи ракията таз вечер, та да си направим малко купон тука. Практика, казвате. Ами добре. Като е "нямало договори", почти е сигурно, че по фактурите от мобилния оператор е плащано от търговеца-клиент по подписаните от менте-представителя договорчета. Нека "честният" питач си каже. Манете го НК, ами кво вика ТЗ в тоя случай - има ли договор, или няма? Сега, вероятно има начин за взаимно извиване на ръцете донякъде, ама чак пък да няма договорни отношения, които са изпълнявани от двете страни - търговци... ТЗ-то впрочем по мое време се учеше у трети курс, ма знам ли как е сега... Като гледам кви гении влизат с марш на скок по служби и институции, може да са го преместили в предучилищната възраст още.
r_dankov написа:Съвсем спокойно можете да считате, че такива договори никога не еимало и че нищо не дължите нито вие нито който и да било по тях...
Пък и поставеният въпръс е от ниво 2-ри курс от ЮФ.

Извинете, начи, нахалството ми, щото аз нямам ресурса да поемам разноски на доверителите си, ма така е, като съм скапан цивилист без практика с... хъм... мобилкаджиите :mrgreen:
r_dankov написа: Що се касае до отговорността в почти всички подобни казуси поемам лично аз разноските на клиентите си...

А, да - като сте толкоз печен, разкарайте "т"-то от юрисконсулта, мола ВЕ 8)
r_dankov написа:Може би имате предвид, че не съм юристконсулт ...

Някак си, като сте адвокат, нормално е поне да сте понаучили коя длъжност, която се изпълнява от юрист, как се пише, преди да мятате изблици на превъзходство срещу най-малко двама доказани колеги, писали тук, като те също са.... ааа.... цивилисти. За пеналистите няма да коментирам, но и те са най-малко още двама.
По-здрави :mrgreen:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот kulova » 27 Май 2013, 21:14

Има и хамелеони :lol:
kulova
Потребител

Мнениеот ykovachev » 27 Май 2013, 21:27

kulova написа:Има и хамелеони :lol:

+1
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот r_dankov » 27 Май 2013, 22:12

Колега благодаря за корекцията - за т-то. Очевидно никога не съм се заглеждал в тази дума.
Що се отнася до това дали потребителят/търговецът , а не сина на управителя или на собственика на капитала/ е изпълнявал - ако това е неоспоримо /платено по банков път или някаква кореспонденция/ ОК. Винаги обаче е налице едно универсално бойно средство срещу операторите - възражение за неизпълнена насрещна престация. Няма средство, с което да се докаже такъв факт.
По важното за мен беше настроението на на отговорите - всички в вкупом, вместо да симпатизират на дръзналия да се поинтересува как да защити правата си и да го насърчат, го оплюха, че бил измамник. Не мисля, че това е пътят към гражданското общество. Напротив такива които си връткат сметките на компютърчето според предписанията на бизнес плана, трябва да се бият по най-слабите места. Знаете ли какво е АММ? Един мой приятел ми го беше включил в сметката преди доста време. След като попитах все пак какво е то - отговорът бешя"ако мине мине" и го задраска. Май всичко е организирано на този принцип вече - само, че след като ти обяснят за какво иде реч, отказват да го извадят от сметката.
r_dankov
Нов потребител

Мнениеот r_dankov » 27 Май 2013, 22:35

А ако са напълно сигрни и твърдят, че сме плащали като луди - може и да поискаме да ни върнат парите като платени без основание.
Хи-хи-хи
r_dankov
Нов потребител

Следваща

Назад към Търговско право